ترش تره غذايي خوشمزه و خوشطعم است كه با سبزيجات محلي، تخممرغ، سير و آب نارنج پخته ميشود.
گيلان غذاهاي محلي زيادي دارد و ترش تره يكي از غذاهاي اين خطه است. ترش تره كه در واقع نوعي خورشت است، با نان يا كته خورده ميشود. اين غذا طرز تهيه آساني دارد و به راحتي ميتوانيد آن را در منزل آماده كرده و از آن لذت ببريد. براي آشنايي با طرز تهيه ترش تره با مجله دلتا همراه باشيد.
مواد لازم تهيه ترش تره
- برنج: ۲ قاشق غذاخوري
- سبزي مخصوص: نيم كيلو
- تخممرغ: ۳ عدد
- سير: ۴ حبه
- نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم
- آبغوره يا آب نارنج به ميزان لازم
طرز تهيه ترش تره
سير را له كرده و با نمك و زردچوبه تفت دهيد. تخممرغها را در سير شكسته، آنها را خوب هم بزنيد و تابه را از روي شعله برداريد.
در قابلمهاي برنج را با يك ليوان آب تا جايي بپزيد كه له شود. بعضي به جاي برنج از آرد استفاده ميكنند. سبزي مخصوص ترش تره شامل تره، جعفري، اسفناج، نعناع، گشنيز و چوپاق است. چوپاق سبزي محلي شمالي است كه ميتوانيد آن را از عطاري تهيه كنيد.
سبزيهاي خرد شده را به برنج له شده بيفزاييد. نصف ليوان آب به مخلوط برنج و سبزي افزوده و در قابلمه را ببنديد. پس از گذشت چند دقيقه رنگ سبزيها تغيير ميكند. در اين مرحله نمك، فلفل و آب نارنج يا آبغوره را به خورشت افزوده، پس از اينكه خورشت چند جوش زد، مخلوط تخممرغ و سير را به آن اضافه كنيد.
ترش تره آماده است. ميتوانيد اين خورشت خوشمزه را در كنار كته و نان يا ماهي شور و ماهي دودي و انواع مخلفات گيلاني مانند سير و باقالي خام ميل كنيد.
نكات پخت ترش تره
اين خورشت نبايد آبكي باشد. بنابراين بهتر است در تهيه آن از آرد يا برنج استفاده كنيد.
ترشي اصلي اين غذاي محلي آب نارنج است.
اگر تمايل داريد ميتوانيد تخممرغ را در اواخر پخت در خورشت بشكنيد. در اين صورت بايد سير را با سبزيجات مقداري تفت داده و سپس به خورشت بيفزاييد.
اگر سبزيجات محلي در دسترس نداريد، ميتوانيد آنها را حذف يا فقط از اسفناج استفاده كنيد.
در صورت تمايل ميتوانيد چند عدد گوجه سبز به اين خورشت خوشمزه اضافه كنيد.
پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با انواع خورشت “طرز تهيه خورشت گوجه سبز” را مطالعه كنيد.
همچنين بخوانيد:
با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد