چهارشنبه ۲۶ آذر ۹۹ ۱۳:۵۳ ۲۹ بازديد
شيريني خانگي كيك كدو حلوايي يكي از پرطرفداترين و خوشمزهترين شيرينيها براي روزهاي سرد سال است.
يك صيفي نارنجي خوشرنگ و خوشمزه و تنبل كه در فصول سرد سال حسابي محبوب ميشود. «كدو تنبل» يا «كدو حلوايي» از جمله محبوبترين ميوهها در سرتاسر دنياست كه در ماه اكتبر به خاطر جشن هالووين و ايفاي نقش به عنوان يكي از نمادهاي هالووين اسمش حسابي بر سر زبانها ميافتد در ادامه طرز تهيه تارت كدو حلوايي را در مجله دلتا بخوانيد.
مواد لازم
- تخممرغ: ۳ عدد بزرگ
- شكر آسياب شده: ½ پيمانه (۱۰۰ گرم)
- شكر قهوهاي سبك: ۱/۳ پيمانه (۶۵ گرم)
- شير: ½ ليوان
- كدو حلوايي تازه و پوره شده: ۲ پيمانه (۴۴۰ گرم)
- خامه سنگين قنادي: ¾ پيمانه
- عصاره وانيل: ۱ قاشق مرباخوري
- دارچين: ۱و نيم قاشق مرباخوري
- زنجبيل: ½ قاشق مرباخوري
- ميخك آسياب شده: ¼ قاشق مرباخوري
- آرد: ۵۰۰ گرم
- كره سرد بدون نمك خرد شده و سرد: ۵۰۰ گرم
- آب يخ: ۱ ليوان
- نمك ريز دانه: ۱ قاشق چايخوري
طرز تهيه خمير تارت كدو حلوايي
- ابتدا آرد را داخل يك سيني بريزيد و آن را به صورت يك تپه دربياوريد. با نوك انگشت يك فرورفتگي در اين تپه آرد درست كنيد و تكههاي كره خرد شده و نمك را داخل آن بريزيد. آرد، كره و نمك را با هم مخلوط كنيد و ورز دهيد.
- آب يخ را اضافه كنيد و آنقدر ورز بدهيد تا حالت خميري و يكدست پيدا كند. يادتان باشد خمير انواع پاي را نبايد زياد ورز داد، همين كه خمير يكدست شد و جاي انگشتان روي آن ماند كافي است. خمير آماده شده را در يك كيسه فريزر بگذاريد و به مدت ۴۵ دقيقه در يخچال نگهداريد.
- در مرحله بعد روي سيني مقداري آرد بپاشيد و خميري را كه آماده كرده بوديد روي سيني پهن كنيد و با وردنه صاف كنيد. ظرفي را كه ميخواهيد پاي را در آن درست كنيد را با كمي روغن مايع يا كره چرب كنيد. خمير را با احتياط و حتيالمقدور به وسيله وردنه به ظرفي كه ميخواهيد پاي را در آن درست كنيد منتقل كنيد و در ظرف پهن كنيد. خمير را تا بالاي ظرف بكشيد، با انگشت خوب به سطح ظرف بچسبانيد و صاف كنيد و قسمتهاي اضافي خمير را با چاقو بگيريد.
طرز تهيه تارت كدو حلوايي
- ابتدا كدو حلوايي را خوب بشوريد و سپس به قطعات كوچكتر تقسيم كنيد. در يك قابلمه يك استكان آب بريزيد و قطعات كدو حلوايي را به آن اضافه كنيد. در قابلمه را بگذاريد و اجازه دهيد كدو حلوايي روي شعله ملايم گاز نرم شود. وقتي كه قسمت گوشتي و نارنجي كدو حلوايي نرم شد آن را آبكش كنيد. صبر كنيد تا تكههاي كدو سرد شوند سپس با چاقو پوست كدوها را جدا كنيد
- تكههاي كدو حلوايي را در غذاساز بريزيد و پوره كنيد. آنقدر اين كار را ادامه دهيد كه يك پوره صاف و لطيف به دست بياوريد. نكته مهم بعد از پوره كردن كدو حلوايي اين است كه حدود يك ساعت پوره را در يك پارچه تنظيف يا الك ريز بريزيد تا آب اضافي پوره گرفته شود. حالا شير و خامه قنادي را در مخلوطكن بريزيد، بعد از چند دور زدن شير و خامه، پوره كدو حلوايي را اضافه كنيد و باز هم ميكس كنيد.
- ابتدا تخممرغها را در يك ظرف جداگانه بشكنيد و خوب هم بزنيد. سپس شكر سفيد و قهوهاي را اضافه كنيد و دوباره هم بزنيد تا تخممرغ و شكر با هم تركيب شوند. سپس پوره كدو حلوايي، عصاره وانيل، دارچين، زنجبيل، ميخك و نمك را اضافه كنيد و خوب هم بزنيد. در نهايت بايد يك مايه لطيف و يكدست داشته باشيد. طرز تهيه كيك كدو حلوايي با هويج رنده شده يا تكههاي سيب در تركيب مواد آن هم مرسوم است.
- مايه كيك كدو حلوايي را روي خمير پاستري بريزيد و به طور مساوي در تمام قسمتها بماليد. فر را روي دماي ۴۲۵ درجه فارنهايت يا ۲۲۰ درجه سانتيگراد تنظيم و روشن كنيد. بعد از گرم شدن فر، ظرف حاوي كيك كدو حلوايي را در قسمت وسط فر بگذاريد
- بعد از ۱۵ دقيقه درجه فر را كمتر كنيد و روي ۳۷۵ درجه فارنهايت يا ۲۰۰ درجه سانتيگراد بگذاريد و ۳۵ تا ۴۰ دقيقه ديگر صبر كنيد تا كيك كدو حلوايي پخته شود. در پايان زمان پخت نوك چنگال را در شيريني فرو كنيد اگر نوك چنگال تا ۵ سانتيمتر خشك بود و خمير به آن نچسبيده بود، دسر كيك كدو حلوايي شما آماده است
پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با طرز تهيه انواع كيك “كيك شير داغ؛ عصرانه دلچسب” را مطالعه كنيد.
همچنين بخوانيد:
طرز تهيه خاگينه تبريزي زعفراني
كدو حلوايي پلو؛ يك غذاي پاييزي از شمال ايران
با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد