• فلافل اسفناج، يك شام مغذي و سبك
  • طرز تهيه چلوكباب وزيري در خانه
  • طرز تهيه شيريني پنبه اي خانگي
  • چگونه از كپك زدن رب گوجه فرنگي جلوگيري كنيم؟
  • خورشت ماست، غذاي اعياني اصفهاني‌ها

طرز تهيه دلمه كدو حلوايي

۲۰ بازديد

دلمه كدو حلوايي، يك غذاي خاص پاييزي و خوشمزه است و طرفداران بسياري در بين دوستداران كدو حلوايي دارد.

طرز-تهيه-دلمه-كدو-حلوايي

كدو حلوايي خاصيت فراوان خود را با درمان برخي از بيماري ها از جمله رفع تب، درمان گرفتگي عضلات، استحكام بافت جسم و اشتها آور بودن نشان داده است. علاوه بر اينها، از تخمه و حتي آب اين ميوه به دليل ارزش غذايي و دارويي كه دارد در خوراكي‌ها، غذاها و نوشيدني‌ها استفاده مي‌شود. بايد توجه داشته باشيد كه در پخت دلمه كدو حلوايي مي‌توانيد براي رژيمي بودن آن، مواد داخل دلمه را به تنهايي و بدون اضافه كردن برنج آماده كنيد. بخش آشپزي مجله دلتا را با طرز تهيه دلمه كدو حلوايي ورق بزنيد.

مواد لازم

  • برنج ۱ پيمانه
  • كدو حلوايي متوسط ۱ عدد
  • كره يك دوم پيمانه
  • عسل يك دوم پيمانه
  • دارچين (پودر شده) يك قاشق چاي‌خوري
  • جوز هندي (پودرشده) يك قاشق چاي‌خوري
  • زنجبيل (پودر شده) يك قاشق چاي‌خوري
  • آب ليموترش يك چهارم پيمانه
  • پياز ۱ عدد
  • روغن مايع به مقدار لازم
  • گوشت چرخ كرده (مخلوط گوساله و گوسفند) ۴۰۰ گرم
  • زرشك (شسته و خشك‌ شده) يك چهارم پيمانه
  • شكر يك چهارم پيمانه
  • زعفران (ساييده و حل‌ شده در آب) ۳ قاشق سوپ‌خوري
  • سبزي (پاك‌ و خردشده) ۱۵۰ گرم
  • فلفل سياه (پودر شده) به مقدار لازم
  • نمك به مقدار لازم

دلمه كدو حلوايي

طرز تهيه دلمه كدو حلوايي

  • ابتدا برنج را با آب و مقداري نمك به مدت ۳ ساعت خيس كنيد و قبل از پخت، آب روي آن را خالي كنيد.
  • كدو حلوايي را بشوييد و خشك كنيد. سرِ كدو را برش داده و داخل آن را خالي كنيد.
  • نيمي از كره را روي حرارت قرار دهيد تا داغ شود.
  • عسل، نيمي از دارچين، جوز هندي، زنجبيل، آب ليمو و مقداري فلفل سياه را به كره بيافزاييد و تفت دهيد. سپس از روي حرارت برداريد و ديواره داخل كدو و درِ كدو را با آن مزه‌دار كنيد.
  • در قابلمه‌اي مناسب مقداري آب ريخته، روي حرارت زياد قرار دهيد تا جوش آيد. سپس برنج را داخل قابلمه حاوي آب جوش بريزيد به مدت ۸ دقيقه تا نيم‌ پز شود، سپس در آبكش بريزيد.
  • پياز را در تابه‌اي حاوي مقداري روغن تفت دهيد تا نرم و شفاف شود، سپس گوشت را به آن افزوده و تفت دهيد، حرارت را زياد كنيد تا آب گوشت تبخير شود.
  • زرشك و شكر را به گوشت افزوده و مخلوط كنيد.
  • نيمي از زعفران، باقي‌مانده دارچين، جوز‌هندي، زنجبيل، آب‌ ليمو، مقداري نمك و فلفل را به گوشت اضافه كرده و مجدداً همه مواد را تفت دهيد.
  • سپس از روي حرارت برداريد، سبزي و برنج را نيز به آن اضافه و مخلوط كنيد.
  • داخل كدو را با مخلوط بالا پُر كنيد. درِ كدو را گذاشته و در سيني مخصوص فر قرار دهيد.
  • باقي مانده كره را روي حرارت ملايم قرار دهيد تا داغ شود و به همراه مابقي زعفران روي پوست بيروني كدو بماليد.
  • سپس مواد را در طبق وسط فري كه از يك ربع قبل با حرارت ۱۷۵ درجه سانتي‌گراد تنظيم كرده‌ايد به مدت يك ساعت و ۳۰ دقيقه قرار دهيد تا كاملا پخته شود.
  • در مرحله آخر، دلمه را در ظرف مورد نظر قرار دهيد و سرو كنيد.

پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي ايراني “كدو حلوايي پلو؛ يك غذاي پاييزي از شمال ايران” را مطالعه كنيد.

همچنين بخوانيد:

طرز تهيه‌ ناگت مرغ خانگي

طرز تهيه دلمه بادمجان

خورشت غوره مسمّا؛ خوشمزه و ملس

خورشت آلو اسفناج

سوپ اسفناج و عدس؛ يك پيشنهاد ويژه

 

با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.