كوفته قلقلي يا ميت بال نوعي كوفته ايتاليايي است.
كوفته قلقلي غذايي با طعمي عالي و متفاوت است كه به تنهايي يا با غذا هاي ديگر سرو ميشود. اين غذا را كه اصالتاً ايتاليايي است، هم ميتوان در فر آماده كرد و هم آن را سرخ كرد. در اين مطلب هر دو شيوه تهيه كوفته قلقلي يا ميت بال آمده است.
مواد لازم تهيه كوفته قلقلي :
- گوشت چرخ كرده: 900 گرم
- پودر سوخاري: 2 پيمانه
- تخم مرغ: 2 عدد
- پياز: 2 عدد
- سير: 5 حبه
- شير: سه چهارم پيمانه
- ريحان خرد شده: 2 قاشق غذاخوري
- جعفري خرد شده: 2 قاشق غذاخوري
- پونه كوهي: يك قاشق غذاخوري
- پنير پارمزان رنده شده: يك پيمانه
- روغن زيتون: سه چهارم پيمانه
- نمك و فلفل به ميزان لازم
طرز تهيه كوفته قلقلي :
در كاسه اي پودر سوخاري را با شير مخلوط كرده، حدود 10 دقيقه به مخلوط استراحت دهيد.
پياز و سير را ريز رنده كنيد.
در كاسه ديگري گوشت چرخ كرده، تخم مرغ، پياز، سير، ريحان، جعفري، پونه كوهي، پنير پارمزان، نمك و فلفل را با هم مخلوط كنيد.
مواد كوفته را با دست ورز دهيد تا خوب مخلوط شوند. سپس مقداري از مخلوط برداريد و آن را به شكل توپ كوچك گرد كنيد.
روش اول : پخت كوفته قلقلي در فر
قبل از اين كه كوفته ها را آماده كنيد، فر را روشن كنيد تا گرم شود.
سيني فر را با كمي روغن زيتون چرب كنيد. كوفته ها را با فاصله در سيني بچينيد.
سيني را در فر گذاشته و حدود ده دقيقه زمان دهيد تا زير كوفته ها قهوه اي شود. سپس آن ها را برگردانيد تا طرف ديگر كوفته ها هم پخته و قهوه اي شود.
پس از آماده شدن ميتوانيد كوفته ها را با سس دلخواه سرو كنيد.
روش دوم : سرخ كردن كوفته قلقلي
در تابه نچسبي سه چهارم پيمانه روغن زيتون ريخته و آن را روي حرارت متوسط بگذاريد.
كوفته ها را در تابه بچينيد. وقتي يك طرف كوفته ها قهوه اي و پخته شد، آن ها را برگردانيد تا طرف ديگر هم سرخ شود.