شامي كباب غذايي اصيل و خوشمزه است كه در همه شهرهاي ايران درست ميشود.
شامي كباب از غذاهاي سنتي ايراني است كه شباهت زيادي به كتلت دارد. طرز تهيه شامي ساده است، ولي نكاتي دارد كه با رعايت آنها ميتوانيد يك شامي ترد و خوشمزه درست كنيد؛ بدون آن كه وا برود. با مجله دلتا همراه باشيد تا با فوت و فن پخت يك شامي كباب عالي آشنا شويد.
مواد لازم تهيه شامي كباب
- گوشت چرخكرده: ۳۰۰ گرم
- پياز: يك عدد
- لپه: نصف ليوان
- سيبزميني: ۲ عدد
- تخممرغ: يك عدد
- آرد نخودچي: يك قاشق غذاخوري
- مرزه خشك: يك قاشق مرباخوري
- نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم
طرز تهيه شامي كباب
لپه را از چند ساعت قبل خيس كنيد تا نفخ آن از بين برود و خوب پخته شود.
پس از خيس خوردن، لپه را آبكش كرده و با مخلوطكن يا غذاساز آن را له كنيد. اگر فرصت خيس كردن لپه را نداريد، آن را بپزيد و وقتي كمي نرم شد، در مخلوطكن بريزيد.
سيبزميني را آبپز كنيد؛ سپس آن را رنده كرده و كنار بگذاريد.
پياز را هم ريز رنده كرده، آب آن را بگيريد و به سيبزميني بيفزاييد.
سپس گوشت چرخكرده را با نمك، فلفل و زردچوبه به مواد افزوده و آنها را خوب ورز دهيد.
وقتي مواد يكدست و منسجم شد، آرد نخودچي و لپه را اضافه كرده و به ورز دادن ادامه دهيد.
در آخر تخممرغ و مرزه خشك را بيفزاييد و دوباره ورز دهيد.
در تابهاي مقداري روغن ريخته، روي شعله بگذاريد تا داغ شود؛ سپس به اندازه يك نارنگي كوچك از مواد برداشته، در دست به شكلي كه دوست داريد صاف كنيد و در روغن بيندازيد. توجه داشته باشيد كه شاميها بايد در روغن شناور باشد تا خوب سرخ و مغزپخت شود.
شاميها را پس از آماده شدن، روي دستمال بگذاريد تا روغن اضافي آنها خارج شود؛ سپس تزيين و سرو كنيد.
پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با انواع خوراك ايراني “طرز پخت قيمه ريزه” را مطالعه كنيد.
همچنين بخوانيد:
با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد