• فلافل اسفناج، يك شام مغذي و سبك
  • طرز تهيه چلوكباب وزيري در خانه
  • طرز تهيه شيريني پنبه اي خانگي
  • چگونه از كپك زدن رب گوجه فرنگي جلوگيري كنيم؟
  • خورشت ماست، غذاي اعياني اصفهاني‌ها

لوبيا كباب رشتي، صبحانه محبوب گيلاني‌ها

۱۱ بازديد

 

در مورد اين خوراك خوشمزه در كتاب‌هاي تاريخ گيلان بسيار صحبت شده است و گفته مي‌شود كه در روزگاران قديم به دليل ارزاني لوبيا و جهت استفاده از تكه‌هاي چرب باقيمانده از گوشت، اين غذا با هزينه كمي قابل تهيه بوده است.
لوبيا كباب

لوبيا كباب معمولا به عنوان صبحانه در قهوه خانه‌هاي سنتي رشت سرو مي‌شود. البته اين غذا را در وعده‌هاي مختلف روز هم مي‌توان ميل كرد. هر دو جزء تشكيل دهنده اين غذا يعني كباب و خوراك لوبيا به صورت جداگانه آماده مي‌شوند. سپس در هنگام سرو، تكه‌هاي گوشت كباب شده به خوراك لوبيا اضافه مي‌شوند. با طرز تهيه صبحانه محبوب گيلاني‌ها، لوبيا كباب رشتي همراه مجله دلتا باشيد.

مواد لازم براي تهيه لوبيا كباب رشتي

  • گوشت چنجه نيم كيلوگرم
  • پياز يك عدد
  • گوجه فرنگي يك عدد
  • رب گوجه فرنگي ۲ قاشق غذاخوري
  • آبليمو به مقدار لازم
  • نمك و فلفل سياه به مقدار لازم
  • لوبيا چيتي ۲ پيمانه
  • سير ۲ حبه
  • سيب زميني يك عدد
  • روغن مايع به مقدار لازم
  • آب ۴ پيمانه

طرز تهيه لوبيا كباب رشتي

مرحله اول

ابتدا خوراك لوبيا را آماده مي‌كنيم. براي رفع نفخ لوبيا، آن را از شب قبل در آب خيس كنيد. لوبياهاي خيس كرده را به همراه چهار ليوان آب، داخل يك قابلمه متوسط بريزيد. قابلمه را روي حرارت متوسط قرار دهيد تا لوبيا به آرامي بپزد. يك عدد پياز را بصورت نگيني خرد كنيد. يك ماهيتابه برداريد و مقداري روغن داخل آن بريزيد و روي حرارت قرار دهيد. پيازهاي خرد شده را اضافه كنيد و تفت دهيد.

مرحله دوم

پس از اين كه پيازها تغيير رنگ دادند و طلايي شدند، نصف آن‌ها را برداريد و كنار بگذاريد. حالا دو حبه سير و يك عدد گوجه فرنگي را خرد كنيد و به ماهيتابه اضافه كنيد. همه مواد را خوب تفت دهيد. سپس مواد را به لوبياي در حال پخت اضافه كنيد. يك عدد سيب زميني را دو نصف كنيد و به لوبيا اضافه كنيد.

مرحله سوم

پس از اين كه سيب زميني‌ها پخته شد، آن‌ها را از قابلمه خارج كنيد. سپس با استفاده از يك چنگال آن را له كنيد. سيب زميني له شده را به پياز سرخ شده باقيمانده در ماهيتابه اضافه كنيد. آن‌ها را همراه با مقداري نمك و فلفل سياه تفت دهيد. دو قاشق غذاخوري رب گوجه فرنگي اضافه كنيد و هم بزنيد. اكنون مواد داخل ماهيتابه را به قابلمه خوراك اضافه كنيد.

مرحله چهارم

پس از اضافه كردن مواد به خوراك، حرارت شعله را كم كنيد و بگذاريد تا خوراك به آرامي بپزد. براي جا افتادن كامل خوراك لوبيا لازم است تا حدود يك ساعت و نيم روي حرارت معمولي بپزد. در همين حين‌، كباب چنجه را آماده كنيد. تكه‌هاي چنجه را با كمي نمك و فلفل و پياز رنده شده مزه‌دار كنيد و به سيخ بكشيد. پس از اين كه خوراك جا افتاد، چنجه‌ها را روي منقل كباب كنيد. خوراك لوبيا را داخل ظرف مورد نظر بكشيد و همراه با كباب چنجه داغ نوش جان كنيد.

پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ مطلب پيتزا سوسيس كالباس، يك پيتزاي خانگي خوشمزه را مطالعه كنيد.

با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.