سه شنبه ۲۵ آذر ۹۹ ۱۷:۱۲ ۲۷ بازديد
اين غذا به روشهاي مختلف و با استفاده از مواد متفاوتي تهيه ميشود، اما ته چين اسفناج و مرغ يكي از لذيذترين و مقويترين انواع ته چين است كه شايد كمتر كسي آن را امتحان كرده باشد.
ته چين يك غذاي مجلسي و فوقالعاده خوشمزه ايراني است كه با استفاده از تركيب ماست، برنج، زعفران و تخم مرغ و انواع گوشت و سبزيجات تهيه ميشود و عطر دلچسب و ظاهر زيباي آن هر فردي را به خود جذب ميكند. طرز تهيه ته چين اسفناج را در مجله دلتا بخوانيد.
مواد لازم
- روغن زيتون: ۹۰ ميلي ليتر
- پياز خلالي خرد شده: ۲ عدد
- سير له شده: ۴ حبه
- زنجبيل تازه رنده شده: يك تكه ۲ سانتي متري
- زيره: ۱/۵ قاشق چاي خوري
- هل: ۸ عدد
- پودر دارچين: ۲ قاشق چاي خوري
- ران مرغ بدون استخوان: ۱ كيلوگرم
- نمك و فلفل: به مقدار لازم
- زرشك خشك: ۳۵ گرم
- اسفناج ريز: ۱۵۰ گرم
- جعفري خرد شده: ۱۰ گرم
- گشنيز: ۱۰ گرم
- برنج: ۵۰۰ گرم
- تخم مرغ: ۱ عدد به اضافه ۲ عدد زرده
- ماست يوناني: ۲۵۰ گرم
- زعفران آسياب شده: يك قاشق مربا خوري
- كره: ۵۵ گرم
- خلال پسته: ۲۵ گرم
- خلال بادام يا بادام كامل (اختياري) : به مقدار لازم
طرز تهيه ته چين اسفناج
- ابتدا برنج را بشوييد و اجازه دهيد براي ۲ تا ۸ ساعت خيس بخورد. سپس يك تابه بزرگ را روي گاز قرار دهيد و ۲ قاشق غذاخوري روغن درون ماهيتابه بريزيد تا با شعله متوسط گرم شود. بعد از داغ شدن روغن، پيازهاي خلالي شده را به آن اضافه كنيد. بعد از ۲۰ دقيقه سير له شده، زنجبيل، زيره، هل و دارچين را به پياز اضافه كنيد و براي ۲ دقيقه خوب با پياز مخلوط كنيد.
- مرغهاي خرد شده را به پياز داغ اضافه كنيد، نمك و فلفل بزنيد و ۵ دقيقه تفت دهيد. سپس مقداري آب به آن اضافه كنيد و اجازه دهيد با شعله كم و درب بسته مرغها براي مدت ۳۰ دقيقه به خوبي پخته شوند و آب آن كشيده شود.
- در اين مرحله ۲۰ گرم زرشك را داخل ماهيتابهاي كه كمي روغن دارد، بريزيد و براي چند دقيقه با حرارت متوسط بپزيد. حال برگهاي اسفناج را داخل يك ماهيتابه با مقداري روغن بريزيد و اجازه دهيد پخته شوند. اگر اندازه برگ اسفناجها بزرگ است، آنها را با چاقو كمي خرد كنيد. اسفناجها را داخل قابلمه بريزيد و بعد از اينكه پخت حرارت را خاموش كنيد و بگذاريد خنك شود.
- فر را با دماي ۲۰۰ درجه سانتي گراد روشن كنيد و اجاره دهيد خوب گرم شود. سپس يك قابلمه را پر از آب كنيد و مقداري نمك به آن اضافه كنيد، اجازه دهيد آب بجوشد. سپس برنج را كه از قبل در آب خيسانده بوديد به آب جوش اضافه كنيد. بعد از اينكه برنج كمي قد كشيد و براي آبكشي آماده شد، آن را آبكش كنيد و كمي زير آب سرد بگيريد تا نشاسته اضافي آن خارج شود. در اين مرحله يك كاسه بزرگ برداريد و تخم مرغ، دو زرده تخم مرغ، ماست، زعفران آب شده، روغن زيتون، نصف قاشق چاي خوري دارچين و مقداري نمك را با هم تركيب كنيد و كمي بزنيد. سپس برنج را به آن اضافه كنيد و مواد را خوب با هم تركيب كنيد.
- حال در قابلمه يا قالبي كه قصد داريد ته چين اسفناج و مرغ را آماده كنيد، ۲ قاشق روغن بريزيد و آن را در تمام سطح قابلمه پخش كنيد. دو سوم مخلوط برنج و تخم مرغها را داخل قابلمه بريزيد و به طور يكنواخت كف آن پخش كنيد و تقريباً تا ۴ سانتي متر از كنارههاي قابلمه فشار دهيد. سپس مخلوط مرغ و پياز و اسفناجها را به آن اضافه كنيد و به خوبي فشار دهيد تا در سطح قابلمه پخش شوند. مقدار باقي مانده برنج را روي مرغها بريزيد و باز هم محكم فشار دهيد و با پشت قاشق سطح برنج را صاف كنيد. حال كرهها را به مربعهاي كوچك تقسيم كنيد و قابلمه يا قالب را با فويل به خوبي بپوشانيد و براي مدت ۴۵ دقيقه داخل فر با دماي ۲۰۰ درجه قرار دهيد.
- بعد از اينكه ۴۵ دقيقه تمام شد، فويل را از روي قالب جدا كنيد و اجازه دهيد ۳۵ دقيقه ديگر غذا بدون فويل در فر قرار بگيرد تا كنارههاي آن طلايي شود. بعد از آن قالب غذا را از فر برداريد و اجازه دهيد براي ۱۰ دقيقه خنك شود. يك بشقاب گرد و بزرگ انتخاب كنيد و آن را روي قالب بگيريد و قالب را برعكس كنيد. سپس زرشكي را كه از قبل آماده كرده بوديد به همراه خلال پسته و بادام روي ته چين اسفناج و مرغ بريزيد و آن را با مقداري برگ جعفري تزئين و سرو نماييد.
پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با روش پخت انواع پلو “هويج پلو با گوشت قلقلي” را مطالعه كنيد.
همچنين بخوانيد:
با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد