دلمه كلم يكي از انواع دلمه هاي خوشمزه ايراني است.
دلمه كلم يكي از غذا هاي لذيذ و خوش طعم ايراني است كه با كلم پيچ درست ميشود. دلمه ها انواع گوناگوني دارند، ولي تقريباً مواد داخل آن ها مشابه هم است. طرز تهيه دلمه كلم ساده است و به راحتي ميتوانيد يك غذاي خوشمزه و عالي درست كنيد.
مواد لازم تهيه دلمه كلم :
- كلم پيچ بزرگ: يك عدد
- برنج: ۲ پيمانه
- لپه: نصف پيمانه
- گوشت چرخ كرده: ۴۰۰ گرم
- سبزي دلمه: يك كيلو
- پياز: ۲ عدد
- نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم
- رب گوجه فرنگي: ۳ قاشق غذاخوري
- آب نارنج يا آبليمو به ميزان لازم
- پياز داغ به ميزان لازم
طرز تهيه دلمه كلم :
برگ هاي كلم را ورق ورق كرده و از ساقه جدا ميكنيم.
در يك قابلمه بزرگ آب ميريزيم و وقتي به جوش آمد، برگ هاي كلم را در آن ميگذاريم.
وقتي برگ ها نرم شدند، آن ها را آبكش كرده و ميگذاريم خنك شوند.
پياز ها را نگيني خرد كرده و در كمي روغن تفت داده تا نرم و طلايي شوند. وقتي پياز سرخ شد، گوشت چرخ كرده را با نمك، فلفل، زردچوبه و رب به آن بيفزاييد.
برنج را پس از شستن، در قابلمه اي با آب و نمك بريزيد تا نيم پز شود.
لپه ها را هم جداگانه بپزيد و كنار بگذاريد.
سبزي دلمه را كه شامل تره، گشنيز، جعفري، ترخون، مرزه، شويد و نعناع است، خرد كنيد.
در كاسه اي مواد تفت داده شده را با برنج نيم پز، لپه پخته شده و سبزي دلمه مخلوط كنيد.
قسمت پشت كلم پيچ را كه داراي يك رگ برگ ضخيم است، با كارد تيز كمي بگيريد تا بتوانيد از مواد داخل كلم ريخته و به راحتي آن را بپيچيد.
سپس از مواد دلمه داخل برگ ها ريخته و لبه هاي برگ را روي مواد بياوريد.
با مقداري پياز داغ، رب و آب نارنج يا آبليمو سس درست كنيد و روي دلمه ها بريزيد. سپس روي آن ها سلفون بكشيد و يك ساعت در فر كه از قبل گرم شده، بگذاريد.
براي ديدن مطالب بيشترمجله آشپزي مجله دلتا را بخوانيد.