چهارشنبه ۲۶ آذر ۹۹ ۱۴:۰۲ ۲۷ بازديد
گندم شير يكي ديگر از خوراكهاي محلي كرمان است كه مردم كرمان آن را به صورت جداگانه ميل ميكنند و بسيار مغذي و پرقوت است.
آش گندم شير يكي از غذاهاي محلي و سنتي استان كرمان است. البته آش جزو خوراكهاي اصيل مردم ايران است كه با توجه به فرهنگ هر شهر، انواع مختلف و محلي آن در ميان مردم مرسوم شده است. مواد اين آش كمي با ساير آشها متفاوت است. براي تهيه آن بايد يكي از مواد اصلي يعني گندم شير محلي كرمان را به صورت جداگانه آماده كنيد. در ادامه با طرز تهيه آش گندم شير همراه مجله دلتا باشيد.
مواد لازم
- گوشت : ۵۰۰ گرم
- گندم شير : ۱۰۰ گرم
- نخود : ۷۰ گرم
- پياز متوسط : ۱ عدد
- رشته آش : به مقدار لازم(در صورت تمايل)
- كشك ساييده شده : به مقدار لازم
- سير : به ميزان لازم
- نعنا داغ : به ميزان لازم
- نمك : به ميزان لازم
- زردچوبه : به ميزان لازم
- فلفل سياه : به ميزان لازم
طرز تهيه آش گندم شير
- ابتدا گوشت را خرد كنيد و در يك قابلمه بگذاريد تا با آب بپزد و نيمپز شود.
- پياز را ريز خرد كنيد و مقداري تفت دهيد.
- سپس نخود را به همراه پياز كمي تفت دهيد.
- ادويههاي زردچوبه و فلفل سياه را نيز به قابلمه اضافه كنيد.
- بعد از پختن مواد، گوشتها را له و به قابلمه اضافه كنيد.
- سپس گندم شيري را كه از قبل پختهايد به قابلمه اضافه كنيد.
- پس از آنكه تمامي مواد را با هم مخلوط كرديد كشك ساييده شده را روي مواد در قابلمه بريزيد و بگذاريد يك ربع بپزد.
- سپس رشته آشي را اضافه كنيد و اجازه دهيد تا كامل باز شود(حدودا يك ربع زمان ميبرد).
- بعد از پخت آن نعنا داغ و سير داغ و كمي نمك درون قابلمه بريزيد و بگذاريد آش كاملاً جا بيفتد.
- گندمها را از طريق آسياب كردن به صورت بلغور در بياوريد و سپس آن را الك كنيد تا آرد آن جدا شود.
- سپس گندمها را در يك قابلمه بريزيد و مقداري شير، زنجبيل، زيره، سياهدانه، زردچوبه و فلفل سياه بريزيد و بگذاريد مواد بپزد.
- بعد از پخت آنها را روي پارچهاي داخل يك قابلمه ديگر بريزيد تا خشك شود.
پيشنهاد مطالعه : براي مطالعه بيشتر “طرز تهيه سوپ هويج” را در مجله دلتا مطالعه كنيد.
همچنين بخوانيد:
طرز تهيه شيله عدس؛ آش تبريزيها
با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد