مجله دلتا

قارچ پلو ، غذاي جديد و خوش طعم


طرز تهيه قارچ پلو را در مجله دلتا بخوانيد.

قارچ پلو

قارچ پلو از غذاهاي بسيار خوشمزه است كه به شيوه‌هاي گوناگون مصرف مي‌شود. اگر مي‌خواهيد به برنامه غذايي خود تنوع دهيد، حتماً قارچ پلو را در غذاهاي خود در نظر بگيريد و از درست كردن آن غافل نشويد.

مواد لازم تهيه قارچ پلو :

  • برنج: ۲ پيمانه
  • پياز: يك عدد
  • سير: يك حبه
  • قارچ: ۵۰۰ گرم
  • فلفل دلمه‌اي: يك عدد
  • نمك، فلفل، زردچوبه و ادويه به ميزان لازم
  • زرشك در صورت تمايلقارچ پلو

طرز تهيه قارچ پلو :

سير و پياز را نگيني خرد كرده و در كمي روغن سرخ كنيد. نمك، فلفل، زردچوبه و ادويه‌هاي دلخواه را با مواد تفت دهيد.

قارچ را ورقه‌اي خرد كنيد. البته اگر قارچ‌ها كوچك هستند، مي‌توانيد آن‌ها را خرد نكرده و درسته استفاده كنيد.

قارچ را به سير و پياز افزوده، تفت دهيد تا آب آن كشيده شود.

فلفل دلمه‌اي را هم پس از خرد كردن، به مواد بيفزاييد. در صورت تمايل مي‌توانيد مقداري زرشك به مواد اضافه كنيد.

پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با انواع پلو ” كشمش پلو با مرغ مجلسي “ را مطالعه كنيد.

برنج را پس از خيس كردن در آب و نمك، در آب جوش بريزيد و وقتي كمي نرم شد، آن را آبكش كنيد. سپس در قابلمه برنج و مواد را به صورت لايه لايه ريخته و آن را دم كنيد.

براي ته‌ديگ مي‌توانيد از نان، برنج يا سيب زميني استفاده كنيد.

قارچ پلو با مرغ

قارچ پلو با مرغ :

مرغ را با يك پياز پخته و خرد كنيد؛ سپس آن را سرخ كرده و وقتي طلايي شد، با مواد مخلوط كنيد. در آخر مواد را لابه‌لاي برنج دم كنيد.

قارچ پلو با گوشت قلقلي :

گوشت چرخ‌كرده را با يك پياز رنده شده و كمي نمك و فلفل ورز دهيد. سپس آن‌ها را به صورت كوفته قلقلي درآورده و در روغن سرخ كنيد.

گوشت قلقلي‌هاي آماده شده را با مواد مخلوط كرده و لابه‌لاي برنج دم كنيد.

براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي مجله دلتا را بخوانيد.


برچسب:
امتیاز:
بازدید: <~PostViwe~>
+ نوشته شده: 1398/11/1 ساعت: 15 توسط:deltafood :

بفرماييد شامي كباب ترد و خوشمزه


شامي كباب غذايي اصيل و خوشمزه است كه در همه شهرهاي ايران درست مي‌شود.

شامي كباب

شامي كباب از غذاهاي سنتي ايراني است كه شباهت زيادي به كتلت دارد. طرز تهيه شامي ساده است، ولي نكاتي دارد كه با رعايت آن‌ها مي‌توانيد يك شامي ترد و خوشمزه درست كنيد، بدون آن كه وا برود.

در اين مطلب با مجله دلتا همراه باشيد تا با فوت و فن پخت يك شامي كباب عالي آشنا شويد.

مواد لازم تهيه شامي كباب :

  • گوشت چرخ‌كرده: ۳۰۰ گرم
  • پياز: يك عدد
  • لپه: نصف ليوان
  • سيب زميني: ۲ عدد
  • تخم مرغ: يك عدد
  • آرد نخودچي: يك قاشق غذاخوري
  • مرزه خشك: يك قاشق مرباخوري
  • نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم

طرز تهيه شامي كباب

طرز تهيه شامي كباب :

لپه را از چند ساعت قبل خيس كنيد تا نفخ آن از بين برود و خوب پخته شود.

پس از خيس خوردن، لپه را آبكش كرده و با مخلوط‌كن يا غذاساز آن را له كنيد.

اگر فرصت خيس كردن لپه را نداريد، آن را بپزيد و وقتي كمي نرم شد، در مخلوط‌كن بريزيد.

سيب‌ زميني‌ را آبپز كنيد؛ سپس آن را رنده كرده و كنار بگذاريد.

پياز را هم ريز رنده كرده، آب آن را بگيريد و به سيب زميني بيفزاييد.

سپس گوشت چرخ‌كرده را با نمك، فلفل و زردچوبه به مواد افزوده و آن‌ها را خوب ورز دهيد.

وقتي مواد يكدست و منسجم شدند، آرد نخودچي و لپه‌ را اضافه كرده و به ورز دادن ادامه دهيد.

پيشنهاد مطالعه: اگر مي‌خواهيد فوت و فن‌هاي پخت يك ته چين حرفه‌اي را بدانيد، مطلب ۱۳ نكته در پخت انواع ته چين را مطالعه كنيد.

در آخر تخم‌مرغ و مرزه خشك را بيفزاييد و دوباره ورز دهيد.

شامي كباب

در تابه‌اي مقداري روغن ريخته، روي شعله بگذاريد تا داغ شود؛ سپس به اندازه يك نارنگي كوچك از مواد برداشته، در دست به شكلي كه دوست داريد صاف كنيد و در روغن بيندازيد. توجه داشته باشيد كه شامي‌ها بايد در روغن شناور باشند تا خوب سرخ و مغزپخت شوند.

شامي‌ها را پس از آماده شدن، روي دستمال بگذاريد تا روغن اضافي آن‌ها خارج شود؛ سپس آن‌ها را تزيين و سرو كنيد.

براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي مجله دلتا را بخوانيد.




برچسب:
امتیاز:
بازدید: <~PostViwe~>
+ نوشته شده: 1398/11/1 ساعت: 14 توسط:deltafood :

مرباي كيوي ، چاشني چند كاره


مرباي كيوي فقط يك مربا نيست و مصارف گوناگون دارد.

مرباي كيوي

مرباي كيوي يكي از مرباهايي است كه چندين كاربرد دارد. از اين مربا علاوه بر صبحانه، براي تزيين كيك و دسر و يك اردو در مهماني‌ها و مجالس استفاده مي‌شود. اين مربا طعم ملس و خوبي دارد و در تمام فصل‌هاي سال مي‌توان آن را درست كرد.

مواد لازم تهيه مرباي كيوي :

  • كيوي: نيم كيلو
  • شكر: نيم كيلو
  • وانيل در صورت تمايل

طرز تهيه مرباي كيوي

طرز تهيه مرباي كيوي :

كيوي‌ها را خوب بشوييد و پوست آن‌ها را بگيريد. بهتر است از كيوي‌هاي سفت استفاده كنيد.

كيوي‌ها را از عرض به صورت دايره و به ضخامت نيم سانت ورق ورق كنيد.

حتماً كيوي‌ها را از عرض ببريد تا شكل زيباي آن‌ها حفظ شود.

در قابلمه يك لايه كيوي چيده و شكر روي آن‌ها بپاشيد و اين كار را ادامه دهيد تا كيوي‌ها تمام شوند.

در تهيه اين مربا از روش شكرپاشي استفاده شده و چون در آن آب ريخته نمي‌شود و با آبي كه كيوي پس مي‌دهد، پخته مي‌شود، به همين دليل تا دو سال ماندگاري دارد.

قابلمه را حدود ۸ ساعت در يخچال بگذاريد تا شكر آب شده و به خورد كيوي برود.

چون كيوي ترش است، اين مربا شكرك نمي‌زند و به افزودن جوهرليمو نيازي نيست.

مربا

در صورت تمايل مي‌توانيد در مرباي كيوي از وانيل استفاده كنيد.

پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با طرز تهيه يك مرباي خاص و خوشمزه، مطلب مرباي زغال اخته، صبحانه اي متفاوت را مطالعه كنيد.

سپس قابلمه را روي شعله گذاشته تا كيوي بپزد و شربت آن غليظ شود. اين كار حدود ۲۰ دقيقه طول مي‌كشد.

اگر از كيوي خيلي رسيده استفاده مي‌كنيد، حتماً به زمان پخت توجه داشته باشيد كه زياد له نشود.

پس از گذشت اين مدت، مربا آماده است. آن را در ظرف شيشه‌اي ريخته و در يخچال نگهداري كنيد.

در صورت تمايل مي‌توانيد بگذاريد مربا زياد روي شعله بماند تا له شود و حالت مارمالاد بگيرد.

براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي مجله دلتا را بخوانيد.


برچسب:
امتیاز:
بازدید: <~PostViwe~>
+ نوشته شده: 1398/10/28 ساعت: 12 توسط:deltafood :

رازهاي فسنجون حرفه اي


خورشت فسنجان يكي از اصيل‌ترين خورشت‌هاي ايراني بسيار خوشمزه است كه بيشتر در مهماني‌ها و مجالس رسمي سرو مي‌شود.

خورشت فسنجان

خورشت فسنجان يك خورشت شيك و مجلسي ايراني است كه در بيشتر مجالس و عروسي‌ها سرو مي‌شود. اين خورشت با رب انار و گردو طبخ شده و بسيار مفيد و مغذي است. طبخ اين خورشت در ظاهر ساده است، اما يك فسنجان عالي فوت و فن‌هايي دارد كه به كار بردن آن‌ها در طعم و جا افتادن خورشت تأثيرگذار است.

براي آشنايي با راز و رمزهاي يك فسنجان حرفه اي و جاافتاده، با مجله دلتا همراه باشيد.

مواد لازم تهيه خورشت فسنجان :

  • گردو: ۵۰۰ گرم
  • پياز: ۲ عدد
  • زعفران دم‌كرده: ۲ قاشق چاي‌خوري
  • رب انار به ميزان لازم
  • مرغ يا گوشت چرخ كرده به ميزان لازم
  • شكر، نمك و فلفل به ميزان لازم

فسنجان

طرز تهيه خورشت فسنجان :

مغز گردو را با چرخ گوشت يا غذاساز چرخ كنيد.

پياز را ريز رنده كرده و با مقدار كمي روغن تفت دهيد. كمي نمك و فلفل به آن افزوده و گردو را اضافه كنيد.

گردو و پياز را خوب با هم تفت دهيد. مراقب باشيد گردو نسوزد. وقتي گردو تغيير رنگ داد. حدود ۸ ليوان آب در قابلمه بريزيد و بگذاريد با حرارت كم ريز بجوشد و به روغن بيفتد. خورشت را هر چند دقيقه يك ‌بار هم بزنيد تا ته نگيرد.

هر ده دقيقه يك بار يك قاشق آب‌ سرد يا تكه كوچكي يخ به خورشت اضافه كنيد تا بهتر به روغن بيفتد.

براي اينكه فسنجان خوش عطر شود، يك عدد سيب يا به يا گلابي را ريز رنده كرده و در خورشت بريزيد.

براي كم كردن گرمي طبع گردو و لعاب انداختن فسنجان، مي‌توانيد كدو حلوايي را بپزيد و در خورشت بريزيد.

پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با فسنجان شمالي، مطلب اناربيج، خورشت فسنجان گيلاني را مطالعه كنيد.

براي لعاب انداختن فسنجان، از هويج پخته و رنده شده هم مي‌توان استفاده كرد.

پس از حدود دو ساعت كه گردو خوب پخته شد، رب انار را با مقداري شكر بيفزاييد. سپس زعفران دم كرده را افزوده و چاشني خورشت را بسنجيد،  اگر خورشت ملس دوست داريد، مقدار كمي شكر و اگر شيرين دوست داريد، مقدار بيشتري شكر اضافه كنيد.

افزودن شكر به فسنجان، علاوه بر طعمي كه به خورشت مي‌دهد، باعث خوش رنگ شدن و شفافيت آن هم مي‌شود.

يك راه ديگر براي خوش رنگ شدن فسنجان آن است كه پس از ريختن رب انار در خورشت، دو عدد شكلات كاكائويي خالص به آن اضافه كنيد. براي اين كار، به جاي شكلات‌هاي بسته بندي شده، از شكلات‌هاي تخته‌اي كه در لوازم قنادي‌ها است، استفاده كنيد.

 فسنجان با مرغ

فسنجان با مرغ :

اگر مي‌خواهيد خورشت را با مرغ درست كنيد، مرغ را با پياز و نمك بپزيد و پس از پختن و صاف كردن آب آن، نيم ساعت آخر پخت در خورشت بريزيد.

