• فلافل اسفناج، يك شام مغذي و سبك
  • طرز تهيه چلوكباب وزيري در خانه
  • طرز تهيه شيريني پنبه اي خانگي
  • چگونه از كپك زدن رب گوجه فرنگي جلوگيري كنيم؟
  • خورشت ماست، غذاي اعياني اصفهاني‌ها

طرز تهيه كلم شكم پر

۲۵ بازديد

دلمه كلم برگ يكي از انواع دلمه‌هاي پر طرفدار و خوشمزه ايراني است كه علاوه بر اينكه مي‌توانيد آن را به عنوان يك غذاي كامل سرو كنيد ، مي‌توانيد از آن به عنوان يك پيش غذا هم استفاده كنيد. اين دلمه در برخي شهرها با نام دلمه كلم پيچ شناخته مي‌شود.

شايد آماده كردن دلمه كلم، به سادگي روش تهيه دلمه فلفل دلمه‌اي نباشد؛ اما كمي سخت بودن روش پيچيدن اين دلمه، نبايد خيال درست كردنش را از سرتان بيرون كند. اگر پيش از اين تجربه خوبي از تهيه دلمه كلم نداشته‌ايد و احساس كرده‌ايد كه برگ‌هاي كلم حتي بعد از پخت هم سفت از كار در آمده‌اند يا اينكه مواد داخل كلم به راحتي بيرون ريخته‌اند، اين طرز تهيه را بخوانيد. در ادامه مطلب طرز تهيه كلم شكم پر را در مجله دلتا بخوانيد.

طرز تهيه دلمه كلم

مواد لازم

  • روغن زيتون: دو قاشق غذاخوري
  • پياز: يك عدد بزرگ
  • سير: سه حبه
  • رب گوجه ‌فرنگي: دو قاشق غذاخوري
  • گوجه فرنگي: يك عدد
  • سركه بالزاميك: دو قاشق غذاخوري
  • شكر قهوه‌اي: يك قاشق غذاخوري
  • پودر آويشن: دو قاشق چاي‌خوري
  • نمك دريا: به مقدار لازم
  • فلفل سياه: به مقدار لازم
  • برگ كلم: ۱۵ عدد
  • گوشت چرخ كرده: ۲۰۰ گرم
  • برنج: يك چهارم فنجان
  • پودر نان تست: يك چهارم فنجان
  • جعفري: دو قاشق غذاخوري

طرز تهيه كلم شكم پر يا دلمه كلم

(براي مطالعه طرز تهيه انواع دلمه به مجله آشپزي دلتا مراجعه كنيد.)

  • براي تهيه كلم شكم‌پر به مقداري پودر نان نياز داريد. اگر پودر نان آماده نداريد، بايد نان تست را در فر سوخاري كرده و وقتي كه خوب خشك شد، در غذاساز ريخته و پودر كنيد.
  • در فاصله آماده شدن پودر نان مي‌توانيد سس غذا را هم آماده كنيد. اين سس طعمي شبيه به سس گوجه‌فرنگي يوناني دارد. در همان قابلمه‌اي كه مي‌خواهيد كلم شكم‌پر را بار بگذاريد، پياز را با كمي روغن سرخ كنيد. وقتي رنگ پياز تغيير كرد نيمي از آن را براي گوشت كنار بگذاريد و نيمه ديگر را با سير، پودر آويشن، نمك و فلفل شكر قهوه‌اي و سركه بالزاميك با هم به مواد اضافه كنيد. سپس رب گوجه و گوجه‌فرنگي خرد شده را هم با مواد سرخ كنيد. در صورت لزوم كمي آب روي مواد بريزيد و براي جوشيدن به آنها ۱۰ دقيقه زمان دهيد.
  • حالا كه پودر نان و سس غذايتان آماده شد، مي‌توانيد سراغ باقي مراحل پخت برويد.
  • در يك قابلمه مناسب آب را به جوش بياوريد و برگ‌هاي كلم را در آن بريزيد. بعد از حدود يك دقيقه جوشيدن، برگ‌ها كمي نرم مي‌شوند. برگ‌هاي كلم را از آب بيرون بياوريد و بدون آنكه به هم بچسبند روي يك سيني بزرگ پهن كنيد.
  • پياز سرخ شده را در يك تابه بريزيد و گوشت را با آن تفت دهيد. نمك و فلفل سياه را به گوشت اضافه كنيد. سپس يك فنجان از سس را روي اين مواد بريزيد، نصف فنجان آب به اين تركيب اضافه كرده، برنج و خرده نان را هم روي مواد بريزيد و هم بزنيد. سپس در قابلمه را براي پنج دقيقه ببنديد تا برنج نيم‌پز شود.
  • يك ملاقه از سس باقي مانده را كف تابه مناسب پخت كلم شكم‌پر بريزيد. حالا برگ‌هاي بزرگ كلم را با چاقو به شكل مثلثي برش بزنيد و در قسمت پهن برگ، دو قاشق از مواد آماده شده را پهن كنيد. سپس كلم را لوله كنيد و در ظرف پخت قرار دهيد. رول‌هاي كلم را به همين شيوه آماده كنيد و با ملاقه رويشان مقداري سس بريزيد. حدود يك ساعت تابه را روي حرارت ملايم قرار دهيد تا كلم‌هاي شكم‌پر خوب بپزند.

پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با پخت انواع دلمه  “دلمه‌ بادمجان تبريزي”  و “دلمه كدو حلوايي“ مطالعه كنيد.

همچنين بخوانيد:

دلمه بادمجان تبريزي؛ خوش‌طعم و رنگ پاييزي

طرز تهيه آش شوربا

طرز تهيه سوپ شلغم و مرغ

فينگرفود گياهي

طرز تهيه خوراك بره

 

با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.