• فلافل اسفناج، يك شام مغذي و سبك
  • طرز تهيه چلوكباب وزيري در خانه
  • طرز تهيه شيريني پنبه اي خانگي
  • چگونه از كپك زدن رب گوجه فرنگي جلوگيري كنيم؟
  • خورشت ماست، غذاي اعياني اصفهاني‌ها

قابلي پلو، غذاي افغانستاني

۲۹ بازديد

قابلي پلو يكي از غذاهاي معروف افغانستان است كه طعم شيريني دارد و بيشتر در مجالس و مهماني‌هاي رسمي سرو مي‌شود.

قابلي پلو

كابلي پلو يا قابُلي پَلَو يكي از پلوهاي معروف در افغانستان است. اين پلو در كشور‌هاي ايران و ازبكستان هم درست مي‌شود. در تهيه قابلي پلو كه پرطرفدارترين غذا در شهر مزارشريف است، از برنج، گوشت گوسفند، هويج، كشمش، خلال پسته و بادام استفاده مي‌شود. اصالت اين غذاي بسيار خوش‌رنگ و بو به شمال كشور افعانستان برمي‌گردد. اگر به غذا‌هاي شيرين علاقه داريد، با مجله دلتا همراه باشيد تا با طرز تهيه قابلي پلو آشنا شويد.

مواد لازم تهيه قابلي پلو

  • برنج: ۲ پيمانه
  • گوشت گوسفندي: ۳۰۰ گرم
  • پياز: ۲ عدد
  • سير: ۲ حبه
  • هويج: ۲ عدد
  • كره: ۵۰ گرم
  • زعفران: ۲ قاشق غذاخوري
  • شكر: يك قاشق غذاخوري
  • كشمش پلويي به ميزان لازم
  • نمك و فلفل به ميزان لازم
  • زردچوبه، دارچين و پودر هل به ميزان لازم

طرز تهيه قابلي پلو

طرز تهيه قابلي پلو

تكه‌هاي گوشت‌ را با كره سرخ كرده و كنار بگذاريد. پيازها را رنده كرده، در تابه ديگري سرخ ‌كنيد تا طلايي شود. ادويه، سير ريز شده و زعفران را با پياز مخلوط كرده و همه اين مواد را به گوشت سرخ شده اضافه كنيد تا با ۳ پيمانه آب بپزد.

پس از يك ساعت، يك پيمانه آب گوشت را با برنج خيس شده بدون آب و نمك بپزيد تا دم بكشد. هويج را خلالي خرد كرده و با كمي روغن تفت دهيد تا طلايي شود؛ سپس شكر و كشمش را به آن افزوده و حدود يك دقيقه با هم تفت دهيد.

وقتي برنج پخته شد، هويج و كشمش را روي آن بريزيد. مي‌توانيد تكه‌هاي خورشت گوشت را جدا كنار ظرف برنج يا زير برنج گذاشته، آب خورشت را در يك پياله سرو كنيد. از خلال پسته و بادام هم مي‌توانيد براي تزيين استفاده كرده و درصورت دلخواه آنها را با هويج تفت دهيد.

در قابلي پلو به ‌جاي گوشت گوسفند، از گوشت گوساله يا مرغ هم مي‌توان استفاده كرد.

پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با انواع غذاهاي ملل “گراتن بادمجان و مرغ، غذاي محبوب فرانسوي” را مطالعه كنيد.

همچنين بخوانيد:

طرز تهيه قنبرپلو شيرازي 

طرز تهيه دمپختك

كدو حلوايي پلو؛ يك غذاي پاييزي از شمال ايران

طرز تهيه كته زردآلو

برنج سرخ شده هاوايي

 

با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.