سه شنبه ۱۸ آذر ۹۹ ۱۵:۳۷ ۲۷ بازديد
اين گياه در غذاهاي ايراني به صورت خام و پخته در سالاد و خورشت كاربرد دارد، اما به دو صورت كلي همراه با كوفته ريزه و رب و پياز و صورت ديگر همراه با گوشت قرمه و سبزي نعناع و جعفري نيز پخته ميشود.
خورشت ريواس يكي از مشهورترين انواع خورشتهاي بهاري ترش و خوشمزه است كه با ساقه ترش ريواس تهيه ميشود، ريواس از جمله سبزيهاي كوهي مخصوص فصل بهار است كه به صورت طبيعي و ديمي رشد ميكند و به آبياري نياز ندارد ما در اين مطلب طرز تهيه اين خورشت لذيذ و مقوي را به سبك زنجاني براي شما قرار دادهايم؛ در ادامه اين مطلب از مجله دلتا طرز تهيه خورشت ريواس زنجاني را بخوانيد.
مواد لازم
- جعفري : ۷۵۰ گرم
- نعنا : ۲۵۰ گرم
- پياز متوسط : ۳ عدد
- گوشت : ۵۰۰ گرم
- ريواس : ۵۰۰ گرم
- نمك : به مقدار لازم
- زردچوبه : به مقدار لازم
- فلفل : به مقدار لازم
- روغن : به مقدار لازم
طرز تهيه خورشت ريواس
- ابتدا كمي روغن در تابه بريزيد و زماني كه داغ شد، پياز را نگيني خرد كنيد و در تابه تفت دهيد.
- گوشت را به قطعات متوسط خرد كرده و به پياز اضافه كنيد.
- ۲۰ دقيقه صبر كنيد تا رنگ گوشت تغيير كند و طعم ادويهجات را بگيرد.
- كمكم پيازها سرخ ميشوند و گوشت طعم ميگيرد و بوي چربي نخواهد داشت.
- حالا كمي آب به ظرف اضافه كنيد و صبر كنيد تا گوشت حسابي پخته شود.
- ريواسها را پوست گرفته و به تكههاي ۳-۴ سانتي خرد كنيد.
- ريواسها را در تابهاي جداگانه تفت دهيد.
- نعنا و جعفري ساطوريشده را نيز جداگانه تفت دهيد.
- در پايان ساعت دوم پخت گوشت، سبزيجات سرخشده را همراه با نمك به خورشت اضافه كنيد.
- ريواس را بايد در ۱۵ دقيقه آخر پخت گوشت اضافه كرد وگرنه له ميشود و شكل خود را از دست ميدهد.
- از آن جا كه ريواس به اندازه كافي ترشي دارد، افزودن چاشني آبغوره يا آبليمو لازم نيست، با اين حال اگر خورشت ترشمزه دوست داريد كمي چاشني هم به سليقه خود اضافه كنيد.
پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با پخت انواع خورشت “طرز تهيه خورشت فسنجان” را مطالعه كنيد.
همچنين بخوانيد:
طرز تهيه و رازهاي خوشمزه شدن ماكاروني با سويا و قارچ
با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد