مرباي گل گاو زبان يك مرباي خوشمزه است كه خاصيت آرام بخشي دارد.
گل گاو زبان داراي مقادير زيادي پتاسيم و كلسيم است و خاصيت آرام بخش آن باعث شده به صورت دم كرده از آن استفاده شود. اما جالب است بدانيد كه ميتوان با اين گياه پر خاصيت مربا درست كرد و از خوردن آن لذت برد. اگر مايل به تهيه يك مرباي خاص با طعم عالي هستيد، با مجله دلتا همراه باشيد تا با طرز تهيه مرباي گل گاو زبان آشنا شويد.
مواد لازم تهيه مرباي گل گاو زبان :
- گل گاو زبان: ۲۵۰ گرم
- شكر: ۲ پيمانه
- آب: ۲ پيمانه
- ليمو عماني: ۲ عدد
- آبليمو: يك قاشق چايخوري
- هل يا وانيل در صورت تمايل
طرز تهيه مرباي گل گاو زبان :
گل گاو زبان را پس از شستن در قابلمه ريخته و بجوشانيد تا خوب پخته شود. براي پختن گل گاو زبان ميتوانيد آن را پس از شستن در قوري آب جوش ريخته، چند ساعت روي كتري بگذاريد تا كاملا نرم شود.
براي تهيه شربت مربا، در قابلمه ديگري آب و شكر بريزيد و آن را روي شعله متوسط بگذاريد تا بجوشد و كشدار شود.
ليمو عماني را از چند ساعت قبل خيس كرده، با چنگال سوراخ كنيد و به شربت بيفزاييد. به جاي ليمو عماني ميتوانيد از پرههاي ليمو عماني هم استفاده كنيد.
گل گاو زبان پخته شده را با همان مقدار آبي كه از آن باقي مانده، به شربت اضافه كرده، بگذاريد حدود ۲۰ دقيقه با آن بجوشد و قل بزند. در اين مدت اصلا آن را هم نزنيد، چون شربت شكرك مي زند.
اگر گل گاو زبان قبل از اضافه شدن به شربت، خوب پخته و نرم نشود، مربا را خراب ميكند و در آخر سفت و تيره ميشود. در نتيجه حتما قبل از آنكه آن را به شربت بيفزاييد، دقت كنيد كه خوب پخته شده باشد.
در صورت تمايل ميتوانيد هنگام پخت مربا، هل يا وانيل به آن اضافه كنيد تا خوش عطر و خوشطعم شود.
در اواخر پخت در مربا؛ آبليموي تازه بريزيد و ليمو عماني را بيرون بياوريد تا تلخ نشود.
وقتي شربت قوام آمد و به غلظت مناسب رسيد، مربا آماده است. آن را پس از خنك شدن در ظرف شيشهاي بريزيد و در يخچال نگهداري كنيد.
براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي، مجله دلتا را بخوانيد.
پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با يك مرباي خاص و پرخاصيت “طرز تهيه مرباي زنجبيل” را مطالعه كنيد.