نان پيتا يكي از انواع نان هاي لبناني است كه در دنياي عرب و خاورميانه جايگاه خاصي دارد.
نان پيتا در تهيه ساندويچ هاي مختلفي مانند ساندويچ فلافل استفاده ميشود. نان پيتا كه بيشتر به صورت مثلثي برش داده ميشود، به تنهايي و به صورت برشته شده هم با ديپ هاي مختلف سرو ميشود. همچنين ميتوان اين نان را با روغن زيتون و ادويه هاي دلخواه مخلوط و در فر يا روغن سرخ كرد.
مواد لازم تهيه نان پيتا :
- آرد: يك و نيم پيمانه
- خمير مايه: يك قاشق چاي خوري
- شكر: يك قاشق چاي خوري
- بيكينگ پودر: يك هشتم قاشق چاي خوري
- نمك: نصف قاشق چاي خوري
- روغن مايع: يك قاشق غذاخوري
- آب ولرم: نصف پيمانه
طرز تهيه نان پيتا :
آرد، شكر، نمك، بيكينگ پودر و خمير مايه را در كاسه اي مخلوط كنيد. آب ولرم و روغن به مواد افزوده، خوب هم بزنيد تا خمير يكدست شود.
خمير را حدود ۱۰ دقيقه ورز دهيد. سپس كاسه اي را چرب كرده و خمير را در آن بگذاريد. روي كاسه را با سلفون بپوشانيد و يك ساعت در جاي گرم به آن استراحت دهيد تا حجم خمير دو برابر شود.
پس از استراحت، خمير را به ۸ قسمت مساوي تقسيم كنيد. روي سطح كار آرد بپاشيد و خميرها را به پهناي ۲۰ سانت باز كنيد. براي جلوگيري از خشك شدن خمير ها، در طول كار روي آن ها را با سلفون بپوشانيد.
فر را از قبل روشن كنيد تا گرم شود. نان ها را روي سيني فر در طبقه وسط بگذاريد. صبر كنيد تا نان ها پف كنند. سپس به سرعت آن ها را از فر بيرون بياوريد. بيش از حد ماندن نان در فر، باعث خشك شدن آن ميشود. نان ها را پس از بيرون آوردن از فر ميان پارچه بگذاريد تا نرم بمانند.