در هر شهر و هر استان ايران كباب به روش متفاوت طبخ ميشود. گشنيز كباب آذري يكي از لذيذترين انواع كباب است كه عطر بسيار دلپذيري دارد و همانند كباب تابهاي در داخل روغن سرخ ميشود و همراه با سس مخصوص سرو ميگردد. در اين مقاله از مجله دلتا ميتوانيد طرز تهيه گشنيز كباب آذري خوشمزه را ياد بگيريد.
مواد لازم گشنيز كباب آذري
- گوشت چرخ كرده نيم كيلو
- لپه ۲۰۰ گرم
- پياز متوسط ۲ عدد
- تخممرغ ۲ عدد
- گشنيز تازه نيم كيلو
- ليمو عماني به مقدار لازم
- آرد يك قاشق غذاخوري
- نمك، فلفل سياه و زردچوبه به مقدار لازم
- روغن سرخ كردني به مقدار لازم
طرز تهيه گشنيز كباب آذري
مرحله اول
لپهها را بشوييد و براي ۲ ساعت در آب بريزيد تا خيس بخورد. سپس لپهها را به همراه مقداري آب در يك قابلمه بريزيد و حدود ۱ ساعت با شعله متوسط روي گاز قرار دهيد تا خوب پخته شود. بعد از اينكه لپهها پخته شدند، لپهها را از آب جدا كنيد و آب آن را نگه داريد.
مرحله دوم
گشنيزها را تميز كنيد و خوب بشوييد. سپس آنها را داخل آبكش قرار دهيد تا آب اضافه آن خارج شود. يك پياز را از وسط نصف كنيد و همراه با گوشت چرخ كرده در دستگاه خردكن بريزيد. گوشت و پياز را خوب ميكس كنيد. مخلوط گوشت و پياز را در يك كاسه بريزيد و سپس لپههاي پخته شده را به آن اضافه كنيد. پياز ديگر را نيز در دستگاه خردكن كاملا ريز كنيد و به بقيه مواد اضافه كنيد.
مرحله سوم
يك دستكش به دست كنيد و مواد را خوب با هم تركيب كنيد و ورز دهيد. سپس مقداري نمك، فلفل سياه و زردچوبه به آن اضافه كنيد. تخممرغها را نيز به ساير مواد اضافه كنيد و خوب هم بزنيد.
مرحله چهارم
يك ماهيتابه را روي گاز قرار دهيد و شعله گاز را با حرارت ملايم روشن كنيد. مقداري روغن داخل تابه بريزيد تا داغ شود. سپس به اندازه يك گردو از مواد گوشتي برداريد و آن را به صورت گرد در بياوريد و داخل روغن بريزيد. براي اينكه كباب شما جلوه زيباتري بگيرد، ميتوانيد آن را به جاي حالت كوفتهاي، در سيخ چوبي درست كنيد.
مرحله پنجم
براي درست كردن سس، گشنيزها را خرد كنيد و در مقداري روغن سرخ كنيد. سپس يك پياز را به صورت نگيني خرد و سرخ كنيد و يك قاشق آرد به آن اضافه كنيد. آب لپهاي كه از قبل كنار گذاشته بوديد را به پياز اضافه كنيد و در صورت نياز كمي آب هم به مواد بيفزاييد. حال ليمو عمانيها را سوراخ كنيد و بعد از به جوش آمدن آب داخل قابلمه بيندازيد. بعد از كمي جوش خوردن گشنيزها را اضافه كنيد. ۱۵ دقيقه صبر كنيد و سپس كبابها را داخل سس بيندازيد و اجازه دهيد مواد ۵ دقيقه جوش بخورد تا آماده شود. كباب شما آماده است.
پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ مطلب جوجه كباب تركيهاي با فر را مطالعه كنيد.
با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد