سمبوسه هندي، غذايي محبوب با طعم و مزه تند و لذيذ است و ميتوان آن را به عنوان پيشغذا يا ميانوعده سرو كرد.
هرچند كه در كشور ما سمبوسه غذايي جنوبي است و پخت آن در شهرهاي جنوب كشور بسيار رواج دارد، اما اصل سمبوسه به كشور هند بازميگردد و در دسته بندي آشپزي ملل قرار ميگيرد. اين پيش غذا كه در وعده اصلي نيز سرو ميشود در بين افراد مختلف به ويژه كودكان داراي محبوبيتي ويژه است و با توجه به تنوع بالايي كه دارد به راحتي ميتوان آن را طبق ذائقه هاي گوناگون تهيه كرد. طرز تهيه سمبوسه هندي را در مجله دلتا بخوانيد.
مواد لازم سمبوسه هندي
- ميخك: ۶ الي ۷ عدد
- تخم خردل: يك قاشق سوپخوري
- زيره: (پودر شده) ۲ قاشق چايخوري
- فلفل سياه: (پودر شده) يك قاشق سوپخوري
- تخم گشنيز: يك قاشق سوپخوري
- زنجبيل: (پودر شده) يك برش كوچك
- زردچوبه: يك قاشق چايخوري
- چوب دارچين: يك عدد
- سير: (ريز خرد شده) ۴ حبه
- فلفل قرمز: (خشك شده) ۳ عدد
- پياز: (ريز خرد شده) يك عدد
- هويج: (نگيني خرد شده) ۲ عدد
- سيبزميني پخته: (نگيني خرد شده) ۳ عدد
- ليمو: يك عدد
- نخود فرنگي: (پخته) يك پيمانه
- آرد: ۲ قاشق سوپخوري
- روغن: ۳ قاشق سوپخوري
- نمك: به مقدار لازم
- روغن: به مقدار لازم
مواد لازم خمير
- آرد يك كيلوگرم
- نمك ۲ قاشق چايخوري
- آب به مقدار لازم
طرز تهيه سمبوسه هندي
- براي تهيه مواد مياني، روغن را در ظرف مناسبي روي حرارت گرم كنيد و چاشنيها را در آن تفت دهيد تا عطر و بوي آنها بلند شود.
- سير و فلفل قرمز خشك و خرد شده را در روغن تفت دهيد.
- پياز، هويج، سيب زميني، نخود فرنگي، آب ليمو ترش، نمك و آرد را اضافه كرده تفت دهيد.
- ظرف را از روي شعله برداشته و كنار بگذاريد، چوب دارچين و ميخكها را از مواد جدا كنيد.
- براي تهيه خمير، آب، آرد و نمك را با هم مخلوط و در صورت سفت بودن خمير كمي آب اضافه كنيد.
- خمير را ورز داده و سپس گلولههايي به اندازه گردو از آن جدا كنيد.
- گلولههاي خمير را روي سطح كار با وردنه پهن كنيد و به شكل مثلث در آوريد.
- سپس مخلوط مواد تفت داده شده را روي هر يك از آنها قرار داده و لبهها را روي هم بگذاريد.
- سمبوسهها را در روغن داغ سرخ كرده و سپس در ظرف مناسب سرو كنيد.
پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع سمبوسه ”دورهمي دوستانه با سمبوسه مرغ” را در بخش آشپزي مجله دلتا مطالعه كنيد.
همچنين بخوانيد:
سوپ حريره؛ پيشنهاد عالي زمستاني
دستور پخت اسپاگتي با كوفته قلقلي مرغ
بورك اسفناج؛ لقمهاي لذيذ از تركيه
با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد