شامي ترش نوعي خورشت شمالي است كه با شامي گوشتي كه داخل سس گوجه مزهدار شده، درست ميشود.
شامي ترش يا ترش شامي يكي از غذاهاي سنتي گيلاني و بسيار معروف و لذيذ است. اين غذا درواقع نوعي خورشت است كه با كته و سيبزميني سرخ كرده سرو ميشود. طرز تهيه شامي ترش گيلاني را در مجله دلتا بخوانيد.
مواد لازم تهيه شامي ترش :
- گوشت چرخكرده: ۴٠٠ گرم
- پياز: يك عدد
- گوجهفرنگي: ۲ عدد
- رب گوجهفرنگي ۲ قاشق غذاخوري
- آرد نخودچي: ٢ قاشق غذاخوري
- گشنيز خرد شده: يك قاشق سوپخوري
- جعفري خرد شده: ۲ قاشق سوپخوري
- نعناع خشك: يك قاشق سوپخوري
- آب: يك ليوان
- آب نارنج: نصف ليوان
- نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم
طرز تهيه شامي ترش :
پياز را ريز رنده كرده و آب اضافي آن را بگيريد؛ سپس با گوشت چرخكرده، جعفري و گشنيز خرد شده، آرد نخودچي، نعناع خشك، نمك و فلفل مخلوط كنيد و ورز دهيد. از مواد به اندازه يك نارنگي برداشته و در كف دست به صورت گرد پهن كنيد.
در تابه مقداري روغن سرخ كردني بريزيد و شاميها را در آن سرخ كرده و كنار بگذاريد.
گوجهفرنگيها را نگيني خرد كرده و با كمي روغن سرخ كنيد تا تغيير رنگ دهند؛ سپس آنها را از تابه بيرون آورده و كنار بگذاريد.
رب، زردچوبه و كمي نمك را با مقداري روغن تفت دهيد و يك ليوان آب به آن اضافه كنيد. وقتي سس به جوش آمد، شاميها را در آن بريزيد و ۳۰ دقيقه روي شعله ملايم بگذاريد تا مغزپخت شوند.
در اواخر پخت آب نارنج و گوجههاي سرخ شده را بيفزاييد و ده دقيقه زمان دهيد تا شاميها مزهدار و ترش شوند.
به جاي آب نارنج ميتوانيد از آبغوره استفاده كنيد، ولي شامي با آب نارنج خوشمزهتر ميشود.
وقتي شامي پوك و ترش آماده شد، آن را با سيبزميني سرخ كرده و كته سرو كنيد.
براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي، مجله دلتا را بخوانيد.
پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با طرز تهيه شامي كباب “بفرماييد شامي كباب ترد و خوشمزه” را مطالعه كنيد.