• فلافل اسفناج، يك شام مغذي و سبك
  • طرز تهيه چلوكباب وزيري در خانه
  • طرز تهيه شيريني پنبه اي خانگي
  • چگونه از كپك زدن رب گوجه فرنگي جلوگيري كنيم؟
  • خورشت ماست، غذاي اعياني اصفهاني‌ها

برياني اصفهان، غذاي بي‌نظير نصف جهان

۱۰ بازديد

برياني اصفهان يكي از انواع غذاهاي محبوب و خوشمزه اين شهر است كه جزء غذاهاي اصيل و مشهور و پر طرفدار ايراني به شمار مي‌رود.

طرز تهيه برياني اصفهاني

شايد اسم غذاهاي محلي اصفهان مثل قيمه ريزه را نشنيده باشيد اما اسم برياني  را بدون شك شنيده‌ايد. برياني اصفهان از گوشت گوسفند تهيه مي‌شود كه آب‌پز و سپس چرخ شده است. اين گوشت را همراه با دارچين و نعناع در كفگيرهاي مخصوص مي‌ريزند و روي آتش مي‌پزند. برياني اصفهان به چرب بودن مشهور است. با مجله دلتا همراه باشيد تا طرز تهيه برياني اصفهاني را ياد بگيريم.

مواد لازم برياني اصفهاني

  • گوشت سردست گوسفند ۵۰۰ گرم
  • دنبه ۵۰ گرم
  • جگر سفيد گوسفند ۱۰۰ گرم
  • پياز ۲ عدد
  • پودر دارچين ۱ قاشق غذاخوري
  • زعفران دم‌كرده ۱ قاشق چايخوري
  • گردو، خلال پسته و بادام به مقدار لازم
  • نعناع خشك، نمك و فلفل سياه به مقدار لازم

طرز تهيه برياني اصفهاني

مرحله اول

گوشت گوسفند، دنبه، ۱ عدد پياز، چند قاشق روغن مايع و ۴ ليوان آب را داخل قابلمه‌اي بريزيد و روي حرارت متوسط قرار دهيد تا گوشت بپزد و نرم شود.

برياني اصفهان

مرحله دوم

جگر سفيد را خرد كنيد و با ۲ ليوان آب، ۱ پياز خردشده، چند قاشق روغن، مقداري نمك و فلفل داخل قابلمه‌اي بريزيد و با حرارت متوسط بپزيد. پس از اينكه پخت و آب آن تمام شد كمي تفت دهيد. سپس چرخ كنيد و كنار بگذاريد.

مرحله سوم

مخلوط گوشت گوسفند و دنبه را نيز پس از پخت همراه با يكي دو قاشق از آب آن چرخ كنيد. سپس با زعفران دم‌كرده، مقداري نعناع خشك، نمك و فلفل سياه، مخلوط و بار ديگر چرخ نماييد.

مرحله چهارم

روش اصيل تهيه برياني اصفهان اين است كه از قالب مخصوص بريان كه شبيه به كفگير است استفاده كنيد. اما در صورتي كه دسترسي به اين قالب‌ها نداريد مي‌توانيد از يك تابه كوچك استفاده كنيد. آن را روي حرارت قرار دهيد تا داغ شود. سپس كمي از آب و روغن مانده از پخت گوشت را كف قالب بريزيد. كمي دارچين، زعفران و فلفل هم كف قالب بپاشيد. حال، يك كوفته بزرگ از مايه بريان برداريد و آن را در قالب قرار دهيد و با دست رويش را صاف كنيد. سپس قالب را دوباره روي حرارت بگيريد.

مرحله آخر

براي سرو، يك تكه نان سنگك روي بشقاب قرار دهيد. مقداري آب گوشت روي نان بريزيد تا چرب شود. بعد از چند دقيقه كه زير بريان شما سرخ شد، آن را روي نان سنگك برگردانيد. جگر سفيد چرخ‌شده را كنار آن بريزيد. در صورت تمايل روي بريان را با گردو، خلال بادام يا پسته تزئين كنيد. نان را روي غذا تا كنيد تا گرم بماند. برياني اصفهان را معمولا همراه با دوغ، سبزي خوردن و پياز سرو مي‌كنند.

اگر به غذاهايي كه با نان سرو مي‌شوند علاقه داريد، املت اسفناج و مرغ را هم بخوانيد.

نكته مهم طرز تهيه برياني اصفهاني

  • بگذاريد گوشت پخته‌شده سرد شود و بعد آن را چرخ كنيد.

دستور برياني اصفهان

پيشنهاد مطالعهكدو پلو با گوشت چرخ كرده ، غذاي مخصوص گيلاني‌ها را بخوانيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.