براي آشنايي با طرز تهيه سيب پلو با مجله دلتا همراه باشيد.
سيب پلو همان سيب زميني پلو است كه به اين نام معروف شده است. اين غذاي خوشمزه متعلق به كرمانشاه است، ولي در بيشتر شهر هاي ايران طبخ ميشود. اصل سيب پلو با گوشت قلقلي است، ولي برخي آن را با مرغ هم تهيه ميكنند. در اين مطلب طرز تهيه سيب پلو با گوشت قلقلي آمده است.
مواد لازم :
- گوشت چرخ كرده: ۴۰۰ گرم
- سيب زميني: ۳ عدد
- برنج: ۳ پيمانه
- پياز: 3 عدد
- شويد به ميزان لازم
- آرد نخودچي به ميزان لازم
- نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم
- زعفران دم كرده به ميزان لازم
طرز تهيه :
يكي از پياز ها را ريز رنده و با گوشت چرخ كرده و مقداري نمك و فلفل مخلوط كنيد. مقدار كمي آرد نخودچي به مخلوط افزوده و آن را خوب ورز دهيد. سپس گوشت را قلقلي كرده و در روغن تفت دهيد تا سرخ شوند.
سيب زميني ها را نگيني خرد كنيد و كنار بگذاريد. برخي، سيب زميني ها را خلالي هم خرد ميكنند.
دو پياز ديگر را نگيني خرد كرده و در روغن تفت دهيد تا سرخ شوند. تكه هاي سيب زميني و گوشت هاي قلقلي را به آن افزوده و با هم تفت دهيد.
برنج را در آب جوش بريزيد. وقتي كمي نرم شد، آن را آبكش كنيد. كف قابلمه نان يا سيب زميني براي تهديگ بگذاريد. لايه لايه از برنج و مواد در قابلمه بريزيد و روي آن ها شويد خشك يا تازه بپاشيد.
در آخر مقداري زعفران دم كرده در قابلمه ريخته و در آن را ببنديد تا بخار كند. وقتي برنج بخار كرد، دمكني بگذاريد و حرارت را كم كنيد. پس از 45 دقيقه سيب پلو آماده است. مقداري كره يا روغن آب كرده، روي برنج بدهيد و آن را در ديس بكشيد.
چون اين غذا اصالتاً كرمانشاهي است، بهتر است از روغن حيواني براي روي برنج استفاده كنيد.