سه شنبه ۲۵ آذر ۹۹ ۱۷:۰۸ ۳۶ بازديد
اين غذاي هندي و گياهي خوشمزه در استانهاي شرقي ايران به خصوص سيستان و بلوچستان و شهر زاهدان به نام پكوره زاهداني و استانهاي جنوبي ايران به نام پاكورا آباداني و پاكورا بوشهري هم بسيار محبوب و مشهور است
پاكوره، پكوره، پاكورا يا پكورا نام غذايي فوري هندي و در اصل از منطقه گجرات هندوستان است كه به صورت يك فينگرفود برشته شده به همراه مخلفاتي مثل سس تمر هندي يا سس فلفل تند سرو ميشود. هنديها انواع پاكوره پياز، پاكوره سيب زميني و پاكوره نخود و … دارند. در ادامه در مجله دلتا طرز تهيه فينگرفود گياهي را بخوانيد.
مواد لازم فينگرفود گياهي
- آرد نخودچي: ۱ ليوان
- آرد سفيد: ½ ليوان
- سيب زميني، هويج، كدو و پياز رنده شده: هر كدام ۱ عدد كوچك
- پيازچه: ۲ عدد كوچك
- سير له شده: ۲ حبه
- گشنيز و جعفري: ¼ ليوان و ساطوري خرد شده
- بيكينگ پودر: ۱ قاشق چايخوري
- آب: ۲ قاشق غذاخوري
- نمك، فلفل سياه و زردچوبه و پودر زيره: به مقدار لازم
- تمر هندي آب كرده و غليظ: ۱ ليوان
- گوجه فرنگي: ۱ عدد متوسط
- فلفل سبز تند: ۱ عدد
- گشنيز خرد شده: ۱ قاشق غذاخوري
- سير: ۱ حبه له شده
- نمك، فلفل قرمز و پودر زيره: به مقدار لازم
- آبليمو و سركه: چند قطره
طرز تهيه فينگرفود گياهي
- براي تهيه پاكوره سيب زميني هندي، ابتدا سيب زميني و هويج را آبپز كنيد. سپس با رنده ريز رنده كنيد. كدو و پياز را هم درشت رنده كنيد و آب پياز را خوب بگيريد.
- تخم مرغ را جداگانه هم بزنيد و سپس تمام مواد و ادويهجات را با هم مخلوط كنيد تا يك خمير به دست بياوريد. غلظت خمير بايد مثل ماست يوناني باشد، نه خيلي شل و نه خيلي سفت. اگر خمير خيلي سفت بود ۲ يا ۳ قاشق غذاخوري آب به آن اضافه كنيد.
- براي سرخ كردن پاكوره با اسكوپ فلافل يا قاشق از خمير پاكوره برداريد و در روغن داغ سرخ كنيد. براي درست كردن سس پاكوره ابتدا ½ بسته تمر هندي را در ليوان آب جوش بريزيد و هسته تمر هندي را با دست جدا كنيد. سپس تمر هندي را از صافي رد كنيد.
- تمر هندي غليظ را با ساير مواد در غذاساز يا ميكسر بريزيد و ميكس كنيد تا به صورت پوره شود.
- سس تمر هندي را در كنار پاكوره سرو كنيد.
پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاي هندي “خورشت مرغ كاري؛ يك غذاي هندي خوشمزه” را مطالعه كنيد.
همچنين بخوانيد:
سوپ اسفناج و عدس؛ يك پيشنهاد ويژه
طرز تهيه سوپ شلغم و جو درماني براي كرونا
با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد