• فلافل اسفناج، يك شام مغذي و سبك
  • طرز تهيه چلوكباب وزيري در خانه
  • طرز تهيه شيريني پنبه اي خانگي
  • چگونه از كپك زدن رب گوجه فرنگي جلوگيري كنيم؟
  • خورشت ماست، غذاي اعياني اصفهاني‌ها

دلمه بادمجان تبريزي؛ خوش‌طعم و رنگ پاييزي

۳۰ بازديد

دلمه بادمجان يكي از انواع غذاهاي سنتي و قديمي ايراني و اصالتا آذري است.

دلمه بادمجان تبريزي

دلمه بادمجان يكي از انواع دلمه‌هاي پر طرفدار و خوشمزه ايراني است كه در مناطق مختلف كشور با روش‌هاي متفاوتي طبخ مي‌شود. مواد اصلي اين غذاي خوشمزه بادمجان ، گوشت چرخ كرده، برنج، سبزي دلمه و پياز است. بخش آشپزي مجله دلتا را اين بار با طرز تهيه دلمه بادمجان تبريزي دنبال كنيد.

مواد لازم

(مناسب براي ۶ نفر)

  • بادمجان دلمه‌اي ۱۰ عدد
  • سبزي دلمه (تره، پيازچه، نعنا، ترخون و مرزه) ۲۵۰ گرم
  • گوشت چرخ‌كرده ۲۵۰ گرم
  • لپه نصف پيمانه
  • برنج نصف پيمانه
  • پياز ۲ عدد بزرگ
  • زرشك ۳ قاشق غذاخوري
  • رب گوجه فرنگي ۳ قاشق غذاخوري
  • رب انار ۳ قاشق غذاخوري
  • كره ۶۰ گرم
  • ليمو ترش ۱ عدد
  • زعفران به ميزان لازم
  • مرزه، نعناع و ترخون خشك هر كدام ۱ قاشق غذاخوري
  • زردچوبه، ادويه كاري، فلفل سياه و نمك به ميزان لازم

دلمه-بادمجان

طرز تهيه دلمه بادمجان تبريزي

  • سر بادمجان‌ها را جدا و داخل آن‌ها را با چاقو و قاشق، خالي كنيد.
  • پيازها را به صورت نگيني خرد كنيد و در روغن تفت دهيد. وقتي پياز طلايي شد، نيمي از آن را براي سس برداريد و گوشت چرخ‌كرده را به مابقي آن اضافه كنيد. گوشت را با پياز تفت دهيد تا تغيير رنگ دهد. سپس ادويه‌ها، برنج نيم‌پز و لپه‌ پخته‌شده را اضافه كنيد.
  • سبزي دلمه‌ خردشده، نيمي از رب انار و نيمي از رب گوجه فرنگي را به مواد داخل دلمه اضافه كنيد و تفت دهيد. اگر دوست داشته باشيد مي‌توانيد در اين مرحله قسمت داخلي بادمجان‌ها را هم ساطوري كنيد و به مواد بيفزاييد.
  • بعد از اينكه مواد خوب تفت خورد، زرشك و نيمي از كره را اضافه و نمك مواد را تنظيم كنيد. طعم مايه‌ داخل دلمه را بچشيد و اگر به اندازه‌ كافي مزه‌دار نبود به آن كمي رب يا نمك اضافه كنيد.
  • براي آماده كردن سس دلمه، نيمي از پياز تفت داده شده را كه ابتدا جدا كرده بوديد با مقداري روغن و باقي‌مانده‌ كره در قابلمه بريزيد و كمي زردچوبه، ادويه‌ كاري، فلفل سياه و نمك به آن اضافه كنيد. مابقي رب گوجه فرنگي را هم به سس اضافه كنيد و كاملا تفت دهيد.
  • در پايان رب انار، زعفران دم‌كرده و آب ليمو ترش تازه را اضافه و با حرارت خيلي كم مواد را مخلوط كنيد. ميزان رب انار بايد كمتر از رب گوجه باشيد تا سس تيره نشود.
  • يك ليتر آب به سس اضافه كنيد و اجازه دهيد به جوش بيايد. سپس طعم سس را امتحان و در صورت نياز به آن نمك اضافه كنيد.
  • بادمجان‌ها را از مواد دلمه پر كنيد و در قابلمه بچينيد. دقت كنيد كه سس بايد حداكثر تا نيمي از بادمجان‌ها را پوشانده باشد. بادمجان‌ها را به مدت يك ساعت و نيم روي حرارت متوسط بپزيد.
  • دلمه بادمجان را همراه سس آن سرو كنيد.

پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با پخت انواع دلمه  “دلمه‌ شكم پر با گوشت و پنير” را مطالعه كنيد.

همچنين بخوانيد:

سوپ اسفناج و عدس؛ يك پيشنهاد ويژه

فينگرفود گياهي

طرز تهيه سوپ شلغم و جو درماني براي كرونا

طرز تهيه آش ماست با گوشت

طرز تهيه آش بادمجان

 

با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.