• فلافل اسفناج، يك شام مغذي و سبك
  • طرز تهيه چلوكباب وزيري در خانه
  • طرز تهيه شيريني پنبه اي خانگي
  • چگونه از كپك زدن رب گوجه فرنگي جلوگيري كنيم؟
  • خورشت ماست، غذاي اعياني اصفهاني‌ها

آش گندم؛ مقوي و پرخاصيت

۱۸ بازديد

آش گندم يكي از انواع آش‌هاي سنتي و قديمي ايراني است كه مانند ديگر آش‌هاي سنتي ايران حاوي سبزيجات معطر و انواع حبوبات است.

آش گندم

آش گندم غذايي ساده و سبك است كه بيشتر به عنوان عصرانه يا پيش غذا سرو مي‌شود اما مي‌توانيد به عنوان غذاي اصلي هم سرو كنيد. اين آش خوشمزه به دليل دارا بودن گندم و حبوبات مختلف، مقوي و غذاي مفيدي براي رشد كودكان و نوجوانان است. در ادامه طرز تهيه آش گندم را در مجله دلتا بخوانيد.

طرز تهيه آش گندم

مواد لازم

  • پياز: ۲ عدد
  • سير: ۱۰ حبه
  • نخود: ۲۵۰ گرم
  • لوبيا چيتي: ۲۵۰ گرم
  • گندم پوست كنده: ۴۰۰ گرم
  • سبزي آش: يك كيلوگرم
  • نعناع خشك: يك قاشق غذاخوري
  • كشك: به ميزان لازم
  • نمك، فلفل و زردچوبه: به ميزان لازم

طرز تهيه آش گندم

  • لوبيا چيتي و نخود را از شب قبل خيس و چند بار آب آن را عوض كنيد. اين كار براي اين است كه نفخ حبوبات از بين برود و بهتر پخته شوند.
  • در قابلمه‌اي گندم را بشوييد و بگذاريد با حبوبات خيس خورده شده، بپزد و نرم شود.
  • سير و پياز را ريز خرد كرده و در مقداري روغن تفت دهيد تا طلايي شوند. سپس فلفل و زردچوبه را به آن‌ها افزوده و تفت دهيد تا به خورد هم بروند.
  • پس از اينكه حبوبات خوب پخته شدند، سبزي آش را با پياز داغ و سير داغ به آش بيفزاييد.
  •  سبزي آش شامل جعفري، تره، گشنيز و اسفناج است. اگر اسفناج در دسترس نبود، از برگ چغندر استفاده كنيد.
  • شعله را كم كنيد تا آش جا بيفتد و غليظ شود. در صورت تمايل مي‌توانيد در انتهاي پخت مقداري كشك به آش اضافه كنيد.
  •  نمك آش را در انتها اندازه كنيد. چون كشك نمك دارد و ممكن است آش شور شود.
  •  آش گندم گوشت ندارد. ولي مي‌توانيد با گوشت چرخ كرده، كوفته قلقلي درست كرده و با آن سرو كنيد.
  • وقتي آش جا افتاد و آماده شد، آن را در ظرف كشيده و با كشك، پياز داغ، سير داغ و نعناع داغ تزيين كنيد.

پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با روستاي ورديج، “ارواح سنگي در تهران” را در مجله دلتا مطالعه كنيد.

همچنين بخوانيد:

دستور پخت كشك كدو

دلمه بادمجان تبريزي؛ خوش‌طعم و رنگ پاييزي

پيتزا سوسيس و قارچ؛ فست‌فود نوستالژيك

طرز تهيه سالاد سبزيجات كبابي

طرز تهيه املت مكزيكي؛ املت مقوي و انرژي ‌زا

 

با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.