مرغ را مي‌توانيد به تكه‌هاي خيلي كوچك و يكسان تقسيم كنيد يا به صورت تكه‌اي با استخوان در خورشت بريزيد.

فسنجان با گوشت

فسنجان با گوشت :

اگر هم مي‌خواهيد خورشت را با گوشت قلقلي درست كنيد، گوشت چرخ كرده را با پياز رنده شده، نمك، فلفل و زردچوبه مخلوط كرده و كوفته ريزه درست كنيد. سپس با روغن مايع در ‌تابه تفت دهيد تا كوفته‌ ها آماده شوند. بعد در خورشت ريخته و نيم ساعت ديگر خورشت را با حرارت كم بگذاريد تا مزه گوشت و خورشت مخلوط شود.

برخي فسنجان را با گوشت تكه‌اي هم درست مي‌كنند كه البته زياد مرسوم نيست.

خورشت آماده و جا افتاده را مي‎توان بدون مرغ و گوشت در فريزر گذاشت و هنگام سرو با گوشت يا مرغ مصرف كرد.

براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي مجله دلتا را بخوانيد.


برچسب:
امتیاز:
بازدید: <~PostViwe~>
+ نوشته شده: 1398/10/28 ساعت: 12 توسط:deltafood :

۱۳ نكته در پخت انواع ته چين


براي آشنايي با فوت و فن پخت انواع ته چين با مجله دلتا همراه باشيد.

انواع ته چين

ته چين يكي از غذاهاي ايراني پرطرفدار است كه انواع گوناگوني دارد. در تهيه ته چين هم از فر و هم از گاز مي‌توان استفاده كرد. انواع ته چين با مواد مختلفي درست مي‌شوند، اما شيوه پخت آن‌ها تقريبا يكي است. با رعايت چند نكته كليدي مي‌توانيد بهترين ته چين را درست كرده و از آن لذت ببريد.

نكته ۱ :

اولين نكته‌اي كه بايد در تهيه اين غذا در نظر داشته باشيد آن است كه مرغ‌ يا گوشت را با آب كم و كمي ادويه آبپز كنيد تا خوشمزه‌تر شود. سپس آن‌ها را ريش‌ ريش كرده و به مايه ته‌ چين اضافه كنيد.

نكته ۲ :

ته چين را در فر درست كنيد تا ميزان روغن مصرفي كمتر و غذا خوش‌طعم‌تر شود.

نكته ۳ :

براي خوش‌عطر كردن اين غذا از كره يا روغن حيواني استفاده كنيد. به اين صورت كه وقتي ته چين آماده شد، كمي كره يا روغن روي آن بريزيد.

ته چين مرغ

نكته ۴ :

ته چين را در ظرفي كه ارتفاع كمي دارد آماده كنيد. با اين روش ته ديگ بيشتر و برشته‌تري داريد.

نكته ۵ :

مرغ يا گوشت ته چين بايد كاملا مغزپخت شده و آب آن به خورد گوشت يا مرغ رفته باشد. مرغ يا گوشت پخته براي ته چين مناسب‌تر است و استفاده از گوشت يا مرغ سرخ شده پيشنهاد نمي‌شود.

نكته ۶ :

بهتر است در تهيه ته چين فقط از زرده تخم مرغ استفاده كنيد. به ازاي يك تخم مرغ كامل، دو عدد زرده تخم مرغ جايگزين مي‌شود.

پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با يك ته چين خاص، مطلب ته چين بوقلمون، باب دل مشكل پسندان را مطالعه كنيد.

نكته ۷ :

در تهيه ته چين از ماست چكيده يا خامه‌اي استفاده كنيد تا غذا لذيذتر شود.

ته چين ساده

نكته ۸ :

به ازاي هر يك ليوان برنج آبكشي شده، يك ليوان ماست نياز است.

نكته ۹ :

براي تهيه ته چين حتما از زعفران مرغوب استفاده كنيد تا عطر آن در غذا به خوبي احساس شود. زعفران را دم كرده و سپس به غذا اضافه كنيد.

نكته ۱۰ :

سس زعفراني را مي‌توانيد با كل برنج يا نصف با برنج و نصف با گوشت يا مرغ ريش ريش شده مخلوط كنيد.

طرز تهيه ته چين

نكته ۱۱ :

ته چين بايد با حرارت بسيار ملايم و يكنواخت و در مدت زمان يك تا دو ساعت آماده شود.

نكته ۱۲ :

براي پخت ته چين در فر، آن را داخل قالبي كه مي‌خواهيد بريزيد و روي آن را با آلومينيوم بپوشانيد. سپس روي آلومينيوم با چاقو چند سوراخ ايجاد كنيد و ظرف را در فر با دماي متوسط بگذاريد.

نكته ۱۳ :

براي تهيه ته چين قالبي، مايه ته چين را در قالب‌هاي كوچك بريزيد و روي سيني فر بگذاريد.

براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي مجله دلتا را بخوانيد.


برچسب:
امتیاز:
بازدید: <~PostViwe~>
+ نوشته شده: 1398/10/28 ساعت: 11 توسط:deltafood :

بفرماييد باقالي قاتوق با مرغانه


باقالي قاتوق يكي از انواع خورشت هاي شمالي است.

باقالي قاتوق

باقالي قاتوق يكي از غذاهاي محبوب شمالي است كه با نوعي باقالي مخصوص به نام پاچه باقلا درست مي‌شود. اين غذا كه نوعي خورشت به حساب مي‌آيد، هم با كته و هم با نان سرو مي‌شود. براي آشنايي با اينكه باقالي قاتوق چگونه درست مي‌شود ، با مجله دلتا همراه باشيد.

مواد لازم براي تهيه باقالي قاتوق :

  • پاچه باقلا: ۳۰۰ گرم
  • سير: ۴ حبه
  • شويد: يك و نيم قاشق غذاخوري
  • تخم مرغ: يك عدد
  • نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم
  • روغن يا كره : ۲ قاشق غذاخوري

طرز تهيه باقالي قاتوق

طرز تهيه باقالي قاتوق :

پاچه باقلا را چند ساعت در آب خيس كرده و در طول اين مدت آب آن را چند بار عوض كنيد تا نفخ آن از بين برود.

سير را خرد كرده و با كمي روغن تفت دهيد. اين كار عطر خوبي به خورشت مي‌دهد.

پاچه باقلا را پس از آبكش كردن، به سير افزوده و در آن نمك، فلفل و زردچوبه بريزيد. مواد را كمي تفت دهيد تا به خورد هم بروند.

اگر از پاچه باقلاي تازه استفاده مي‌كنيد، مدت زمان پخت خورشت را كمتر كنيد. زيرا باقلاي تازه زود پخته مي‌شود و اگر اين مورد رعايت نشود، باقلا در خورشت له مي‌شود.

شويد را به مواد بيفزاييد. مصرف شويد در اين خورشت بايد كاملا به اندازه باشد. چون علت تلخ شدن باقالي قاتق شويد زياد است.

مواد را تفت دهيد تا بوي شويد بلند شود؛ سپس چند ليوان آب جوش در قابلمه بريزيد.

۲۰ دقيقه زمان بدهيد تا باقلاها بپزند.

پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با يك دسر گيلاني خوشمزه، مطلب رشته خوشكار، شيريني گيلاني را مطالعه كنيد.

پس از گذشت اين مدت، يك عدد تخم مرغ بشكنيد و در قابلمه بريزيد. اصلا خورشت را هم نزنيد، چون تخم مرغ بريده بريده شده و شكل اصلي خود را از دست مي‌دهد.

باقالي قاتق

اين خورشت نبايد آبدار باشد. وقتي آب آن جمع شد و به غلظت مناسب رسيد، آماده است.

آن را با كته يا نان و انواع مخلفات شمالي سرو كنيد.

برخي در كنار اين خورشت ماهي شور يا ماهي دودي هم مي‌گذارند.

براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي مجله دلتا را بخوانيد.


برچسب:
امتیاز:
بازدید: <~PostViwe~>
+ نوشته شده: 1398/10/24 ساعت: 14 توسط:deltafood :

كشمش پلو با مرغ مجلسي


كشمش پلو از انواع پلو هاي ايراني است.

كشمش پلو

كشمش پلو يكي از غذا هاي ايراني است كه هم با مرغ و هم با گوشت چرخ كرده يا قلقلي مصرف مي‌شود. كشمش پلو گزينه خوبي براي افرادي است كه به غذا هاي شيرين علاقه دارند. در اين مطلب طرز تهيه كشمش پلو با مرغ مجلسي آمده است و ترش مزه بودن مرغ و شيريني كشمش باعث دلچسب تر شدن اين غذا مي‌شود.

مواد لازم تهيه كشمش پلو با مرغ مجلسي :

  • برنج: ۴ پيمانه
  • مرغ: ۴ تكه
  • كشمش پلويي: ۲ پيمانه
  • زعفران دم كرده: ۳ قاشق سوپ خوري
  • روغن: نصف پيمانه
  • پياز: ۲ عدد
  • فلفل دلمه اي: يك عدد
  • رب نارنج يا رب انار ترش: ۳ قاشق سوپ خوري
  • كره: ۵۰ گرم
  • نمك، فلفل و ادويه به ميزان لازم
  • هويج در صورت تمايل

طرز تهيه كشمش پلو

طرز تهيه كشمش پلو با مرغ مجلسي :

يكي از پياز ها را خرد كرده، در روغن تفت دهيد تا نرم و طلايي شود. پياز داغ را پس از سرخ شدن كنار بگذاريد.

تكه هاي مرغ را با فلفل دلمه اي و پياز خرد شده، نمك، فلفل و ادويه مخلوط كرده، چند ساعت استراحت دهيد تا مرغ مزه دار شود.

در تابه اي مرغ هاي مزه دار شده را با مقداري روغن سرخ كنيد تا طلايي شوند.

سپس رب نارنج يا رب انار ترش را با يك ليوان آب جوشيده رقيق كرده و با پياز داغ روي مرغ ها بريزيد.

تابه را روي شعله ملايم بگذاريد تا مرغ بپزد و آب آن غليظ شود.

در صورت تمايل مي‌توانيد مرغ هاي سرخ شده را ريش ريش كنيد.

برنج را پس از خيس خوردن در آب و نمك، در آب در حال جوش بريزيد. وقتي برنج كمي نرم شد، آن را آبكش و سپس دم كنيد.

پيشنهاد مطالعه: اگر به غذا هاي شيرين علاقه داريد، مطلب مرصع پلو ، غذاي شاهانه را مطالعه كنيد.

كشمش را بشوييد و با كره تفت دهيد. درصورت تمايل مي‌توانيد مقداري هويج خلالي هم با كشمش تفت دهيد.

كشمش پلو با مرغ مجلسي

وقتي برنج دم كشيد، مقداري از آن را با كشمش سرخ شده، زعفران و روغن داغ مخلوط كنيد.

بهتر است از روغن حيواني استفاده كنيد تا غذا لذيذ تر شود.

در ظرف سرو ابتدا پلوي ساده را كشيده، تكه‌ هاي مرغ را روي آن بگذاريد و از مخلوط كشمش و برنج روي آن بدهيد.

كشمش پلو را با ماست و خيار يا سالاد شيرازي سرو كنيد.

براي ديدن مطالب بيشترمجله آشپزي مجله دلتا را بخوانيد.


برچسب:
امتیاز:
بازدید: <~PostViwe~>
+ نوشته شده: 1398/10/24 ساعت: 12 توسط:deltafood :

مرباي زغال اخته ، صبحانه اي متفاوت


طرز تهيه مرباي زغال اخته را در مجله دلتا بخوانيد.

مرباي زغال اخته

مرباي زغال اخته يكي از مربا هايي است كه كمتر درست مي‌شود، ولي طعم بي نظير و خاصي دارد. اصولاً مربا هايي كه با ميوه هاي ترش درست مي‌شوند، طرفداران خاص خود را دارند كه مرباي زغال اخته از اين دسته است. اگر دوست داريد صبحانه اي متفاوت را تجربه كنيد، حتما اين مربا را درست كنيد و از آن لذت ببريد.

مواد لازم تهيه مرباي زغال اخته :

  • زغال اخته: يك كيلو
  • شكر: يك كيلو
  • آبليمو: يك قاشق غذا خوري
  • وانيل: يك قاشق چاي خوري

طرز تهيه مرباي زغال اخته

طرز تهيه مرباي زغال اخته :

اين مربا را با هسته درست مي‌كنند. چون جدا كردن هسته آن دشوار است و ميوه را له مي‌كند.

زغال اخته را در قابلمه مناسبي بريزيد.

اگر زغال اخته سفت باشد، كمي شكر بريزيد و ده ساعت زمان دهيد تا آب بيندازد.

اگر ميوه زغال اخته رسيده و نرم باشد، احتياجي به آب انداختن و پختن قبل از قوام آمدن، ندارد.

