• فلافل اسفناج، يك شام مغذي و سبك
  • طرز تهيه چلوكباب وزيري در خانه
  • طرز تهيه شيريني پنبه اي خانگي
  • چگونه از كپك زدن رب گوجه فرنگي جلوگيري كنيم؟
  • خورشت ماست، غذاي اعياني اصفهاني‌ها

آش اوماج تبريزي؛ خوشمزه و لذيذ

۲۹ بازديد

اوماج آشي يا آش اوماج از غذاهاي سنتي است كه تهيه آن با نوعي پاستاي قديمي باعث شده تا اين غذا از ساير آش‌هايي كه طعم آن‌ها را تا به حال چشيده‌ايد متمايز باشد.

طرز تهيه آش اوماج

آش اوماج يكي از آش‌هاي سنتي تبريز است. اوماج از ريشه آذري “تكه كردن” گرفته شده است. در زمان‌هاي قديم در خطه آذربايجان شرقي با درست كردن گلوله‌هاي كوچك خميري از آرد مثل پاستاي امروزي براي تهيه اين آش استفاده مي‌كردند. پخت اين آش فقط به تبريز ختم نمي‌شود، بلكه در شهر‌هاي ديگري مثل همدان و قم نيز اين آش را تهيه مي‌كنند. با طرز تهيه آش اوماج با مجله دلتا همراه باشيد.

مواد لازم

  • عدس ۱ پيمانه
  • سبزيجات معطر (ريحان، تره، مرزه) ۲۵۰ گرم
  • پياز ۴ عدد بزرگ
  • كره محلي ۲۵ گرم
  • آب قلم (دلخواه) ۱ ليوان
  • آرد ۲ قاشق غذاخوري
  • زردچوبه به ميزان كافي
  • نمك به ميزان كافي

آش اوماج

طرز تهيه اوماج

براي تهيه اوماج ابتدا آرد را در يك ظرف گود با آب مخلوط كنيد تا به شكل خمير تقريبا سفت در آيد؛ بنابراين در مقدار افزودن آب بايد دقت كنيد. به خمير نمك و زردچوبه اضافه كرده و ورز دهيد. بعد از خمير به اندازه گلوله‌هايي كوچك برداريد و در سيني بچينيد تا خشك شوند.

طرز تهيه آش اوماج

  • عدس را از چند ساعت قبل خيس كنيد.
  • سبزي‌ها را تميز كرده و خوب بشوييد و وقتي آب سبزي كشيده شد آن را ريز خرد كنيد.
  • پيازها را خرد كرده و در يك قابلمه مناسب با كره در حدود يك دقيقه تفت دهيد و به آن زردچوبه و نمك اضافه كنيد.
  • به پياز‌ها آب قلم يا آب معمولي اضافه كنيد و سپس عدس‌هاي خيس خورده را داخل آب و پياز بريزيد تا آب به جوش آيد.
  • وقتي آب به جوش آمد سبزي‌ها معطر خرد شده را به  مواد آش بيفزاييد؛ مي‌توانيد از سبزي خشك نيز در اين آش استفاده كنيد.
  • شعله را كم كنيد تا عدس‌ها پخته شوند و اگر درحين پخت عدس آب داخل قابلمه كم بود به آن آب جوش اضافه كنيد.
  • بعد از پخت عدس، اوماج‌ها را كم كم به آش اضافه كنيد و مدام هم بزنيد تا اوماج‌ها به هم نچسبند. هم زدن را ادامه دهيد تا زماني كه اوماج‌ها به اندازه كافي باد كنند. سپس مي‌توانيد آش را در ظرف مورد نظر خود سرو كنيد.

روي آش را مي‌توانيد با برگ نعناع يا نعنا داغ و ماست تزيين كنيد.

پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با انواع آش “آش گندم ، مقوي و پر خاصيت” را مطالعه كنيد.

همچنين بخوانيد:

طرز تهيه‌ ناگت مرغ خانگي

دستور پخت آلبالو پلو مجلسي

پاستا آلفردو؛ لذيذ و اشتهاآور

طرز تهيه شيله عدس؛ آش تبريزي‌ها

طرز تهيه سوپ شلغم و جو درماني براي كرونا

 

با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.