یکشنبه ۱۸ آبان ۹۹ ۰۹:۳۹ ۳۴ بازديد
زردآلو خاصيت آرام بخشي و نشاط آوري دارد؛ در ضمن خوردن آن به آنهايي كه ناراحتي هاي قلبي دارند نيز توصيه مي شود. زردآلو به علت داشتن مقدارى اسيد سالسيليك، براى درد مفاصل و رماتيسم مفيد است.
اريح كته سي( كته زردآلو ) از غذاهاي سنتي ايران است كه با زردآلو تهيه مي شود اين غذا، از غذاهاي محلي استان آذربايجان شرقي يا همان تبريز است در صفحات قبل راجع به زرد آلو و مقداري از خواص آن اشاره كرديم.با استفاده از زردآلو غذاهاي خوشمزه اي همچون اريح شورباسي و خورش برگه زردآلو ميتوان تهيه كرد.در ادامه مطلب با طرز تهيه كته زردآلو با مجله دلتا همراه باشيد.
مواد لازم
- زردآلوي خشك : ۱۲ عدد خيس خورده
- برنج : ۶۰ گرم
- پياز متوسط : ۳ عدد
- زردچوبه : به مقدار لازم
- نمك : به مقدار لازم
- فلفل : به مقدار لازم
- روغن : ۴ قاشق غذاخوري
طرز تهيه كته زردآلو
- ابتدا پياز را خرد كرده در روغن تفت مي دهيم.
- سپس برنج را به همراه آب كافي ، زردچوبه ، نمك ، فلفل و زردآلو را با پياز داغ مخلوط كرده روي شعله گاز قرار مي دهيم و مانند كته دم مي كنيم.
- زردآلو بازكننده گرفتگيهاي مجاري عروق و نرم كننده سفتيها ميباشد. ۱۰ صبح و ۵ عصر ميل شود. زردآلو خاصيت آرام بخشي و نشاط آوري دارد؛ در ضمن خوردن آن به آنهايي كه ناراحتيهاي قلبي دارند نيز توصيه ميشود. زردآلو به علت داشتن مقدارى اسيد سالسيليك، براى درد مفاصل و رماتيسم مفيد است.
- خيس شده آن را اگر شخصي كه مبتلا به تب است ميل كند و پشت سر آن آب گرم و عسل ميل كند باعث قطع تب ميشود. در برگه زردآلو مقاديري ويتامين D وجود دارد كه در رشد استخوان و دندانها بسيار موثر است. مصرف برگه زردآلو سبب هضم غذا ميشود و از يبوست جلوگيري ميكند.
- زردآلو داراي خواص بسيار است كه در اينجا به تعدادي ديگر از آنها اشاره مي كنيم.زردآلو براي كساني كه مي خواهد وزن اضافه كنند بسيار مناسب است مي توانند از جوشانده اين ميوه براي افزايش وزن بهره ببرند.اين جوشانده اشتها آور بسيار خوبي است.
پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي ايراني “دستور پخت دمي بلغور جو” را مطالعه كنيد.
همچنين بخوانيد:
با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد