• فلافل اسفناج، يك شام مغذي و سبك
  • طرز تهيه چلوكباب وزيري در خانه
  • طرز تهيه شيريني پنبه اي خانگي
  • چگونه از كپك زدن رب گوجه فرنگي جلوگيري كنيم؟
  • خورشت ماست، غذاي اعياني اصفهاني‌ها

طرز تهيه دمپختك

۲۵ بازديد

دمپختك يا دمي باقالي يكي از غذا‌هاي تهراني است كه بسيار پرطرفدار بوده و با پياز و سالاد شيرازي سرو مي‌شود.

طرز تهيه دمپختك

در تهيه دمپختك از گوشت استفاده نمي‌شود بنابراين يك غذاي گياهي بوده و براي كساني كه در استفاده از گوشت محدوديت دارند بسيار مناسب است. اگرچه ممكن است طرز تهيه دمپختك بسيار ساده به نظر برسد اما مثل همه غذا‌ها براي خوشمزه‌تر شدن آن بايد فوت و فن‌هايي را بدانيد. با بخش آشپزي مجله دلتا همراه باشيد.

مواد لازم

(مناسب براي ۴ نفر)

  • برنج ۳ پيمانه
  • باقالي زرد خشك ۱/۵ پيمانه
  • پياز بزرگ ۲ عدد
  • زردچوبه ۱ قاشق مرباخوري پُر
  • روغن مايع به ميزان لازم
  • نمك به ميزان لازم

دمي باقالي

طرز تهيه دمپختك

  • برنج را از ۳ ساعت قبل و باقالي‌ها را از ۴ ساعت جلوتر خيس كنيد.
  • پياز داغ را آماده كنيد. پياز داغ بايد كاملا ريز و خشك باشد بنابراين وقتي پياز‌ها را به صورت خلالي نازك خرد كرديد، در روغن فراوان كه از قبل داغ شده است، سرخ كنيد. سپس آن را روي توري قرار دهيد تا روغن اضافي آن كاملا گرفته شود.
  • در قابلمه‌اي، باقالي را با مقداري آب جوش و نمك روي حرارت ملايم قرار دهيد تا به مدت ۲۰ دقيقه بپزد سپس در آبكش بريزيد.
  • داخل تابه مقداري روغن ريخته و زردچوبه را به آن اضافه كنيد وقتي بوي خامي زردچوبه گرفته شد پياز داغ را نيز به آن اضافه كنيد. بعد از چند دقيقه از روي حرارت برداريد.
  • باقالي، نيمي از مخلوط پياز داغ و زردچوبه را به برنج اضافه كنيد روي شعله زياد بگذاريد تا جوش بيايد و آبِ برنج كاملا تبخير شود.
  • هنگامي كه آبِ برنج تبخير شد، درِ قابلمه را بگذاريد و شعله را كم كنيد تا به مدت ۴۰ دقيقه بپزد و دم بكشد.
  • زماني كه پلو آماده شد، آن را در ظرف مورد نظر بكشيد و بقيه پياز داغ را با كمي از پلو مخلوط و سرو كنيد.
  • اين غذا معمولا با سالاد شيرازي سرو مي‌شود. بعضي از افراد در كنار دمپختك از نيمرو نيز استفاده مي‌كنند.

پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با پخت انواع پلو “طرز تهيه قنبرپلو شيرازي” را مطالعه كنيد.

همچنين بخوانيد:

طرز تهيه قنبرپلو شيرازي 

طرز تهيه اسفناج پلو با گوشت

طرز تهيه دلمه بادمجان

اسكندر كباب؛ طعم اصيل يك غذاي تركي

طرز تهيه گمج كباب گيلاني

 

با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.