• فلافل اسفناج، يك شام مغذي و سبك
  • طرز تهيه چلوكباب وزيري در خانه
  • طرز تهيه شيريني پنبه اي خانگي
  • چگونه از كپك زدن رب گوجه فرنگي جلوگيري كنيم؟
  • خورشت ماست، غذاي اعياني اصفهاني‌ها

طرز تهيه آش شوربا

۳۱ بازديد

وجود سبزيجات تازه و آب گوشت در آش شوربا به تقويت سيستم ايمني بدن كمك مي‌كند و موجب مي‌شود تا بدن راحت‌تر بتواند با بيماري‌هاي ويروسي مقابله كند.

آش شوربا

آش شوربا يك غذاي فوق‌العاده مقوي براي روزهاي سرد پاييز و زمستاني است و به طور معمول همه جا از آن به عنوان آش سرماخوردگي ياد مي‌شود. اين آش در درمان سرماخوردگي و جلوگيري از پيشرفت بيماري بسيار مؤثر است و در مناطق مختلف ايران به روش‌هاي متفاوتي طبخ مي‌شود. طرز تهيه آش شوربا را در مجله دلتا بخوانيد.

طرز تهيه آش شوربا

مواد لازم

  • گوشت چرخ‌كرده: ۲۰۰ گرم
  • پياز متوسط: ۲ عدد
  • شويد تازه يا خشك: ۱ قاشق سوپ‌ خوري (اختياري)
  • سبزي آش (گشنيز، تره، اسفناج و جعفري خرد شده): ۲۰۰ گرم
  • برنج نيم‌دانه: نصف ليوان
  • پياز داغ: ۱ قاشق غذاخوري
  • نعنا داغ: ۱ قاشق غذاخوري
  • نمك، فلفل، زردچوبه و پودر سير: به مقدار لازم
  • شلغم: يك عدد (اختياري)

طرز تهيه آش شوربا

  • براي تهيه آش شوربا ابتدا بايد يك عدد پياز درشت را به صورت مربعي و ريز خرد كنيد و داخل ماهيتابه بريزيد. مقداري روغن به آن اضافه كنيد. اجازه دهيد پياز كمي نرم و طلايي شود. بعد نمك، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه كنيد.
  • داخل يك قابلمه ۵ ليوان آب بريزيد و روي حرارت گاز قرار دهيد. بعد پيازهاي سرخ شده را به آن اضافه كنيد. سپس بعد از جوش آمدن آب، نصف پيمانه برنج خيس خورده به آب اضافه كنيد. براي تهيه اين آش بهتر است از برنج نيم‌دانه استفاده كنيد تا زودتر له شود. بعد از اضافه كردن برنج حرارت را كم كنيد. در قابلمه را بگذاريد و اجازه دهيد برنج به خوبي پخته شود.
  • به منظور تهيه آش شوربا براي سرماخوردگي در اين مرحله بايد يك پياز را به كمك رنده، ريز كنيد و با گوشت چرخ‌كرده مخلوط كنيد. سپس به خوبي ورز دهيد تا پياز و گوشت با هم تركيب شوند. كمي نمك، فلفل، زردچوبه و در صورت تمايل پودر سير به گوشت اضافه كنيد. بعد آن‌ها را به صورت كوفته ريزه، آماده كنيد و داخل يك ظرف كنار بگذاريد.
  • در اين مرحله سبزي‌ آش را به تركيب برنج و آب اضافه كنيد و اجازه دهيد با حرارت ملايم پخت شوند. برخي افراد مقداري شويد نيز به اين غذا اضافه مي‌كنند كه اين موضوع اختياري است و به سليقه شخصي شما بستگي دارد. بعد از چند دقيقه كه سبزي آش كاملاً پخت و برنج لعاب‌دار شد، كوفته ريزه‌ها را به آش اضافه كنيد. در اين مرحله آش بايد در حال جوش باشد، ولي اگر شعله گاز را زياد كنيد، احتمال متلاشي شدن گوشت‌ها وجود دارد. برخي از افراد براي اينكه گوشت قلقلي طعم و ظاهر بهتري در آش داشته باشد، آن را به مدت ۱ تا ۲ دقيقه، با مقدار كمي روغن در ماهيتابه تفت مي‌دهند و بعد به آش اضافه مي‌كنند.
  • اگر از آش شوربا استفاده مي‌كنيد، بهتر است در اين مرحله يك شلغم را به صورت مربعي و به اندازه يك بند انگشت خرد كنيد و به آش اضافه كنيد تا خاصيت آن براي سرماخوردگي دو چندان شود.
  • بعد از اضافه كردن گوشت حداكثر تا نيم ساعت صبر كنيد تا گوشت به طور كامل پخته شود. سپس آش را در ظرف بريزيد. آن را با نعنا داغ و پياز سرخ شده تزئين كنيد. مي‌توانيد موقع خوردن اين آش مقداري آب ليموي تازه به آن اضافه كنيد. اين كار موجب مي‌شود تا هم طعم بهتري پيدا كند و هم ويتامين‌هاي آن تكميل شود. برخي افراد براي ترش شدن آش به آن آب غوره اضافه مي‌كنند. از آنجايي كه آش شوربا براي سرماخوردگي استفاده مي‌شود، بهتر است از آب ليمو ترش تازه يا نارنج تازه براي طعم دادن به آش استفاده كنيد.

پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با انواع آش “آش ماست با گوشت” را مطالعه كنيد.

همچنين بخوانيد:

طرز تهيه دلمه بادمجان

سوپ اسفناج و عدس؛ يك پيشنهاد ويژه

طرز تهيه سوپ بادام زميني

طرز تهيه آش ماست با گوشت

طرز تهيه آش بادمجان

 

با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.