• فلافل اسفناج، يك شام مغذي و سبك
  • طرز تهيه چلوكباب وزيري در خانه
  • طرز تهيه شيريني پنبه اي خانگي
  • چگونه از كپك زدن رب گوجه فرنگي جلوگيري كنيم؟
  • خورشت ماست، غذاي اعياني اصفهاني‌ها

كدو حلوايي پلو؛ يك غذاي پاييزي از شمال ايران

۲۸ بازديد

كدو پلو، يكي از ده‌ها پلو مخلوط ايراني است كه بسيار ساده و سريع آماده مي‌شود و شامي عالي در فصل كدو حلوايي است.

طرز تهيه كدو حلوايي پلو مازندراني

از ايام قديم كدو حلوايي در شمال كشور بسيار محبوب بوده و به تنهايي يا در غذاهاي مختلف از آن استفاده مي‌كرده‌اند. در مازندران، غذاي معروفي با كدو حلوايي تهيه مي‌شود كه به «كيي پلا» يا كدو پلو معروف است و عطر و طعم بي‌نظيري دارد. با مجله دلتا همراه باشيد تا طرز تهيه كدو حلوايي پلو مازندراني را به شما آموزش دهيم.

مواد لازم

  • كدو حلوايي ۵۰۰ گرم
  • برنج ۳ پيمانه
  • سينه مرغ ۱ عدد خرد شده
  • پياز ۱ عدد
  • شكر ۲ قاشق غذاخوري
  • خلال بادام نصف پيمانه
  • خلال پسته يك سوم پيمانه
  • گلاب يك چهارم پيمانه
  • زعفران دم كرده به ميزان لازم
  • كره ۲۵ گرم
  • زرشك نصف پيمانه
  • زردچوبه، پودر دارچين، پودر هل، فلفل سياه و نمك به ميزان لازم

كدو حلوايي پلو

طرز تهيه كدو حلوايي پلو مازندراني

  • كدو حلوايي را به شكل مكعب‌هاي ۲ در ۲ سانتي‌متري خرد كنيد و در نيمي از كره و روغن، با مقداري دارچين و يك قاشق از شكر سرخ كنيد. كدوهايي كه به اين اندازه برش خورده‌اند، حين سرخ شدن مي‌پزند و براي روي پلو مناسب هستند. در صورتي كه مي‌خواهيد كدو را لاي پلو قرار دهيد، لازم است آن را به قطعات بزرگ‌تر برش بزنيد تا حين سرخ كردن نيم‌پز شوند و ادامه‌ پخت آن‌ها همراه با برنج صورت گيرد.
  • وقتي كدوها سرخ شدند، آن‌ها را از تابه خارج كنيد و پياز را كه به صورت نگيني ريز خرد كرده‌ايد، در همان تابه تفت دهيد تا كاملا طلايي شود.
  • بعد از طلايي شدن پيازها، مرغ خرد شده را به آن اضافه كنيد و با حرارت بالا، به مدت ۱۰ دقيقه تفت دهيد تا مرغ‌ها كاملا بپزند.
  • بعد از ۱۰ دقيقه نوبت اضافه كردن ادويه‌ها و سپس زعفران است. اگر تمايل داريد كه مرغ و كدو را لابه‌لاي برنج دم كنيد، نيمي از زعفران دم كرده را براي روي برنج نگه‌داريد؛ در غير اين صورت همه‌ زعفران را در اين مرحله اضافه كنيد.
  • بادام‌ را به مدت ۱۵ دقيقه در گلاب خيس كنيد. سپس جدا كنيد و با مابقي كره و كمي روغن تفت دهيد.
  • در اين مرحله، خلال پسته را در گلاب خيس كنيد و مانند مرحله قبل، بعد از ۱۵ دقيقه جدا كنيد و در تابه تفت دهيد.
  • زرشك را شسته و ۱۵ دقيقه در آب خيس كنيد و در همان تابه با مابقي شكر در حرارت ملايم تفت دهيد و كنار بگذاريد.
  • برنج را آبكش كرده و با ته‌ديگ دلخواه‌ دم كنيد. سپس تركيب مرغ و كدو به همراه خلال بادام و پسته و زرشك را روي برنج آماده شده بريزيد و سرو كنيد.

پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي ايراني “ته چين شويد باقالي با مرغ” را مطالعه كنيد.

همچنين بخوانيد:

دستور پخت آلبالو پلو مجلسي

طرز تهيه اسفناج پلو با گوشت

طرز تهيه دلمه كدو حلوايي

خورشت آلو اسفناج

طرز تهيه كته زردآلو

 

با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.