شنبه ۲۹ آذر ۹۹ ۱۵:۲۷ ۳۰ بازديد
دلمه بادمجان يكي از انواع غذاهاي سنتي و قديمي ايراني و اصالتا آذري است.
دلمه بادمجان يكي از انواع دلمههاي پر طرفدار و خوشمزه ايراني است كه در مناطق مختلف كشور با روشهاي متفاوتي طبخ ميشود. مواد اصلي اين غذاي خوشمزه بادمجان ، گوشت چرخ كرده، برنج، سبزي دلمه و پياز است. بخش آشپزي مجله دلتا را اين بار با طرز تهيه دلمه بادمجان تبريزي دنبال كنيد.
مواد لازم
(مناسب براي ۶ نفر)
- بادمجان دلمهاي ۱۰ عدد
- سبزي دلمه (تره، پيازچه، نعنا، ترخون و مرزه) ۲۵۰ گرم
- گوشت چرخكرده ۲۵۰ گرم
- لپه نصف پيمانه
- برنج نصف پيمانه
- پياز ۲ عدد بزرگ
- زرشك ۳ قاشق غذاخوري
- رب گوجه فرنگي ۳ قاشق غذاخوري
- رب انار ۳ قاشق غذاخوري
- كره ۶۰ گرم
- ليمو ترش ۱ عدد
- زعفران به ميزان لازم
- مرزه، نعناع و ترخون خشك هر كدام ۱ قاشق غذاخوري
- زردچوبه، ادويه كاري، فلفل سياه و نمك به ميزان لازم
طرز تهيه دلمه بادمجان تبريزي
- سر بادمجانها را جدا و داخل آنها را با چاقو و قاشق، خالي كنيد.
- پيازها را به صورت نگيني خرد كنيد و در روغن تفت دهيد. وقتي پياز طلايي شد، نيمي از آن را براي سس برداريد و گوشت چرخكرده را به مابقي آن اضافه كنيد. گوشت را با پياز تفت دهيد تا تغيير رنگ دهد. سپس ادويهها، برنج نيمپز و لپه پختهشده را اضافه كنيد.
- سبزي دلمه خردشده، نيمي از رب انار و نيمي از رب گوجه فرنگي را به مواد داخل دلمه اضافه كنيد و تفت دهيد. اگر دوست داشته باشيد ميتوانيد در اين مرحله قسمت داخلي بادمجانها را هم ساطوري كنيد و به مواد بيفزاييد.
- بعد از اينكه مواد خوب تفت خورد، زرشك و نيمي از كره را اضافه و نمك مواد را تنظيم كنيد. طعم مايه داخل دلمه را بچشيد و اگر به اندازه كافي مزهدار نبود به آن كمي رب يا نمك اضافه كنيد.
- براي آماده كردن سس دلمه، نيمي از پياز تفت داده شده را كه ابتدا جدا كرده بوديد با مقداري روغن و باقيمانده كره در قابلمه بريزيد و كمي زردچوبه، ادويه كاري، فلفل سياه و نمك به آن اضافه كنيد. مابقي رب گوجه فرنگي را هم به سس اضافه كنيد و كاملا تفت دهيد.
- در پايان رب انار، زعفران دمكرده و آب ليمو ترش تازه را اضافه و با حرارت خيلي كم مواد را مخلوط كنيد. ميزان رب انار بايد كمتر از رب گوجه باشيد تا سس تيره نشود.
- يك ليتر آب به سس اضافه كنيد و اجازه دهيد به جوش بيايد. سپس طعم سس را امتحان و در صورت نياز به آن نمك اضافه كنيد.
- بادمجانها را از مواد دلمه پر كنيد و در قابلمه بچينيد. دقت كنيد كه سس بايد حداكثر تا نيمي از بادمجانها را پوشانده باشد. بادمجانها را به مدت يك ساعت و نيم روي حرارت متوسط بپزيد.
- دلمه بادمجان را همراه سس آن سرو كنيد.
پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با پخت انواع دلمه “دلمه شكم پر با گوشت و پنير” را مطالعه كنيد.
همچنين بخوانيد:
سوپ اسفناج و عدس؛ يك پيشنهاد ويژه
طرز تهيه سوپ شلغم و جو درماني براي كرونا
با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد