گراتن مرغ يكي از انواع غذاهاي فست فودي خوشمزه و محبوب در سراسر جهان است كه از نظر ظاهري شباهت بسياري به لازانيا دارد.
گراتن اصالتا يك غذاي فرانسوي است كه در ظرف نسوز و در فر پخته ميشود. اين غذا انواع مختلفي در آشپزي ملل دارد كه از پرطرفدارترين و محبوبترين آن ميتوان به گراتن مرغ اشاره كرد. در دستور پخت گراتن مرغ ميتوانيد براي ايجاد طعمي دلچسب و متفاوت از انواع سبزيجات نظير سيب زميني و قارچ و نخود فرنگي و فلفل دلمهاي نيز استفاده كنيد. با بخش آشپزي مجله آنلاين دلتا و طرز تهيه گراتن مرغ همراه باشيد.
مواد لازم
- سيبزميني ۲ عدد
- پياز ۱ عدد
- فيله مرغ ۳۰۰ گرم
- آويشن يك قاشق چايخوري
- پودر سير يك قاشق چايخوري
- نمك و فلفل به مقدار لازم
- زردچوبه يك قاشق چايخوري
- قارچ ۳۵۰ گرم
- پنير پيتزا به مقدار لازم
- روغن به مقدار لازم
سس بشامل:
- آرد سفيد ۱ قاشق غذاخوري
- شير ۱ پيمانه
- كره ۱ قاشق غذاخوري
طرز تهيه گراتن مرغ
- سيبزمينيها را آبپز كنيد. پياز را خرد كرده و در يك ماهيتابه با مقداري روغن تفت دهيد. سيبزمينيها را نيز بعد از پخت حلقهاي كنيد و در روغن پياز سرخ كنيد.
- مرغ را ريز خرد كرده و همراه با پودر سير، آويشن، فلفل، نمك و زردچوبه به پيازها اضافه كنيد و با هم تفت دهيد.
- در ماهيتابه ديگري قارچ خرد شده را با كمي روغن تفت دهيد. سپس قارچ را به مخلوط مرغ اضافه كرده و كمي ديگر تفت دهيد. در آخر نصف پنير را به مخلوط قارچ و مرغ اضافه كرده و آن را تا آماده شدن سس در ظرفي بريزيد.
- براي تهيه گراتن مرغ با سس بشامل در اين مرحله بايد سس را حاضر كنيد. يك ماهيتابه برداريد و كره را در آن ذوب كنيد. سپس آرد را به آن افزوده و با هم مخلوط كنيد.
- به آرامي و كمكم شير را به مخلوط آرد و كره اضافه كنيد و به طور مداوم به هم زدن ادامه دهيد تا به غلظت يكنواختي برسد. در صورت تمايل ميتوانيد در اين مرحله كمي پنير پيتزا يا پارمزان به سس اضافه كنيد.
- يك ظرف مناسب مستطيل شكلي با ارتفاع كم انتخاب كرده و كف آن را با كمي روغن چرب كنيد. سيبزمينيهاي پخته شده را كف ظرف بچينيد به طوري كه كاملا كف ظرف را بپوشانند.
- مخلوط مرغ و قارچ و پنير را روي سيبزمينيها بريزيد تا به طور كامل ظرف را پر كند. ميتوانيد اين مخلوط را جداگانه آماده كرده و به صورت لايه لايه روي سيبزمينيها ريخت.
- روي گراتن مرغ را با سس بشامل بپوشانيد. با كمك يك قاشق مواد را كمي جابهجا كنيد تا سس كاملا به خورد مواد گراتن برود.
- سپس مابقي پنير پيتزا را روي ظرف بريزيد. در اين مرحله ميتوانيد به ميزان دلخواه پنير پيتزا اضافه كنيد.
- گراتن مرغ و سيب زميني را در فر كه از قبل روي دماي ۱۸۰ درجه تنظيم شده، قرار دهيد تا به مدت ۲۰ الي ۳۰ دقيقه روي آن طلايي رنگ شود. براي تزيين گراتن مرغ ميتوانيد از گوجه گيلاسي، فلفل دلمهاي رنگي، انواع سس يا برگ سبزيجات تازه استفاده كنيد.
پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع سوپ مطلب “سوپ ذرت و سيبزميني خامهاي” را در مجله آشپزي مطالعه كنيد.
همچنين بخوانيد:
پاستا با سس قارچ؛ غذاي محبوب ايتاليايي
طرز تهيه همبرگر گياهي لوبيا سفيد
دونر مرغ؛ كبابي لذيذ از خيابانهاي تركيه
فلفل شكم پر با انواع پنير؛ بمب ايتاليايي خوشمزه
پاي گوشت و سيب زميني؛ غذايي خوشمزه و ساده
با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد