جوانه گندم يك قسمت بسيار كوچك از مغز گندم را تشكيل ميدهد كه تقريبا حدود 25 درصد از وزن كل هسته را دارد اما با اين وجود ميتوان يك ليست بلند از مواد مغذي و ويژگيهاي مفيد تغذيه اي آن تهيه كرد.
اگر از طرفداران طعم آبگوشت باشيد احتمالاً تا به حال در مورد آبگوشت گندم نيز شنيدهايد و يا بارها طعم لذيذ اين آبگوشت خوشمزه و متفاوت را امتحان كردهايد. آبگوشت گندم كه معروفترين آن آبگوشت گندم كردي و اصفهاني است. آبگوشت گندم با گوشت گردن يا ماهيچه يكي از لذيذترين و مفيدترين انواع آبگوشت است كه معمولاً به روشهاي مختلفي طبخ ميشود و به دليل وجود حبوبات، گوشت و گندم در آن خواص بينظيري براي سلامت دارد. در ادامه طرز تهيه آبگوشت گندم را در مجله دلتا بخوانيد.
مواد لازم
- گردن گوسفند: ۲ عدد
- پياز: ۱ عدد بزرگ
- دارچين: به مقدار لازم
- ليمو عماني: ۲ عدد
- سير: ۲ تا ۳ حبه
- نخود: ۱ ليوان
- لوبيا: ۱ ليوان
- گندم: نصف ليوان
- شنبليله خشك: ۲ قاشق غذاخوري
- سيب زميني: ۳ عدد
- نمك، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهيه آبگوشت گندم
- قبل از درست كردن آبگوشت بايد نخود و لوبيا را براي ۴۸ ساعت خيس دهيد، چند بار آب آنها را عوض كنيد. سپس بايد نخود، لوبيا، گوشت، سير، پياز و ادويهها را در يك قابلمه با هم تركيب كنيد و مقداري آب در قابلمه بريزيد. گاز را با شعله ملايم روشن كنيد و درب قابلمه را قرار دهيد تا مواد به آرامي پخته شوند.
- بعد از حدود ۵ ساعت كه گوشت و حبوبات به خوبي پخته شد، ليمو عماني و نمك را اضافه كنيد پوست سيب زمينيها را جدا كنيد و آنها را به صورت كامل يا از وسط نصف شده به غذا بيفزاييد. اجازه دهيد سيب زمينيها نيز به خوبي پخته شوند و آبگوشت به خوبي جا بيفتد. سپس حدود ۲۰ دقيقه قبل از آماده شدن آبگوشت ۲ قاشق شنبليله خشك به آبگوشت خود اضافه كنيد. آبگوشت شما آماده است آن را در ظرف مناسب سرو كنيد و از طعم خوشمزه آن لذت ببريد. اگر دوست داريد اين آبگوشت را به صورت كوبيده سرو كنيد، ابتدا استخوان و آب آبگوشت را جدا كنيد و بعد مواد را به خوبي بكوبيد و در كنار آب آبگوشت سرو كنيد.
پيشنهاد مطالعه : براي مطالعه بيشتر “طرز تهيه آش گندم و شير” را در مجله دلتا مطالعه كنيد.
همچنين بخوانيد:
دلمه بادمجان تبريزي؛ خوشطعم و رنگ پاييزي
با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد