خورشت قيمه با نخود از غذاهاي اصيل و قديمي يزدي است و با پلو زعفراني سرو ميشود.

قيمه نخود يكي از غذاهاي سنتي و محلي استان يزد است. اين خورشت را در نواحي مركزي ايران با نخود درست ميكنند و در پخت آن از لپه استفاده نميشود. با طرز تهيه خورشت قيمه نخود همراه بخش آشپزي مجله دلتا همراه باشيد.
مواد لازم براي قيمه نخود
- نخود ۵۰۰ گرم
- گوشت گوسفندي ۶۰۰ گرم
- پياز ۲ عدد
- ليمو عماني ۵ عدد
- رب گوجه فرنگي ۲ يا ۳ قاشق سوپخوري
- روغن به ميزان لازم
- زعفران به ميزان لازم
- نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم
طرز تهيه خورشت قيمه نخود
مرحله اول
از ۲۴ ساعت قبل، نخودها را در يك كاسه متوسط بريزيد و روي آنها را با آب بپوشانيد و بگذاريد تا خوب خيس بخورند. بهتر است طي اين مدت چند بار آب نخودها را عوض كنيد. در صورت تمايل ميتوانيد، پس از گذشت اين مدت، نخودها را داخل آبكش بريزيد. سپس پوست آنها را جدا و بعد آنها را نصف كنيد. به اين كار اصطلاحا دو لپه كردن گفته ميشود.
مرحله دوم
گوشت را نيز بشوييد و پس از خشك شدن به قطعات مكعبي برش بزنيد. پيازها را نيز به صورت نگيني يا خلالي خرد كنيد.
روي ليمو عمانيها را به كمك يك چاقو يا چنگال چند سوراخ ايجاد كنيد. سپس آنها را براي ۲ ساعت در يك كاسه به همراه مقدار مناسبي آب بگذاريد تا خيس بخورند.
مرحله سوم
پيازها را در يك قابلمه مناسب سرخ كنيد تا سبك و شفاف شوند. سپس گوشتهاي خرد كرده را به پياز اضافه كنيد و تا زماني كه آب گوشت كشيده شود و تغيير رنگ دهد تفت دهيد.
زردچوبه را نيز به گوشت و پياز اضافه كنيد و تفت دهيد تا طعم و رنگ زردچوبه به خورد گوشت برود.
رب گوجه را اضافه كنيد و تفت دهيد تا خامي رب گرفته شود و به خوبي رنگ باز كند.
نخودهاي خيس خورده و لپه شده را به قابلمه اضافه كنيد و در حد مخلوط شدن با ساير مواد هم بزنيد. سپس مقدار ۵ پيمانه آب داخل قابلمه بريزيد و تا زماني كه آب جوش بيايد شعله گاز را زياد و پس از جوش آمدن آب، شعله گاز را ملايم كنيد.
مرحله چهارم
اجازه دهيد براي حدود ۲ ساعت گوشت و نخود خوب بپزند. پس از گذشت يك ساعت و نيم از زمان پخت، زعفران دم كرده، ليمو عماني، نمك و فلفل را نيز به قيمه نخود اضافه كنيد و اجازه دهيد خورشت جا بيفتد. قيمه نخود را در ظرف مناسب سرو كنيد و روي آن را با سيب زميني سرخ كرده تزئين و همراه با پلو ساده يا پلو زعفراني ميل كنيد.
پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز پخت انواع غذاي لذيذ طرز تهيه كله جوش اصفهان، غذايي سرشار از كلسيم را مطالعه كنيد.