سه شنبه ۱۱ آذر ۹۹ ۱۲:۴۴ ۲۸ بازديد
كدو پلو، يكي از دهها پلو مخلوط ايراني است كه بسيار ساده و سريع آماده ميشود و شامي عالي در فصل كدو حلوايي است.
از ايام قديم كدو حلوايي در شمال كشور بسيار محبوب بوده و به تنهايي يا در غذاهاي مختلف از آن استفاده ميكردهاند. در مازندران، غذاي معروفي با كدو حلوايي تهيه ميشود كه به «كيي پلا» يا كدو پلو معروف است و عطر و طعم بينظيري دارد. با مجله دلتا همراه باشيد تا طرز تهيه كدو حلوايي پلو مازندراني را به شما آموزش دهيم.
مواد لازم
- كدو حلوايي ۵۰۰ گرم
- برنج ۳ پيمانه
- سينه مرغ ۱ عدد خرد شده
- پياز ۱ عدد
- شكر ۲ قاشق غذاخوري
- خلال بادام نصف پيمانه
- خلال پسته يك سوم پيمانه
- گلاب يك چهارم پيمانه
- زعفران دم كرده به ميزان لازم
- كره ۲۵ گرم
- زرشك نصف پيمانه
- زردچوبه، پودر دارچين، پودر هل، فلفل سياه و نمك به ميزان لازم
طرز تهيه كدو حلوايي پلو مازندراني
- كدو حلوايي را به شكل مكعبهاي ۲ در ۲ سانتيمتري خرد كنيد و در نيمي از كره و روغن، با مقداري دارچين و يك قاشق از شكر سرخ كنيد. كدوهايي كه به اين اندازه برش خوردهاند، حين سرخ شدن ميپزند و براي روي پلو مناسب هستند. در صورتي كه ميخواهيد كدو را لاي پلو قرار دهيد، لازم است آن را به قطعات بزرگتر برش بزنيد تا حين سرخ كردن نيمپز شوند و ادامه پخت آنها همراه با برنج صورت گيرد.
- وقتي كدوها سرخ شدند، آنها را از تابه خارج كنيد و پياز را كه به صورت نگيني ريز خرد كردهايد، در همان تابه تفت دهيد تا كاملا طلايي شود.
- بعد از طلايي شدن پيازها، مرغ خرد شده را به آن اضافه كنيد و با حرارت بالا، به مدت ۱۰ دقيقه تفت دهيد تا مرغها كاملا بپزند.
- بعد از ۱۰ دقيقه نوبت اضافه كردن ادويهها و سپس زعفران است. اگر تمايل داريد كه مرغ و كدو را لابهلاي برنج دم كنيد، نيمي از زعفران دم كرده را براي روي برنج نگهداريد؛ در غير اين صورت همه زعفران را در اين مرحله اضافه كنيد.
- بادام را به مدت ۱۵ دقيقه در گلاب خيس كنيد. سپس جدا كنيد و با مابقي كره و كمي روغن تفت دهيد.
- در اين مرحله، خلال پسته را در گلاب خيس كنيد و مانند مرحله قبل، بعد از ۱۵ دقيقه جدا كنيد و در تابه تفت دهيد.
- زرشك را شسته و ۱۵ دقيقه در آب خيس كنيد و در همان تابه با مابقي شكر در حرارت ملايم تفت دهيد و كنار بگذاريد.
- برنج را آبكش كرده و با تهديگ دلخواه دم كنيد. سپس تركيب مرغ و كدو به همراه خلال بادام و پسته و زرشك را روي برنج آماده شده بريزيد و سرو كنيد.
پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي ايراني “ته چين شويد باقالي با مرغ” را مطالعه كنيد.
همچنين بخوانيد:
با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد