سه شنبه ۲۰ آبان ۹۹ ۱۴:۳۲ ۳۰ بازديد
پيتزا ايتاليايي كالزونه پيتزايي سيسيلي با اصالت «ناپلي» است كه به خاطر شباهت ظاهري انواع اوليه آن به شلوارهاي پاچه گشاد مردانه در قرن ۱۸ و ۱۹ ميلادي به اين نام مشهور شد (كالزونه در زبان ايتاليايي به معني پاچه شلوار است).
بعدها پيتزا كالزونه را به همان سبك لقمهاي اما با شكل و شمايل مختلف درست كردند. احتمالا شما هم پيتزا ايتاليايي كالزونه را در منوي رستورانها و حتي شيرينيفروشيها ديدهايد اما به خاطر اينكه شبيه لقمه يا پيراشكي بوده براي سفارش دادن يا ندادن آن دو دل شدهايد در ادامه طرز تهيه پيتزا كالزونه در مجله دلتا بخوانيد.
موا لازم
- خمير پيتزا: ۵۰۰ گرم
- ذرت شيرين: ۱۰۰ گرم (آبكش شده)
- كدو سبز: يك عدد
- فلفل قرمز: ۱ عدد متوسط ريز خرد شده
- سينه مرغ گريل يا پخته شده: ۴۰۰ گرم
- پنير پيتزا رنده شده: ۱۰۰ گرم
- پنير پارمزان رنده شده: ۵۰ گرم
- روغن مايع: ۳ قاشق غذاخوري
- گوجهفرنگي ريز خرد شده: ۳۰۰ گرم
- پياز قرمز: ۱ يك پياز متوسط ريز خرد شده
- پونه كوهي خشك شده: ۱ قاشق غذاخوري
- پوره گوجهفرنگي: ۱ قاشق غذاخوري
- نمك: به مقدار دلخواه
- فلفل: به مقدار دلخواه
مواد لازم براي خمير پيتزا كالزونه
- آرد: ۵۰۰ گرم
- تخممرغ: ۱ عدد
- روغن مايع: ۶ قاشق غذاخوري
- مايه خمير فوري: ۱ قاشق غذاخوري
- شكر: ۱ قاشق غذاخوري
- نمك: ۱ قاشق مرباخوري
- شير ولرم: ۱ ليوان
طرز تهيه پيتزا ايتاليايي كالزونه
- براي درست كردن پيتزا ايتاليايي كالزونه ابتدا مواد لازم براي خمير پيتزا به جز آرد را با هم مخلوط كنيد. آرد را كمكم به اين تركيب اضافه كنيد تا گوله نشود و يك خمير صاف و يكدست به دست بياوريد. اگر احساس كرديد خمير لطيف و نرم شد و مقداري آرد اضافي آمد، بقيه آرد را اضافه نكنيد
- براي رسيدن خمير، يك ظرف بزرگ را با كمي روغن چرب كنيد و خمير را داخل آن بگذاريد. خمير را به مدت يك تا يك ساعت و نيم در يك جاي گرم قرار دهيد تا خوب برسد. از اين خمير ميتوانيد براي درست كردن انواع غذاها، شيريني و لقمه و پيراشكي استفاده كنيد.
- خمير پيتزا را روي سطح كارتان باز كنيد و به ۴ قسمت مساوي تقسيم كنيد. خمير را با وردنه صاف كنيد و يك خمير دايرهاي شكل به اندازه يك خمير ميني پيتزا درست كنيد.
- براي درست كردن پيتزا كالزونه با مرغ ابتدا كدو سبز را ريز خرد كنيد و با كمي كره تفت دهيد. حالا سس سالسا را آماده كنيد. روغن را كمي داغ كنيد و ابتدا پيازها را تفت دهيد، بعد از اينكه پيازها سبك شدند، كنيد. سپس گوجه فرنگي، فلفل قرمز خرد شده، پوره گوجه فرنگي، پونه كوهي خشك شده اضافه كنيد و كمي ديگر تفت دهيد. زماني كه احساس كرديد گوجهفرنگي پخته شده حدود نصف استكان آب اضافه كنيد و به مدت ۲۰ دقيقه روي شعله ملايم گاز قرار دهيد تا يك سس سالسا غليظ و يكدست به دست بيايد.
- روي هر ورقه خمير پيتزا يك قاشق غذاخوري سس سالسا بماليد. سپس فلفل قرمز ريز خرد شده، ذرت و كدو سبز تفت داده شده را به مقدار مساوي روي هر ۴ خمير و در فاصله ۱ تا دو سانتيمتري از لبه خمير بريزيد. تكههاي مرغ را كه از قبل گريل كرده يا پختهايد (بسته با ذائقه شما دارد) به مواد اضافه كنيد. پنير پيتزا و پنير پارمزان را روي مواد فوق بريزيد و در پايان لبههاي خمير را به هم بچسبانيد به نحوي كه پيتزا خيلي سفت و مجكم مهر و موم شود و مواد از آن بيرون نريزند. كمي كره آب شده را با برس روي خمير پيتزاها بماليد و آنها را با فاصله از هم در سيني فر قرار دهيد.
- ميتوانيد كمي پنير پارمزان رنده شده هم روي پيتزا بپاشيد و سيني را داخل فر بگذاريد. ۱۵ تا ۲۰ دقيقه براي پخت پيتزا ايتاليايي كالزونه و طلايي شدن سطح آن كافي است.
پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي فست فودي “اشترودل؛ ميان وعده لذيذ اتريشي” را مطالعه كنيد.
همچنين بخوانيد:
طرز تهيه لاهماجون؛ پيتزاي تركي
با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد