فرني از جمله دسرهاي بسيار خوشمزه و پرطرفدار است، كه ميتوان به عنوان يك دسر عالي و خوش طعم به راحتي آن را در منزل تهيه كرد.
دستور پخت فرني سه رنگ بسيار ساده است. كافي است بعد از اينكه فرني آماده شد آن را به سه قسمت تقسيم كنيد. يك قسمت را با كاكائو و يك قسمت ديگر را با زعفران دم كرده مخلوط كنيد. قسمت سوم هم كه بايد سفيد ساده بماند. با مجله دلتا همراه باشيد تا طرز تهيه فرني سه رنگ را با هم ياد بگيريم.
مواد لازم
- شير ۲ ليوان
- آرد برنج ۲ قاشق سوپخوري
- شكر ۴ قاشق
- گلاب ۲ قاشق
- كاكائو ۱ قاشق
- زعفران حلشده ۱ قاشق
- كره ۲ قاشق مرباخوري
طرز تهيه فرني سه رنگ
مرحله اول
ابتدا شير سرد را در قابلمه مورد نظر بريزيد. سپس آرد برنج را روي آن الك كنيد و كاملا هم بزنيد تا آرد در شير سرد حل شود. مواد را روي حرارت ملايم بگذاريد و پيوسته هم بزنيد تا آرد برنج در شير گلوله گلوله نشود.
مرحله دوم
وقتي كمي غليظ شد، شكر و گلاب را اضافه كنيد و هم بزنيد تا قوام لازم براي فرني به دست آيد. مقداري كره هم در اين مرحله اضافه نماييد.
مرحله سوم
حال فرني را سه قسمت كنيد و در ظرفهاي جداگانه بريزيد. مقداري زعفران آب كرده را در يك ظرف اضافه كنيد تا فرني زعفراني رنگ درست شود. براي تهيه فرني كاكائويي هم پودر كاكائو را با ۲ يا ۳ قاشق آب جوش مخلوط كنيد و سپس در ظرف دوم بريزيد و هم بزنيد. در نهايت سه ظرف فرني مختلف خواهيد داشت. ميتوانيد هر سه رنگ فرني را در ليوان يا ظروف مخصوص دسر به صورت چند لايه بريزيد و تا زمان سرو در يخچال نگهداري كنيد.
نكات طرز تهيه فرني سه رنگ
- حتما شعله گاز كم باشد و مدام فرني را هم بزنيد تا آرد در آن گلوله گلوله نشود.
- براي ريختن هر لايه از فرني سه رنگ داخل ليوان مورد نظر، صبر كنيد تا سطح آن كمي بسته شود و سپس رنگ بعدي را اضافه كنيد.
- اين مقدار مواد حدود ۶ استكان كوچك يا ۴ كاسه ماست خوري فرني ميدهد.
- براي جلوگيري از آب انداختن فرني مجلسي در يخچال، ابتدا بگذاريد دسر خنك شود و به دماي اتاق برسد. سپس روي آن را بپوشانيد و آن را به يخچال منتقل كنيد.
- براي ديدن دستور پختهاي بيشتر، به فرني گل محمدي مراجعه نماييد.
پيشنهاد مطالعه: كدو پلو با گوشت چرخ كرده ، غذاي مخصوص گيلانيها را بخوانيد.