باميه يكي از مواد غذايي بسيار مفيد و مقوي است كه متاسفانه در وعدههاي غذايي ما كمتر ديده ميشود. جالب است بدانيد كه از باميه در اروپاي شرقي در اطراف درياي مديترانه بيشتر از ساير نقاط استفاده ميشود، در ايران براي تهيه خورشت يا خوراك باميه از آن استفاده ميشود.
آبگوشت باميه از غذاهاي محلي و اصيل استان ايلام است كه البته شهرت چنداني در ساير مناطق ايران پيدا نكرده، وجود مواد سالم و ارزش غذايي هر يك از اجزاي اين آبگوشت باعث مفيد و سالم بودن اين غذاي ايلامي شده است. به گونهاي كه اين غذا براي درمان ديابت و ساير بيماريها نيز بسيار معروف بوده، به همين دليل اين آبگوشت لذيذ در دسته مقويترين غذاهاي آشپزي ايراني قرار ميگيرد. در ادامه مطلب طرز تهيه آبگوشت باميه را در مجله اينترنتي دلتا بخوانيد.
مواد لازم
- باميه: ۳۰۰ گرم
- گوشت گوسفندي: ۳۰۰ گرم
- گوجهفرنگي: ۲ عدد
- پياز: ۱ عدد
- رب گوجهفرنگي: ۲ قاشق غذاخوري
- آب: ۴ ليوان
- روغن: به مقدار لازم
- نمك: به مقدار لازم
- زردچوبه: به مقدار لازم
- فلفل قرمز: به مقدار لازم
طرز تهيه آبگوشت باميه
- ابتدا پياز را نگيني خرد كنيد و با كمي روغن در قابلمه سرخ كنيد.
- سپس گوشت را نيز خرد كنيد، به همراه نمك، زردچوبه و فلفل به قابلمه اضافه كنيد و چند دقيقه مواد را تفت دهيد.
- در اين مرحله رب گوجهفرنگي را به مواد اضافه كنيد و ۲ يا ۳ دقيقه تفت دهيد تا مواد خوشرنگ شوند و رب از خامي در بيايد.
- سپس ۴ ليوان آبجوش را در قابلمه بريزيد و در آن را بگذاريد. حرارت را كم كنيد تا گوشت نيمپز شود.
- در يك تابه ديگر كمي روغن بريزيد و باميهها را به آن اضافه كنيد.
- حدود ۱۰ دقيقه باميهها را سرخ كنيد تا خامي آن از بين برود.
- گوجهفرنگيها را رنده كنيد و بعد از حدود يك ساعت به همراه باميهها به مواد گوشت اضافه كنيد.
- نيم ساعت اجازه دهيد تا مواد كاملا بپزد و باميهها نيز نرم شود.
پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با يكي از ركورددارهاي گينس در گردشگري، “اولين صندوق امانات جهان در ايران” را در مجله گردشگري مطالعه كنيد.
همچنين بخوانيد:
ته چين تن ماهي؛ غذاي متفاوت و آسان
با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد