یکشنبه ۲۳ آذر ۹۹ ۱۱:۰۹ ۱۹ بازديد
اين آش در كشورهاي همسايه ايران هم به روش مشابه پخته ميشود. آش ماست تركي، آش ماست شمالي يا مازندراني، آش ماست با اسفناج و … از ديگر انواع اين آش به حساب ميآيند
در رژيم غذايي ما ايرانيها، سوپ و آش جايگاه ويژهاي دارند و معمولا در شهرهاي مختلف هم به روشهاي متفاوتي پخته ميشوند. آش ماست يكي از آشهايي است كه به دليل سرد بودن طبعش، در فصول گرم سال هم درست ميشود و شباهت زيادي به آش دوغ دارد. آش ماست بنا به سليقه به دو روش «آش ماست با گوشت» و «آش ماست بدون گوشت» تهيه ميشود در ادامه با مجله دلتا همراه باشيد.
موادلازم
- ماست: ۳ ليوان
- برنج: ۱ ليوان
- لپه: ۱/۲ ليوان
- پياز: ۴ عدد
- سير: ۵ عدد
- گوشت چرخ كرده: ۲۰۰ گرم
- سبزي آش (تره، گشنيز، جعفري، نعنا): ۴۰۰ گرم
- نمك، زردچوبه و فلفل: به ميزان لازم
- روغن يا كره: به ميزان لازم
طرز تهيه آش ماست
- براي درست كردن آش ابتدا لپهها را به مدت ۸ تا ۱۲ ساعت يا از شب قبل خيس كنيد.
- در يك قابلمه مناسب ۲ عدد پياز را نگيني يا خلالي خرد كنيد و در روغن تفت دهيد. سير را نرم يا خيلي ريز خرد كنيد و به پياز اضافه كنيد.
- نمك، فلفل و زردچوبه را به سير و پياز بيفزاييد.
- پس از اينكه پيازها طلايي و سرخ شد، لپهها را اضافه كنيد و روي آن به اندازه ۴ ليوان آب بريزيد و در ظرف را بگذاريد تا با حرارت ملايم بپزد.
- پس از اينكه برنج را شستيد، با ۴ ليوان آب در قابلمه بريزيد و تا خوب بپزد.
- وقتي برنج و لپهها پختند، آنها را در يك قابلمه بريزيد و با هم مخلوط كنيد.
- سبزي آش را به مواد داخل قابلمه اضافه كنيد و اجازه دهيد جا بيفتند و مواد داخل قابلمه لعاب بگيرد.
- ۱ عدد پياز را رنده كنيد و آب آن را بگيريد و به گوشت اضافه كنيد. نمك، فلفل و زردچوبه را به گوشت و پياز اضافه كنيد. گوشتهاي چرخكرده را به صورت قلقلي دربياوريد و در روغن سرخ كنيد تا طلايي شوند.
- با ۱ پياز باقيمانده، پياز داغ بگيريد و در لحظات آخر، نعنا خشك هم به آن اضافه كنيد. مراقب باشيد نعنا نسوزد و طعمش تغيير نكند.
- پياز داغ و نعناع داغ را به همراه گوشتهاي قلقلي به آش اضافه كنيد.
- اگر دوست داشتيد ميتوانيد كمي آبليمو هم آش سبزيتان اضافه كنيد.
- بعد از آماده شدن آش، ماست را به آن اضافه كنيد و به هم بزنيد. حرارت زير آش را خاموش كنيد.
- آش را در ظرف مناسب بريزيد و سرو كنيد.
- اين آش ماست به آش ماست كردي مشهور است.
پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با انواع آش “آش اوماج تبريزي؛ خوشمزه و لذيذ” را مطالعه كنيد.
همچنين بخوانيد:
سوپ اسفناج و عدس؛ يك پيشنهاد ويژه
با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد