قابلي پلو يكي از غذاهاي معروف افغانستان است كه طعم شيريني دارد و بيشتر در مجالس و مهمانيهاي رسمي سرو ميشود.
كابلي پلو يا قابُلي پَلَو يكي از پلوهاي معروف در افغانستان است. اين پلو در كشورهاي ايران و ازبكستان هم درست ميشود. در تهيه قابلي پلو كه پرطرفدارترين غذا در شهر مزارشريف است، از برنج، گوشت گوسفند، هويج، كشمش، خلال پسته و بادام استفاده ميشود. اصالت اين غذاي بسيار خوشرنگ و بو به شمال كشور افعانستان برميگردد. اگر به غذاهاي شيرين علاقه داريد، با مجله دلتا همراه باشيد تا با طرز تهيه قابلي پلو آشنا شويد.
مواد لازم تهيه قابلي پلو
- برنج: ۲ پيمانه
- گوشت گوسفندي: ۳۰۰ گرم
- پياز: ۲ عدد
- سير: ۲ حبه
- هويج: ۲ عدد
- كره: ۵۰ گرم
- زعفران: ۲ قاشق غذاخوري
- شكر: يك قاشق غذاخوري
- كشمش پلويي به ميزان لازم
- نمك و فلفل به ميزان لازم
- زردچوبه، دارچين و پودر هل به ميزان لازم
طرز تهيه قابلي پلو
تكههاي گوشت را با كره سرخ كرده و كنار بگذاريد. پيازها را رنده كرده، در تابه ديگري سرخ كنيد تا طلايي شود. ادويه، سير ريز شده و زعفران را با پياز مخلوط كرده و همه اين مواد را به گوشت سرخ شده اضافه كنيد تا با ۳ پيمانه آب بپزد.
پس از يك ساعت، يك پيمانه آب گوشت را با برنج خيس شده بدون آب و نمك بپزيد تا دم بكشد. هويج را خلالي خرد كرده و با كمي روغن تفت دهيد تا طلايي شود؛ سپس شكر و كشمش را به آن افزوده و حدود يك دقيقه با هم تفت دهيد.
وقتي برنج پخته شد، هويج و كشمش را روي آن بريزيد. ميتوانيد تكههاي خورشت گوشت را جدا كنار ظرف برنج يا زير برنج گذاشته، آب خورشت را در يك پياله سرو كنيد. از خلال پسته و بادام هم ميتوانيد براي تزيين استفاده كرده و درصورت دلخواه آنها را با هويج تفت دهيد.
در قابلي پلو به جاي گوشت گوسفند، از گوشت گوساله يا مرغ هم ميتوان استفاده كرد.
پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با انواع غذاهاي ملل “گراتن بادمجان و مرغ، غذاي محبوب فرانسوي” را مطالعه كنيد.
همچنين بخوانيد:
كدو حلوايي پلو؛ يك غذاي پاييزي از شمال ايران
با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد