چهارشنبه ۲۶ آذر ۹۹ ۱۴:۰۷ ۲۷ بازديد
زردآلو خاصيت آرامبخش و نشاطآوري دارد؛ در ضمن خوردن آن به كساني كه ناراحتيهاي قلبي دارند نيز توصيه ميشود. زردآلو به علت داشتن مقدارى اسيد سالسيليك، براى درد مفاصل و رماتيسم مفيد است.
اريح كته سي(كته زردآلو ) از غذاهاي سنتي ايران است كه با زردآلو تهيه مي شود. اين غذا، از غذاهاي محلي استان آذربايجان شرقي و تبريز است. با استفاده از زردآلو ميتوان غذاهاي خوشمزهاي همچون اريح شورباسي و خورشت برگه زردآلو تهيه كرد. زردآلو داراي خواص بسيار است كه در ادامه به تعدادي از آنها اشاره مي كنيم. در ادامه با مجله دلتا همراه باشيد تا با طرز تهيه كته زردآلو آشنا شويد.
مواد لازم
- زردآلوي خشك : ۱۲ عدد خيس خورده
- برنج : ۶۰ گرم
- پياز متوسط : ۳ عدد
- زردچوبه : به مقدار لازم
- نمك : به مقدار لازم
- فلفل : به مقدار لازم
- روغن : ۴ قاشق غذاخوري
طرز تهيه كته زردآلو
- ابتدا پياز را خرد كرده و در روغن تفت ميدهيم.
- سپس برنج را با زردچوبه، نمك، فلفل، زردآلو و پياز داغ مخلوط ميكنيم.
- مواد را روي شعله گاز قرار ميدهيم و مانند كته دم ميكنيم.
فوايد زردآلو
- زردآلو بازكننده گرفتگيهاي مجاري عروق ميباشد. ۱۰ صبح و ۵ عصر ميل شود. زردآلو خاصيت آرامبخش و نشاط آوري دارد؛ در ضمن خوردن آن به كساني كه ناراحتيهاي قلبي دارند توصيه ميشود. اين ميوه به علت داشتن مقدارى اسيد سالسيليك، براى درد مفاصل و رماتيسم هم مفيد است.
- اگر شخصي كه مبتلا به تب است، زردآلو خيس شده ميل كند و پشت سر آن آب گرم و عسل بنوشد، تب او قطع ميشود. در برگه زردآلو مقاديري ويتامين D وجود دارد كه در رشد استخوان و دندانها بسيار موثر است. مصرف برگه زردآلو سبب هضم غذا ميشود و از يبوست جلوگيري ميكند.
- زردآلو براي كساني كه ميخواهند وزن اضافه كنند بسيار مناسب است. آنها ميتوانند از جوشانده اين ميوه براي افزايش وزن بهره ببرند. اين جوشانده اشتها آور بسيار خوبي است.
پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي ايراني “دستور پخت دمي بلغور جو” را مطالعه كنيد.
همچنين بخوانيد:
با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد