سه شنبه ۰۴ آذر ۹۹ ۱۵:۵۷ ۲۶ بازديد
كبه يا كپه يكي از خوراكهاي خوشمزه و لذيذ عربي و شبيه به سمبوسه است كه بيشتر در كشورهاي لبنان و عراق پخته ميشود.
كبه در واقع شبيه سمبوسه با گوشت است با تفاوتهايي مهم! سمبوسه گوشت را در لايهاي از نان ميپيچند اما كبه را در لايهاي از برنج قرار ميدهند، همچنين ظاهر سمبوسه گوشت به صورت مثلثي است، اما كبه به صورت دايرهاي و گرد است. معمولا موادي كه در كبه استفاده ميشود شامل گوشت، سيب زميني و سبزيجات معطر است كه ميتوانيد اين مواد را با توجه به ذائقه خود كم و زياد كرده يا تغيير دهيد. مجله دلتا امروز با طرز تهيه كبه برنج به روز شده است.
مواد لازم
- گوشت گوساله ۵۰۰ گرم
- برنج نيم دانه ۴ پيمانه
- جعفري ۵۰۰ گرم
- تخم مرغ ۵ عدد
- پياز متوسط ۴ عدد
- روغن به مقدار لازم
- گردو ۵۰ گرم
- كشمش ۲۰۰ گرم
- خلال بادام ۵۰ گرم
- نمك، زردچوبه و فلفل سياه به مقدار لازم
طرز تهيه كبه برنج عربي
- برنج نيم دانه را چند بار بشوييد و از شب قبل خيس كنيد.
- پيازها را نگيني خرد كرده و سرخ كنيد.
- سپس گوشت را خرد كرده، بشوييد و كمي با پياز تفت دهيد.
- كشمش، خلال بادام و گردو خرد شده را نيز اضافه كرده و مواد را مخلوط كنيد.
- سپس جعفري خرد شده و ادويهها را اضافه كرده و بعد از كمي تفت دادن مواد، حرارت را خاموش كنيد.
- برنج را بر روي حرارت بگذاريد و كمي نمك و زردچوبه بريزيد تا برنج زرد رنگ شود. لازم نيست كه براي دم گذاشتن برنج روغني بريزيد.
- بعد از دم كشيدن برنج، آن را در يك ظرف بريزيد و چرخ كنيد تا له شود.
- برنج را كمي ورز دهيد و سپس به اندازه توپ كوچك برداشته و در كف دست خود گود كنيد.
- كمي از مواد گوشت آماده را در وسط خمير قرار دهيد و آن را جمع كرده و ببنديد.
- در يك كاسه تخممرغها را شكسته و كامل با چنگال مخلوط كنيد.
- حالا كبههاي آماده شده را ابتدا به داخل تخممرغها آغشته و سپس در روغن داغ شده ماهيتابه سرخ كنيد.
پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با غذاهاي بينالمللي “طرز تهيه املت ماسالا (هندي)” را مطالعه كنيد.
همچنين بخوانيد:
با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد