یکشنبه ۲۳ آذر ۹۹ ۱۲:۲۹ ۱۸ بازديد
آش بادمجان يكي از آشهاي پرطرفدار است كه در شهرهاي مختلف ايران با دستور پخت شبيه يا با تغيير جزيي در طرز تهيه پخته ميشود
با بادمجان ميتوانيد بسياري از غذاهاي متنوع و هيجانانگيز مثل خورشت و خوراك انار و بادمجان درست كنيد و حالا كه به فصل سرد سال رسيديم، خوردن آش با بادمجان جذابيت خودش را دارد. برخي مردم در فصل پاييز و زمستان، شروع به پخت انواع آش ميكنند در ادامه مطلب طرز تهيه آش بادمجان را در مجله دلتا بخوانيد.
مواد لازم
- گوشت سر دست: ۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم
- پياز: ۲ عدد متوسط
- بادمجان: ۱ كيلوگرم
- بلغور گندم: ۲۵۰ گرم
- لوبيا چيتي: ۱/۳ ليوان
- نخود: ۱/۳ ليوان
- عدس: ۱/۳ ليوان
- كشك: ۲ ليوان
- نمك، زردچوبه و فلفل: به ميزان لازم
- سيرداغ: ۱ قاشق غذا خوري
- نعنا داغ: به مقدار لازم
طرز تهيه آش بادمجان
- حبوبات را از شب قبل خيس و آب آنها را ۲ تا ۳ بار عوض كنيد تا نفخشان گرفته شود.
- بلغور را بشوييد و در يك قابلمه بزرگ با ۱ پارچ يا ۷ ليوان آب بپزيد. بعد از اينكه لعاب انداخت، آن را مدام به هم بزنيد چون بلغور زود ته ميگيرد. نگذاريد بلغورتان سفت شود. در اين زمان آب را اضافه كنيد.
- همه حبوبات را بپزيد. عدس را ديرتر از نخود و لوبيا اضافه كنيد. يك پياز را نگيني خرد كنيد و با زردچوبه، فلفل و پياز تفت دهيد. بعد از اينكه همه حبوبات پخته شدند، آنها را به همراه مخلوط زردچوبه و پياز و فلفل به بلغور پخته اضافه كنيد.
- گوشت را بشوييد و در يك قابلمه با پيازي كه به چهار تكه تقسيم شده است، بريزيد و اجازه دهيد به مدت ۲ ساعت كاملا بپزد و بعد از پخت آن را ريش ريش كنيد.
- بادمجان را پوست بكنيد. آن را به شكل مكعبي يا دايرهاي خرد كنيد و روي آنها نمك بپاشيد. بعد از نيم ساعت كه آب تلخ و قهوهاي آنها جدا شد، بادمجانها را بشوييد و خشك و سرخ كنيد.
- گوشت پخته و ريش ريش شده را به همراه بادمجان سرخ شده، به مواد قابلمه (بلغور و حبوبات و ادويهها) اضافه كنيد و خوب به هم بزنيد تا خودشان را بگيرند. در اين مرحله نمك را به موادتان اضافه كنيد.
- وقتي مواد يكدست و غليظ شدند، ۱/۵ ليوان كشك را به مواد اضافه كنيد.
- در آخرين مرحله، سير داغ، نعنا داغ و پياز داغ درست كنيد و به همراه باقي كشك روي آش بريزيد و آن را تزيين كنيد.
پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با انواع آش “آش ماست با گوشت” را مطالعه كنيد.
همچنين بخوانيد:
سوپ اسفناج و عدس؛ يك پيشنهاد ويژه
با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد