دوشنبه ۱۳ بهمن ۹۹ ۱۴:۱۴ ۲۰ بازديد
پلوي عربي يكي از انواع غذاهاي بينالمللي است كه گوشت و ادويه جات خوشعطر متنوع به آن طعم و مزه بينظيري ميدهد.
پلوي عربي يا مجبوس گوشت نوعي غذاي عربي است كه به علت داشتن مرغ، گوشت و ادويههاي متداول در آشپزي ايراني با ذائقه ما همخواني دارد. طرز تهيه پلوي عربي ساده است و طبخ آن زمان زيادي نمي برد. با مجله دلتا همراه باشيد.
مواد لازم
- برنج دانه بلند شسته شده و خيس خورده ۲ پيمانه
- گوشت گوسفند ۵۰۰ گرم خرد شده به قطعههاي بزرگ
- سيب زميني ۳ عدد
- دارچين، ميخك، زيره و هل براي مخلوط شدن با پلو ۲ قاشق غذاخوري
- كشمش ۱/۲ ليوان
- رب گوجه فرنگي ۱ قاشق غذاخوري
- پياز ۳ عدد
- گوجه فرنگي ۳ عدد حلقه شده
- ادويه كاري ۱ قاشق چايخوري
- فلفل سياه ۱ قاشق چايخوري
- فلفل سبز ۱ عدد
- هل و دارچين براي پخت گوشت به مقدار لازم
- نمك به مقدار نياز
طرز تهيه پلوي عربي
- ابتدا گوشت تكه شده را داخل ظرفي ريخته و اجازه دهيد با آب بپزد. ميزان آب را بيشتر در نظر بگيريد زيرا از باقي مانده آن براي پخت برنج استفاده ميكنيم. در حين پخت گوشت به آن دارچين، هل و نصف يك پياز را اضافه كنيد و درب ظرف را ببنديد و صبر كنيد تا گوشت كاملا بپزد.
- بعد از پخت گوشت، آن را از آب جدا كرده و سپس برنج را به آب گوشت اضافه كنيد تا بپزد.
- در حين جوشيدن برنج به آن فلفل و ادويه را اضافه كنيد. كمي كه برنج مغزپخت شد آن را آبكش كنيد.
- در اين مرحله، پيازها را حلقهاي برش زده و با مقداري روغن اجازه دهيد سرخ شود. سپس گوجهفرنگيها را نيز اضافه كرده و تفت دهيد.
- ادويهها را به همراه گوشت پخته شده به مواد قبلي اضافه كنيد.
- سپس سيب زمينيهاي برش زده را روي گوشت بچينيد.
- حالا يك لايه برنج آب كش شده را روي مواد قبلي بريزيد. در ادامه مقداري كشمش و كاري را نيز اضافه كنيد.
- دوباره لايه بعدي برنج را بريزيد و مجدد كشمش و ادويه كاري را اضافه كنيد. اين كار را تا پر شدن قابلمه تكرار كنيد.
- حالا قابلمه را روي حرارت ملايم قرار دهيد تا غذا دم بكشد. حدودا ۲۰ دقيقه زمان لازم است.
- هنگامي كه غذا پخت همه مواد را با كفگير مخلوط كرده و سپس در ظرف مناسب سرو كنيد.
در دستور پخت اين پلو ميتوان از تكههاي مرغ به جاي گوشت استفاده كرد.
پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با روش پخت انواع پلو “هويج پلو با گوشت قلقلي” را در مجله آشپزي در دلتا مطالعه كنيد.
همچنين بخوانيد:
شامي لپه با مرغ؛ يك غذاي ساده براي شام
پلو پيازچه؛ پلوي پرخاصيت و لذيذ
با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد