• فلافل اسفناج، يك شام مغذي و سبك
  • طرز تهيه چلوكباب وزيري در خانه
  • طرز تهيه شيريني پنبه اي خانگي
  • چگونه از كپك زدن رب گوجه فرنگي جلوگيري كنيم؟
  • خورشت ماست، غذاي اعياني اصفهاني‌ها

طرز تهيه ارده پلو

۲۳ بازديد

معمولا مردم خوزستان و دزفول اين غذا را بعد از باران و براي گرم نگه داشتن بدن و جلوگيري از سرماخوردگي استفاده مي‌كنند و خوردن آن در فصول گرم سال به خاطر طبع گرمي كه دارد، چندان توصيه نمي‌شود.

امتحان كردن غذاهاي محلي شهرها و كشورهاي مختلف كمك مي‌كند تا لحظه‌اي دنيا را از چشم مردماني ديگر تجربه كنيد. زماني كه يك غذاي متفاوت از جنوب يا شمال ايران را امتحان مي‌كنيد، مي‌توانيد دقايقي را در كنار خانواده، مهمان سفره‌هاي مردمان اين شهرها باشيد و طعم غذاهاي آن‌ها را بچشيد و با نوع خوراكي‌هاي آن‌ها آشنا شويد در ادامه اين مطلب از مجله دلتا طرز تهيه ارده پلو را بخوانيد.

طرز تهيه ارده پلو

مواد لازم

  • برنج: ۴ ليوان
  • ماش: ۲ ليوان
  • ارده تيره رنگ: به مقدار دلخواه
  • نمك: مقداري كمتر از حالت معمول

طرز تهيه ارده پلو

  • براي طرز تهيه ارده پلو مخلوط و خوشمزه خوزستاني ابتدا بايد ماش را داخل آب قرار دهيد تا براي چند ساعت خيس بخورد. سپس ماش را با كمي آب روي شعله قرار دهيد تا پخته شود. يك قابلمه آب جوش روي گاز قرار دهيد تا به جوش بيايد. بعد از اينكه آب جوشيد، برنج را كه از قبل براي چند ساعت خيس كرده بوديد را داخل آب جوش بريزيد.
  • بعد از اينكه برنج كمي جوش خورد، صبر كنيد تا قد بكشد و آماده آبكشي شود. سپس برنج را آبكش كنيد. در اين مرحله از طرز تهيه ارده پلو بايد برنج و ماش را با هم تركيب كنيد و داخل قابلمه بريزيد تا مانند معمول دم بكشد. بعد از آماده شدن پلو ماش برنج را داخل يك ديس يا سيني بزرگ خالي كنيد. بعد از اين كه بخار برنج كمي خارج شد، مقداري ارده روي برنج بريزيد و با چنگال به آرامي هم بزنيد.

نكته‌

  • ارده مهم‌ترين طعم ارده پلو خوزستاني است و از همين رو افرادي كه عطر و طعم ارده را دوست ندارند، چندان از مزه اين غذا لذت نخواهند برد.
  • برخي افراد در زمان طرز تهيه ارده پلو مثل عدس پلو لا به ‌لاي برنج از خرما استفاده مي‌كنند. شما نيز مي‌توانيد براي لذيذتر شدن طعم ارده پلو هسته خرما را جدا كنيد و زمان دم كشيدن برنج خرما را با آن تركيب كنيد.
  • به طور معمول براي طرز تهيه ارده پلو از ارده تيره و كنجد بو داده استفاده مي‌شود. ارده‌اي كه رنگ روشني دارد، معمولاً بو نداده است و براي اين غذا چندان مناسب نيست.
  • اگر از طعم شيره خرما براي اين غذا خوشتان نمي‌آيد مي‌توانيد از خرماي ميكس شده يا شيره خرما استفاده كنيد. اين كار موجب مي‌شود كه برنج شما همانند زماني كه شيره خرما را به آن اضافه مي‌كنيد، حالتي آبكي پيدا نكند و از طرفي طعم آن نيز خوشمزه‌تر شود.

پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي ايراني “طرز تهيه اسفناج پلو با گوشت” را مطالعه كنيد.

همچنين بخوانيد:

خرما پلو اهوازي با مرغ

طرز تهيه كرفس پلو

طرز تهيه قنبرپلو شيرازي 

پاستا ميگو با سس پستو

طرز تهيه پيتزا بادمجان و سير

 

با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.