شنبه ۲۹ آذر ۹۹ ۱۵:۴۳ ۲۵ بازديد
خورش هويج اصالتا متعلق به شهر تبريز است و با نامهاي خورشت هويج تركي و خورشت هويج تبريزي نيز شناخته ميشود.
خورشت هويج از غذاهايي است كه سرو آن در فصل پاييز به شدت توصيه ميشود و مانند بسياري از خورشتهاي ديگر ميتوان در طبخ آن به جاي گوشت از مرغ استفاده كرد. برخلاف تصور طعم اين خورشت، شيرين نيست و به خاطر آلو طعم ملسي دارد. با طرز تهيه خورشت هويج تبريزي با بخش آشپزي مجله دلتا همراه باشيد.
مواد لازم
(مناسب براي ۴ نفر)
- هويج ۴۰۰ گرم
- مرغ ۴۰۰ گرم
- پياز ۱ عدد
- آلو ۱۰۰ گرم
- زعفران دمكرده ۴ قاشق غذاخوري
- رب گوجهفرنگي ۳ قاشق غذاخوري
- نمك , فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهيه خورشت هويج تبريزي
- براي تهيه خورشت هويج تبريزي ابتدا پياز را رنده كرده و سرخ كنيد. پس از طلايي شدن پيازها، مرغ و رب گوجه فرنگي را به آن بيفزاييد. مدت ۴ دقيقه مواد را تفت دهيد تا تغيير رنگ دهند.
- آب را به خورشت اضافه كنيد، سپس نمك و فلفل را به مرغ بيفزاييد. كمي منتظر بمانيد تا مواد جوش بيايد، در قابلمه را كامل بگذاريد و شعله را روي حالت كم قرار دهيد.
- هويجها را پوست كنده و خلالي خرد كنيد. در ماهيتابهاي جداگانه هويجهاي خردشده را سرخ كنيد.
- حدود يك ساعت پس از پخت مرغ (حالت نيمپز)، هويجهاي سرخشده را همراه با آلو به مرغ اضافه كنيد.
- اجازه دهيد تا خورشت حدود ۴۰ دقيقه با شعله بسيار كم پخته شود. سپس زعفران را داخل خورشت ريخته و به آرامي هم بزنيد. اين خورشت را نبايد زياد هم زد، چرا كه محتويات آن به راحتي له ميشوند.
- اجازه دهيد زعفران حدود ۱۰ دقيقه با خورشت بجوشد. سپس خورشت را در ظرف مناسب سرو كنيد.
نكات پخت خورشت هويج
- اگر براي پخت اين خورشت از گوشت استفاده مي كنيد، نمك را در مرحله آخر به خورشت اضافه كنيد، در غيراينصورت گوشت سفت خواهد شد.
- اگر ميخواهيد خورشت ملس يا ترش داشته باشيد، قبل از افزودن زعفران، به خورشت آبليمو اضافه كنيد.
- طعم مرسوم و اصلي خورشت شيرين است. بنابراين ممكن است حالت ترش اين خورشت به ذائقه همه سازگار نباشد.
- اگر آلوهاي خريداري شده، نرم است، آلو را كمي ديرتر به خورشت اضافه كنيد.
پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع خورشت ”خورشت لوبيا سبز مجلسي” را مطالعه كنيد.
همچنين بخوانيد:
با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد