• فلافل اسفناج، يك شام مغذي و سبك
  • طرز تهيه چلوكباب وزيري در خانه
  • طرز تهيه شيريني پنبه اي خانگي
  • چگونه از كپك زدن رب گوجه فرنگي جلوگيري كنيم؟
  • خورشت ماست، غذاي اعياني اصفهاني‌ها

طرز تهيه خاگينه تبريزي زعفراني

۳۲ بازديد

كيك خاگينه تبريزي از دسرهايي است كه معمولا با چاي يا قهوه و به عنوان ميان وعده و عصرانه سرو مي‌شود.

خاگينه تبريزي

طرز تهيه خاگينه تبريزي مجلسي

خاگينه تبريزي يا به قول خود تبريزي‌ها «قيقناخ» يكي از لذيذترين و پرطرفدارترين دسرهاي منطقه آذربايجان شرقي است كه در مهماني‌ها و مجالس رسمي سرو مي‌شود. براي مغز خاگينه از انواع آجيل مي‌توانيد استفاده كنيد هر چند خاگينه مجلسي معمولا با مغز پسته درست مي‌شود. طرز تهيه خاگينه تبريزي زعفراني يا خاگينه گردو را در مجله دلتا بخوانيد.

مواد لازم

  • شكر ۱ ليوان
  • آب ۱ ليوان
  • پودر هل ½ قاشق غذاخوري
  • گلاب ۲ قاشق غذاخوري
  • زعفران آب كرده به مقدار دلخواه
  • تخم‌مرغ ۲ عدد
  • ماست شيرين ۲ قاشق غذاخوري
  • آرد ۲ قاشق غذاخوري
  • بكينگ پودر ۱/۴ قاشق چايخوري
  • نمك نوك قاشق چايخوري
  • وانيل ۱ قاشق چايخوري
  • مغز آجيل به مقدار دلخواه (شامل گردو خرد شده، خلال پسته يا خلال بادام)
  • پودر دارچين، پودر گل محمدي و پودر پسته به مقدار دلخواه

طرز-تهيه-خاگينه-تبريزي-مجلسي

طرز تهيه خاگينه تبريزي

  • ابتدا يك ليوان شكر را با يك ليوان آب در يك قابلمه بريزيد و روي شعله ملايم گاز قرار دهيد تا به دماي جوش برسد. وقتي كه مخلوط آب و شكر غليظ شد و قوام پيدا كرد پودر هل، گلاب و زعفران را به اين شهد اضافه كنيد، هم بزنيد و بلافاصله شعله گاز را خاموش كنيد تا عطر هل و گلاب و زعفران حفظ شود. بگذاريد شهد به دست آمده كاملا سرد شود.
  • در يك ظرف جداگانه دو عدد تخم‌مرغ را بشكنيد و با همزن دستي يا برقي يا چنگال خوب هم بزنيد. سپس ۲ قاشق غذاخوري ماست، ۲قاشق آرد، بيكينگ پودر، نوك قاشق نمك، ۲ قاشق غذاخوري زعفران دم كرده و ۱ قاشق چاي‌خوري يا بيشتر (به دلخواه) پودر وانيل اضافه كنيد تمام مواد را خوب هم بزنيد و با هم تركيب كنيد. بهتر است آرد را به تدريج اضافه كنيد و مرتب مايه را هم بزنيد تا آرد گوله نشود. مايه به دست آمده بايد كاملا صاف و يكدست باشد و بافتي شبيه فرني داشته باشد. اگر بافت مايه از فرني شل‌تر بود كمي ديگر آرد به آن اضافه كنيد و خوب هم بزنيد.
  • براي اين مقدار مواد كف يك ماهيتابه نچسب متوسط يا كوچك را با مقداري روغن چرب كنيد و اجازه دهيد روي شعله ملايم گاز گرم شود (اين مقدار مواد براي يك ماهيتابه كوچك است براي يك ماهيتابه بزرگ بايد مقدار مواد دو برابر شود). ماهيتابه بايد كاملا داغ شود، سپس نصف مايه خاگينه را كف ماهيتابه بريزيد. درب ماهيتابه را چند دقيقه ببنديد تا خاگينه كمي خودش را بگيرد.
  • بعد از اين‌كه خاگينه خودش را گرفت مغزهاي آجيل مورد نظرتان را كه خرد كرده‌ايد به مقدار دلخواه روي مايه بريزيد. روي مغزها مقداري پودر دارچين، پودر گل محمدي و پودر پسته بپاشيد، بقيه مايه را روي مواد داخل ماهيتابه بريزيد و درب ماهيتابه را بگذاريد تا خاگينه خودش را بگيرد. بعد از چند دقيقه كه خاگينه سفت و رنگش طلايي مايل به سرخ شد آن را برگردانيد تا سمت ديگر آن هم سرخ و برشته شود.
  • بعد از سرخ شدن خاگينه آن را از ماهيتابه خارج نكنيد. اجازه دهيد به مدت ۱۵ دقيقه در ماهيتابه بماند و در اين فاصله درب ماهيتابه را هم بسته نگه داريد تا خاگينه نرم شود. در مرحله بعد روي خاگينه را با پودر نارگيل، پودر پسته و گل محمدي تزيين كنيد و سپس شهد سرد شده روي خاگينه تبريزي زعفراني مجلسي بريزيد و اجازه دهيد شهد كاملا به خورد خاگينه برود.
  • خاگينه مجلسي كيكي را به اشكال دلخواه برش بزنيد و با چاي، قهوه يا بستني ميل كنيد. خاگينه تبريزي با گردو را با شيره انگور هم به عنوان شهد درست مي‌كنند. بعد از آماده شدن خاگينه، شيره انگور را با قاشق بر روي خاگينه بريزيد.

پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با انواع كتلت “طرز تهيه كتلت سويا” را مطالعه كنيد.

همچنين بخوانيد:

سوپ اسفناج و عدس؛ يك پيشنهاد ويژه

طرز تهيه‌ ناگت مرغ خانگي

خورشت غوره مسمّا؛ خوشمزه و ملس

طرز تهيه گمج كباب گيلاني

نرگسي اسفناج با پنير

 

با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.