• فلافل اسفناج، يك شام مغذي و سبك
  • طرز تهيه چلوكباب وزيري در خانه
  • طرز تهيه شيريني پنبه اي خانگي
  • چگونه از كپك زدن رب گوجه فرنگي جلوگيري كنيم؟
  • خورشت ماست، غذاي اعياني اصفهاني‌ها

آش سنگ سير غذاي خوشمزه كردي

۱۴ بازديد

در ايام گذشته اين آش با گوشت خرگوش تهيه مي‌شده است ولي امروزه بيشتر با گوشت بوقلمون و غاز تهيه مي‌شود و براي اين آش بيشتر از كشك محلي گوسفندي استفاده مي‌شود كه طعم و مزه بي‌نظيري به اين آش مي‌دهد.

آش سنگ سير

آش سنگ سير يكي از آش‌هاي بسيار خوشمزه كردي است كه بيشتر در زمستان و روزهاي سرد تهيه مي‌شود. آش سنگ سير سرشار از كلسيم است اين آش مقوي و خوشمزه را حتما تهيه كنيد. امروز در مجله دلتا آش سنگ سير بسيار خوشمزه را به شما آموزش خواهيم داد با ما همراه باشيد.

مواد لازم براي تهيه آش سنگ سير

  • سينه و ران بوقلمون ۵۰۰ گرم
  • كشك ۲۵۰ گرم
  • سير رنده شده ۳۵ گرم
  • ماش ۱ پيمانه
  • برنج گرده محلي ۲۵۰ گرم
  • پياز ۳ عدد
  • آب‌جوش ۸ ليوان
  • كره ۵۰ گرم
  • نمك، فلفل‌سياه، فلفل‌قرمز، زردچوبه و برگ بو به مقدار لازم

طرز تهيه آش سنگ سير

مرحله اول : پخت گوشت

ابتدا داخل يك قابلمه با حجم مناسب كره را ريخته تا ذوب شود سپس ۱ عدد پياز خرد شده نگيني شده را به همراه كمي زردچوبه تفت دهيد تا طلايي و سبك شود. پس از آن سير رنده شده را اضافه كنيد و كمي تفت دهيد تا عطر سير خارج شود.

مرحله دوم : پخت گوشت

گوشت تركيبي از بوقلمون را به مخلوط پياز و سير اضافه كنيد و تفت دهيد تا گوشت تغيير رنگ دهد و كاملا سرخ شود سپس به آن ۱ عدد برگ بو و نمك اضافه كنيد و ۸ ليوان آب را بريزيد و اجازه دهيد تا گوشت با حرارت ملايم به مدت سه ساعت پخته و نرم شود.

مرحله سوم : پخت برنج و ماش

بعد از پخت گوشت آن را به همراه برگ بو از داخل آب جدا كنيد. ماش را از قبل به مدت ۲ ساعت بگذاريد تا خيس بخورد سپس داخل يك قابلمه ريخته و اجازه دهيد تا ۲۰ دقيقه بجوشد و رنگ سياه آن خارج شود سپس آبكش كنيد و به همراه برنج كه از قبل شسته‌ايد داخل آب گوشت بريزيد. سپس درب قابلمه را گذاشته و اجازه دهيد برنج و ماش نيز پخته شود.

مرحله چهارم : تهيه گوشت قلقلي بوقلمون

گوشت سينه و ران را داخل غذاساز ريخته و له كرده سپس به آن ۲ عدد پياز رنده شده را اضافه كنيد. در مرحله بعد به آن فلفل‌سياه، فلفل‌قرمز و نمك افزوده خوب ورز دهيد تا منسجم شود سپس از مواد به اندازه يك گردو برداشته و در دست گرد كرده و داخل روغن سرخ كنيد.

مرحله پنجم : تهيه آش سنگ سير

برنج و ماش بايد كاملا پخته شود و اصلا نبايد آبكي باشد. كشك را كه از قبل با مقداري آب ولرم رقيق كرده‌ايد به مخلوط ماش و برنج اضافه كنيد و خوب هم بزنيد سپس به همراه پياز داغ فراوان و گوشت قلقلي‌هاي سرخ شده سرو كنيد.

پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ مطلب دستور پخت لازانيا رولي را مطالعه كنيد.

همچنين بخوانيد:

كباب كوبيده در فر

يتيمك؛ غذايي رژيمي و ارزان

املت فلفل سبز و سيب زميني

حليم شير؛ انتخابي مقوي براي صبحانه

 

با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.