دوشنبه ۱۷ آذر ۹۹ ۱۵:۰۱ ۳۲ بازديد
واويشكا مرغ از غذاهاي گيلاني است كه در كنار برنج سرو شده و به روشهاي متفاوتي تهيه ميشود.
خوراك يا خورشت واويشكا از جمله خوشمزهترين و مشهورترين غذاهاي شمالي است. واويشكا غذايي با ريشه روسي است كه بعد از جنگ جهاني دوم به آشپزخانه گيلاني راه پيدا كرد. براي درست كردن واويشكا ميتوانيد هم از گوشت قرمز استفاده كنيد و هم از گوشت مرغ يا حتي از دل و جگر مرغ، گوسفند و گوساله. طرز تهيه واويشكا مرغ را در مجله دلتا بخوانيد.
مواد لازم
- پياز ۱ عدد
- سير ۲ حبه
- سينه مرغ ۳۰۰ گرم
- نمك، فلفل، زردچوبه به مقدار لازم
- گوجه فرنگي ۱ عدد
- رب گوجه فرنگي ۱ قاشق غذاخوري
- فلفل دلمهاي ۱ عدد
- فلفل سبز ۱ عدد
- آب ليمو ۱ قاشق غذاخوري
- زعفران دم كرده به مقدار لازم
طرز تهيه واويشكا مرغ
- ابتدا يك عدد پياز متوسط را نگيني خرد كنيد. داخل تابه يا قابلمه كمي روغن بريزيد و آن را روي حرارت متوسط شعله گاز قرار دهيد. بعد از آن كه روغن داخل تابه داغ شد، پيازهاي خرد شده را به آن اضافه كنيد و تفت دهيد تا زماني كه نرم شوند و رنگ آنها تغيير كند. سپس سيرهاي رنده شده را نيز به پيازها اضافه كرده و همراه با هم تفت دهيد.
- تكههاي مرغ را كه از قبل شسته و خرد كردهايد، به پياز و سير سرخ شده اضافه كنيد و همراه با هم تفت دهيد تا رنگ مرغها نيز تغيير كند و سرخ شود.
- ادويههاي مورد نظر خود از جمله فلفل قرمز، فلفل سياه، زردچوبه و نمك را به مرغ اضافه كنيد تا طعمدار شود. به دلخواه ميتوانيد از ادويههاي ديگر مانند آويشن يا كاري نيز براي مزهدار كردن مرغ استفاده كنيد.
- گوجه خرد شده (پوره گوجه فرنگي) را نيز به مرغ اضافه كنيد و هم بزنيد تا همراه با ساير مواد به خوبي تركيب شود.
- رب گوجهفرنگي را نيز به ساير مواد اضافه كنيد تا واويشكاي مرغ طعم و رنگ بهتري بگيرد. واويشكا را خوب هم بزنيد تا همه مواد كاملا با هم مخلوط شوند.
- فلفل دلمهاي و فلفل سبز را به صورت نگيني خرد كنيد. سپس آنها را داخل واويشكا مرغ بريزيد تا با ساير مواد آن پخته شوند.
- كمي آب ليمو به واويشكا اضافه كنيد تا بيشتر طعمدار شود. سپس زعفران دمكرده را به غذا اضافه كنيد.
- نصف پيمانه آب داخل واويشكاي مرغ بريزيد و در قابلمه را بگذاريد تا همه مواد خوب بپزند. حدود ۱۰ دقيقه زمان براي پخت آن كافي است.
- در تابهاي ديگر، سيب زميني را به صورت نگيني و يا خلالي سرخ كنيد. واويشكا را به همراه سيبزمينيهاي سرخ شده داخل ديس بريزيد و با برنج زعفراني سرو كنيد.
نكات كليدي پخت واويشكا مرغ
- ميتوانيد پيازها را به صورت خلالي نيز خرد كنيد تا در واويشكا بيشتر ديده شود.
- اندازه خرد كردن تكههاي مرغ سليقهاي است. بهتر است آنها را به اندازه دو بند انگشت خرد كنيد.
- براي درست كردن واويشكا معمولا از سينه و فيله مرغ استفاده ميكنند. اما ميتوانيد ران مرغ را نيز استفاده كنيد، ريش ريش كرده و با آن واويشكا درست كنيد.
- گوجهفرنگي را پوست بگيريد. سپس آن را نگيني خرد كنيد. ميتوانيد آن را داخل مخلوطكن يا غذاساز بريزيد تا پوره شود.
- به دلخواه ميتوانيد كمي نخود فرنگي و هويج پخته شده (نگيني ريز) نيز به واويشكاي مرغ اضافه كنيد.
- واويشكا مرغ را ميتوانيد هم با برنج و هم به شكل پرسي با نان ميل كنيد.
- براي زيباتر شدن شكل واويشكا مرغ، ميتوانيد سيبزمينيها را با استفاده از قالب برش به شكل دلخواه قالب بزنيد، آن ها را سرخ كنيد و به همراه واويشكا مرغ داخل ظرف مورد نظر خود سرو نماييد.
- ميتوانيد در واويشكا مرغ از فلفل دلمهاي رنگي استفاده كنيد.
- واويشكا مرغ را ميتوان به صورت خوراك، كمي آبدار درست كرد. يا ميتوان بعد از آن كه آب غذا كاملا جمع شد، آن را سرو كرد.
- روشي ديگر براي درست كردن پياز واويشكا وجود دارد: ابتدا پياز را نگيني يا خلالي خرد كنيد. سپس آن را داخل تابه بريزيد تا آب پياز جمع و نرم شود. سپس كمي روغن به پياز اضافه كنيد. داخل پياز زردچوبه بريزيد و پيازها را با زردچوبه تفت دهيد.
پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با انواع خوراك “طرز تهيه خوراك جگر” را مطالعه كنيد.
همچنين بخوانيد:
خورشت غوره مسمّا؛ خوشمزه و ملس
كدو حلوايي پلو؛ يك غذاي پاييزي از شمال ايران
با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد