دلمه كدو حلوايي، يك غذاي خاص پاييزي و خوشمزه است و طرفداران بسياري در بين دوستداران كدو حلوايي دارد.
كدو حلوايي خاصيت فراوان خود را با درمان برخي از بيماري ها از جمله رفع تب، درمان گرفتگي عضلات، استحكام بافت جسم و اشتها آور بودن نشان داده است. علاوه بر اينها، از تخمه و حتي آب اين ميوه به دليل ارزش غذايي و دارويي كه دارد در خوراكيها، غذاها و نوشيدنيها استفاده ميشود. بايد توجه داشته باشيد كه در پخت دلمه كدو حلوايي ميتوانيد براي رژيمي بودن آن، مواد داخل دلمه را به تنهايي و بدون اضافه كردن برنج آماده كنيد. بخش آشپزي مجله دلتا را با طرز تهيه دلمه كدو حلوايي ورق بزنيد.
مواد لازم
- برنج ۱ پيمانه
- كدو حلوايي متوسط ۱ عدد
- كره يك دوم پيمانه
- عسل يك دوم پيمانه
- دارچين (پودر شده) يك قاشق چايخوري
- جوز هندي (پودرشده) يك قاشق چايخوري
- زنجبيل (پودر شده) يك قاشق چايخوري
- آب ليموترش يك چهارم پيمانه
- پياز ۱ عدد
- روغن مايع به مقدار لازم
- گوشت چرخ كرده (مخلوط گوساله و گوسفند) ۴۰۰ گرم
- زرشك (شسته و خشك شده) يك چهارم پيمانه
- شكر يك چهارم پيمانه
- زعفران (ساييده و حل شده در آب) ۳ قاشق سوپخوري
- سبزي (پاك و خردشده) ۱۵۰ گرم
- فلفل سياه (پودر شده) به مقدار لازم
- نمك به مقدار لازم
طرز تهيه دلمه كدو حلوايي
- ابتدا برنج را با آب و مقداري نمك به مدت ۳ ساعت خيس كنيد و قبل از پخت، آب روي آن را خالي كنيد.
- كدو حلوايي را بشوييد و خشك كنيد. سرِ كدو را برش داده و داخل آن را خالي كنيد.
- نيمي از كره را روي حرارت قرار دهيد تا داغ شود.
- عسل، نيمي از دارچين، جوز هندي، زنجبيل، آب ليمو و مقداري فلفل سياه را به كره بيافزاييد و تفت دهيد. سپس از روي حرارت برداريد و ديواره داخل كدو و درِ كدو را با آن مزهدار كنيد.
- در قابلمهاي مناسب مقداري آب ريخته، روي حرارت زياد قرار دهيد تا جوش آيد. سپس برنج را داخل قابلمه حاوي آب جوش بريزيد به مدت ۸ دقيقه تا نيم پز شود، سپس در آبكش بريزيد.
- پياز را در تابهاي حاوي مقداري روغن تفت دهيد تا نرم و شفاف شود، سپس گوشت را به آن افزوده و تفت دهيد، حرارت را زياد كنيد تا آب گوشت تبخير شود.
- زرشك و شكر را به گوشت افزوده و مخلوط كنيد.
- نيمي از زعفران، باقيمانده دارچين، جوزهندي، زنجبيل، آب ليمو، مقداري نمك و فلفل را به گوشت اضافه كرده و مجدداً همه مواد را تفت دهيد.
- سپس از روي حرارت برداريد، سبزي و برنج را نيز به آن اضافه و مخلوط كنيد.
- داخل كدو را با مخلوط بالا پُر كنيد. درِ كدو را گذاشته و در سيني مخصوص فر قرار دهيد.
- باقي مانده كره را روي حرارت ملايم قرار دهيد تا داغ شود و به همراه مابقي زعفران روي پوست بيروني كدو بماليد.
- سپس مواد را در طبق وسط فري كه از يك ربع قبل با حرارت ۱۷۵ درجه سانتيگراد تنظيم كردهايد به مدت يك ساعت و ۳۰ دقيقه قرار دهيد تا كاملا پخته شود.
- در مرحله آخر، دلمه را در ظرف مورد نظر قرار دهيد و سرو كنيد.
پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي ايراني “كدو حلوايي پلو؛ يك غذاي پاييزي از شمال ايران” را مطالعه كنيد.
همچنين بخوانيد:
خورشت غوره مسمّا؛ خوشمزه و ملس
سوپ اسفناج و عدس؛ يك پيشنهاد ويژه
با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد