
كله گنجشكي غذاي خوشمزه اي است كه هم نوعي خوراك و هم نوعي خورشت به حساب ميآيد. كله گنجشكي از قديم در بين ايرانيان رايج بوده و در وعده ناهار يا شام مصرف ميشده است. اين غذا را هم با برنج و هم با نان ميتوان سرو كرد.
براي آشنايي با طرز تهيه كله گنجشكي با مجله دلتا همراه باشيد.
مواد لازم :
- گوشت چرخ كرده: 300 گرم
- پياز: 2 عدد
- تخم مرغ: يك عدد
- سيب زميني: 2 عدد
- رب گوجه فرنگي: 2 قاشق غذاخوري
- نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم
- آبليمو يا آبغوره به ميزان لازم
- زعفران دم كرده: يك قاشق غذاخوري
- جعفري خرد شده به ميزان لازم
طرز تهيه :
سيب زميني ها را پوست بگيريد و به دلخواه خرد كرده يا قالب بزنيد. فقط خيلي ريز و نگيني نشوند. آن ها را بشوييد و خوب خشك كنيد.
در تابه اي مقداري روغن سرخ كردني ريخته، روي شعله ملايم بگذاريد تا داغ شود. وقتي روغن داغ شد، سيب زميني ها را در آن سرخ كرده و كنار بگذاريد.
يكي از پياز ها را ريز رنده كرده و آب آن را بگيريد. گوشت چرخ كرده را با پياز رنده شده مخلوط كنيد. نمك، فلفل، زردچوبه و تخم مرغ را به مواد افزوده و كمي ورز دهيد. سپس از مخلوط كمي برداريد و كوفته هاي كوچك درست كنيد.
پياز ديگر را نگيني خرد كرده آن را در قابلمه با مقداري جعفري خرد شده در روغن سرخ كنيد. وقتي پياز طلايي شد، رب گوجه فرنگي را در قابلمه بريزيد و خوب تفت دهيد تا طعم خامي آن گرفته و سرخ شود. سپس مقداري آب در قابلمه بريزيد. وقتي سس به جوش آمد، بنا به ذائقه مقداري آبليمو يا آبغوره در آن بريزيد. نمك و فلفل سس را اندازه كرده، بگذاريد مواد با هم چند جوش بخورند تا سس كمي غليظ شود.
سپس به آرامي كوفته ها و سيب زميني سرخ شده را در قابلمه سس بچينيد. در انتهاي پخت زعفران دم كرده را به غذا بيفزاييد.
كله گنجشكي آماده است. آن را با برنج يا نان سنگك و بربري و سبزي خوردن سرو كنيد.