یکشنبه ۱۴ دی ۹۹ ۱۵:۳۵ ۲۲ بازديد
شويد قورمه يكي از محبوبترين غذاهاي مازندراني است كه به دليل داشتن آلوچه بسيار ترش است كه با اضافه كردن شكر طعم ملس بسيار خوشمزهاي مي گيرد.
شويد قورمه يك خورشت خوشمزه مازندراني است كه مواد اوليه آن گوشت قرمز يا مرغ، شويد و گوجه سبز است. اين خورش لذيذ را مي توانيد همراه با كته و سالاد و ماست محلي سرو كنيد. اين غذا در ميان غذاهاي شمالي بسيار پرطرفدار است. طرز تهيه شويد قورمه يا قورمه سبزي با شويد را در مجله دلتا بخوانيد.
مواد لازم
- مرغ: ۱ عدد
- شويد: نيم كيلوگرم
- پياز سرخكرده: ۲ قاشق غذاخوري
- آلوچه (گوجه سبز): نيم كيلوگرم
- شكر: يك قاشق غذاخوري
- نمك: به مقدار لازم
- فلفل: به مقدار لازم
طرز تهيه شويد قورمه
( براي مطالعه بيشتر غذاهاي شمالي به مجله آشپزي دلتا مراجعه كنيد.)
- يك قابلمه متوسط برداريد و آن را روي حرارت گاز گرم كنيد. سپس پيازهاي خرد شده را همراه با روغن يا كره سرخ كنيد. بعد پياز ها را از روغن در بياوريد.
- مرغ ها را در همين قابلمه سرخ كرده و طلايي كنيد.
- شويدهاي خرد شده را ۲ الي ۳ دقيقه تفت دهيد.
- روي گوجهسبزها را با چاقو شكاف ايجاد كنيد. اگر حوصله داريد هسته هايش را بگيريد و به سبزي اضافه كنيد و كمي تفت دهيد، مرغ و پياز سرخشده را در ظرف بريزيد و به همراه ۲ پيمانه آب جوش، شكر، نمك و فلفل بگذاريد بپزد تا زماني كه مرغ پخته شود. حالا صبر كنيد تا خورشت جا بيفتد و به روغن بنشيند.
- اين غذا به دليل داشتن گوجه سبز و شكر ملس است. اگر دوست داريد ترش تر باشد ميتوانيد به آن رب نارنج يا آب غوره بيفزاييد. گوجه سبزها را تكه تكه نكنيد چون در هنگام پخت كاملا له مي شوند و در خورشت معلوم نميشوند، براي زيباتر به نظر رسيدن ظاهر خورشت و خوشمزهتر شدن ميتوانيد گوجه سبزها را نصف كرده يا فقط هسته شان را جدا كنيد.
- خورشت لذيذ شمالي شما آماده است.
شنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع خورشت ”خورشت هويج تبريزي” را مطالعه كنيد.
همچنين بخوانيد:
واويشكا مرغ؛ غذاي روسي در آشپزخانه گيلاني
با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد