
دلمه غذايي است كه با سبزيجات متنوعي از جمله بادمجان، گوجهفرنگي، كدو، فلفل دلمهاي و ديگر مواد تهيه ميشود. اين غذا يكي از غذاهاي محبوب نزد ما ايرانيان است. يكي از انواع لذيذ اين غذا، دلمه پياز است. جالب است بدانيد اصالت اين غذا به كشور تركيه برميگردد اما مانند تمام غذاهاي خوشمزه ديگر در دنيا، امروزه مردم كشورهاي مختلف نيز آن را تهيه ميكنند. شما ميتوانيد دلمه پياز را به تعداد زياد درست كنيد و آن را در فريزر نگهداريد. اگر شما هم براي تهيه اين غذاي لذيذ وسوسه شديد، در ادامه با مجله دلتا همراه باشيد.
مواد لازم براي تهيه دلمه پياز خانگي
- پياز متوسط سفيد يا زرد ۴ تا ۵ عدد
- گوشت چرخكرده ۴۵۰ گرم
- سير ۲ حبه
- پودر پاپريكا يك قاشق چايخوري
- روغن زيتون ۲ قاشق غذاخوري
- فلفل سياه نصف قاشق غذاخوري
- سركه سفيد يك چهارم فنجان
- برنج يك سوم پيمانه
- رب گوجه فرنگي يك قاشق غذاخوري
- جعفري خرد شده يك قاشق غذاخوري
- نمك يك قاشق غذاخوري
طرز تهيه دلمه پياز
مرحله اول
براي شروع ابتدا ريشه پيازها را ببريد و پوست آنها را بگيريد. پيازها را در يك قابلمه بزرگ قرار دهيد و قابلمه را با آب پر كنيد. به آن يك چهارم فنجان سركه اضافه كنيد.
مرحله دوم
قابلمه را روي حرارت متوسط گاز بگذاريد و اجازه دهيد آب داخل قابلمه بجوشد. اجازه دهيد پيازها به مدت ۱۵ دقيقه يا تا زماني كه نرم شوند و از هم جدا نشوند بپزند. سپس زير قابلمه را خاموش كنيد. آب قابلمه را دور ريخته و اجازه دهيد پيازها به اندازه كافي خنك شوند. لايههاي پياز را بدون اينكه پاره شوند، حلقه حلقه جدا كنيد. لايههاي بزرگتر پياز را كنار بگذاريد و لايههاي كوچكتر را ريز خرد كنيد و كنار بگذاريد.
مرحله سوم
سير و جعفري را خرد كنيد و كنار بگذاريد. سپس تابهاي را روي حرارت متوسط گاز قرار دهيد و دو قاشق غذاخوري روغن زيتون داخل آن بريزيد. پيازهاي خرد شده را به همراه گوشت چرخ كرده به تابه اضافه كنيد و هم بزنيد تا خوب تفت داده شوند. سپس برنج شسته، سيرهاي خردشده، رب گوجهفرنگي، پودر پاپريكا، جعفري خردشده تازه و نمك و فلفل را به مواد داخل تابه اضافه كنيد و خوب هم بزنيد تا مواد با هم مخلوط شوند.
مرحله چهارم
با قاشق مواد را به خوبي و به آرامي با هم مخلوط كنيد تا يكدست شود. لايههاي پياز را يكي يكي و به طور مساوي با مخلوط بهدست آمده پر كنيد. حالا نوبت پختن دلمهها است.
مرحله پنجم
كف يك قابلمه بزرگ را چرب كنيد و آن را با نيمي از پيازهاي خردشده بپوشانيد. لايههاي پياز شكمپر را كنار هم بچينيد. روي آن پيازهاي خردشده را بريزيد. قابلمه را به اندازهاي كه پيازها پوشانده شوند آب كنيد و اگر دوست داشتيد يك قاشق غذاخوري رب گوجه فرنگي به آب اضافه كنيد. درب قابلمه را بگذاريد و اجازه دهيد به مدت ۳۰ دقيقه روي حرارت متوسط بپزد تا پيازها نرم و برنج داخل آن پخته شود. در نهايت دلمههاي پياز را به بشقاب سرو منتقل و با برشهاي ليموترش تزيين كنيد. دلمه پياز شما آماده است. نوش جان!
پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ مطلب دستور پخت قرمه سبزي با رب گوجه فرنگي را مطالعه كنيد.