معمولا غذاهاي مكزيكي را به طعم تند و آتشين آنها ميشناسيم چرا كه مكزيكيها مثل بسياري از ساكنان سرزمينهاي گرمسيري علاقه زيادي به استفاده از ادويهجات در غذاهاي خود دارند، اما ويژگي بارز خورشت مرغ مكزيكي كه در اينجا به شما معرفي ميكنيم به تند بودن آن نبوده بلكه به مقوي بودن آن است.
در آمريكاي جنوبي هزاران سال است از شبه غلهاي به نام كينوا استفاده ميشود. اين ماده مغذي كه به آن خاويار گياهي هم گفته ميشود بسيار پر خاصيت است و در دهههاي اخير در دنيا معروف شده و به عنوان يك سوپرفود مصرف ميشود. در ادامه اين مطلب طرز تهيه خورشت مرغ مكزيكي را در مجله دلتا بخوانيد.
مواد لازم
- سينه مرغ: چهار عدد
- روغن زيتون: يك قاشق غذاخوري
- پياز: يك عدد
- فلفل قرمز: دو عدد
- رب گوجهفرنگي: سه قاشق غذاخوري
- كنسرو گوجهفرنگي: ۸۰۰ گرم
- كينوا: ۱۴۰ گرم
- قرص عصاره مرغ: دو عدد
- لوبيا سفيد: ۴۰۰ گرم
- گشنيز: يك دسته
- آب ليمو: يك عدد ليمو
- شكر: يك قاشق غذاخوري
- ماست: براي زمان سرو
طرز تهيه خورشت مرغ مكزيكي
(براي مطالعه طرز تهيه انواع خورشت به مجله آشپزي دلتا مراجعه كنيد.)
- روغن را داخل يك ماهيتابهاي عميق، گرم كرده و پياز خرد شده و فلفل را چند دقيقه داخل آن تفت دهيد تا نرم شود. رب گوجهفرنگي را روي آنها بريزيد و يك دقيقه تفت دهيد و سپس گوجهفرنگي كنسروي را خرد كرده و اضافه كنيد.
- داخل ماهيتابه به قدري آب بريزيد كه وقتي مرغ را داخل آن قرار داديد رويش رو بپوشاند. صبر كنيد تا آرام به جوش آيد. سينههاي مرغ را داخل ماهيتابه قرار دهيد و صبر كنيد آرام بپزد. هر از گاهي مرغها را پشت و رو كنيد. اين كار را ۲۰ دقيقه تكرار كنيد تا داخل مرغ كاملا بپزد.
- به اندازه يك قابلمه بزرگ آب بجوشانيد و قرص عصاره مرغ را داخل آن بياندازيد. كينوا را به آب اضافه كنيد و ۱۵ دقيقه بجوشانيد تا نرم شود. در دقايق آخر لوبيا سفيد را كه از قبل پخته و خشك كردهايد به محتواي قابلمه اضافه و سپس كل مواد را آبكش كنيد.
- پس از آبكش كردن لوبيا و كينوا، گشنيز و آب ليموي تازه را اضافه كنيد و قبل از آنكه در قابلمه را ببنديد كمي به آن نمك و فلفل بزنيد.
- سينههاي مرغ را بيرون آورده و با استفاده از دو عدد چنگال آنها را ريش ريش كرده و سپس مرغها را داخل سس گوجهفرنگي بريزيد و به آن شكر اضافه كنيد.
- مخلوط كينوا و لوبيا را دور تا دور مرغ آغشته به سس گوجه فرنگي بريزيد و قبل از سرو غذا روي آن را با چند برگ گشنيز تزيين كنيد. خورشت مرغ مكزيكي را همراه با ماست ميل كنيد تا حال و هواي مكزيكي آن كامل شود.
پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با طرز تهيه انواع خورشت ”خورشت هويج تبريزي” را مطالعه كنيد.
همچنين بخوانيد:
با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد