تاك پلو غذاي محلي شاهرود است كه با برگ مو و برنج درست ميشود.
اگر دوست داريد برنامه غذايي خود را متنوع و غذاهاي گوناگون ايراني را امتحان كنيد، تاك پلو انتخاب خوبي است. اين پلوي مخلوط و لذيذ طعم خوبي دارد و معمولا با مرغ سرو ميشود. با مجله دلتا همراه باشيد تا با طرز تهيه اين غذاي شاهرودي آشنا شويد.
مواد لازم تهيه تاك پلو :
- برنج: ۴ پيمانه
- برگ مو: ۴۰۰ گرم
- فيله مرغ: ۸ عدد
- پياز: ۲ عدد
- گرد غوره: يك قاشق چايخوري
- زعفران دم كرده: يك قاشق چايخوري
- نمك و فلفل قرمز به ميزان لازم
طرز تهيه تاك پلو :
برنج را پس از شستن، چند ساعت در آب و نمك خيس كنيد.
پياز را نگيني خرد كرده و با زعفران دم كرده، نمك و فلفل قرمز در ظرفي مخلوط كنيد.
فيلههاي مرغ را به مواد افزوده، با هم مخلوط كنيد تا مواد به خورد مرغ رود. پس از آن در ظرف را بسته و بگذاريد يك ساعت در يخچال بماند تا مزهدار شود.
در يك قابلمه مقداري آب بريزيد و روي شعله متوسط بگذاريد تا جوش بيايد؛ سپس برنج خيس خورده را در آب جوش بريزيد.
برگ مو را در اندازه دلخواه خردكرده و در قابلمه برنج بريزيد. پس از چند دقيقه كه برگ مو و برنج نرم شدند، آنها را آبكش كنيد.
كف قابلمه كمي روغن ريخته و نان، برنج يا برگ مو براي ته ديگ بگذاريد؛ سپس مخلوط برنج و برگ موي آبكش شده را در قابلمه بريزيد و لا به لاي آنها گرد غوره بپاشيد.
وقتي برنج بخار كرد، دمكني بگذاريد و حدود ۵۰ دقيقه زمان دهيد تا برنج دم بكشد.
در مدت دم كشيدن برنج، فيلههاي مرغ را از يخچال بيرون آوريد و در تابهاي سرخ كنيد.
وقتي پلو آماده شد، آن را در ديس بكشيد و فيلههاي مرغ را اطراف آن بچينيد.
تاك پلو را با سالاد و انواع ترشي سرو كنيد.
براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي، مجله دلتا را بخوانيد.