پس از گذشت اين مدت، قابلمه را روي شعله ملايم بگذاريد تا ميوه ها كمي پخته شوند. فقط مراقب باشيد زمان زيادي روي شعله نباشند تا له نشوند.

وقتي زغال اخته ها كمي نرم شدند، بقيه شكر را يك جا ريخته، بگذاريد مربا قوام بيايد.

اگر طعم ملس مربا را دوست نداريد و مي‌خواهيد مربا شيرين باشد، مقدار شكر را يك و نيم برابر كنيد.

پس از اينكه مربا قوام آمد، شعله را خاموش كنيد. سپس آبليمو و وانيل را با هم در مربا بريزيد و آرام هم بزنيد تا مربا له نشود.

پيشنهاد مطالعه: اگر مربا هاي خاص دوست داريد، مطلب مرباي خرمالو ، صبحانه اي دلچسب براي روز هاي سرد را مطالعه كنيد.

مرباي زغال اخته آماده است. بگذاريد خوب خنك شود.

پس از خنك شدن مربا را در ظرف هاي شيشه اي بريزيد و در يخچال نگهداري كنيد.

اين مربا را چند ماه مي‌توانيد در يخچال نگه داريد و چون موقع پخت كمي آبليمو در آن ريخته‌ايد، شكرك نمي‌زند.

براي ديدن مطالب بيشترمجله آشپزي دلتا را بخوانيد.


برچسب:
امتیاز:
بازدید: <~PostViwe~>
+ نوشته شده: 1398/10/24 ساعت: 12 توسط:deltafood :

آبگوشت ، غذاي نوستالژي خانواده


براي آشنايي با طرز تهيه يك آبگوشت خوشمزه ، با مجله دلتا همراه باشيد.

آبگوشت

آبگوشت يكي از غذا هاي سنتي و قديمي كشورمان است كه بين مردم محبوبيت خاصي دارد. آبگوشت در شهر هاي مختلف به سبك‌ هاي خاص پخته مي‌شود. اين غذاي خوشمزه و لذيذ با مواد مختلفي مانند گوشت و حبوبات پخته مي‌شود. آبگوشت از آن دسته غذا هايي است كه دور هم مي‌چسبد و همه ايراني ها با اين غذاي بي نظير و عالي خاطره خوش دارند.

مواد لازم تهيه آبگوشت :

  • گوشت آبگوشتي: ۵۰۰ گرم
  • نخود: نصف ليوان
  • سير: ۲ حبه
  • پياز متوسط: ۲ عدد
  • لوبيا سفيد: نصف ليوان
  • گوجه‌ فرنگي: ۲ عدد
  • سيب‌ زميني متوسط: ۲ عدد
  • رب‌ گوجه‌ فرنگي: ۲ قاشق غذاخوري
  • نمك و فلفل به ميزان لازم

طرز تهيه آبگوشت

طرز تهيه آبگوشت :

نخود و لوبيا را از شب قبل در آب خيس كنيد و چند بار آب آن‌ ها را عوض كنيد تا نفخ حبوبات از بين برود.

گوشت را با نخود، لوبيا، پياز، سير و گوجه‌ فرنگي در قابلمه بگذاريد و ۶ تا ۸ ليوان آب روي مواد بريزيد. مي‌توانيد پوست گوجه‌ فرنگي‌ ها را قبل از ريختن در قابلمه جدا كنيد.

زير قابلمه را روشن كنيد تا آبگوشت با حرارت كم پخته شود و حسابي جا بيفتد. پس از جا افتادن، سيب‌ زميني‌ ها را به مواد اضافه كنيد.

پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با يك غذاي سنتي ايراني، مطلب زيره پلو ، غذاي سنتي ايراني را مطالعه كنيد.

زماني كه حبوبات نرم شدند، نمك و فلفل به غذا بيفزاييد. مي‌توانيد براي خوش‌ رنگ شدن، ۲ قاشق غذاخوري رب‌ گوجه‌ فرنگي در مقداري روغن تفت داده و به آبگوشت اضافه كنيد. اين كار را در صورت تمايل انجام دهيد.

نكته مهم در مورد اين غذاي سنتي اين است كه هرچه زمان بيشتري براي پخت آن صرف كنيد، جا افتاده‌ تر و خوشمزه‌ تر مي‌شود.

پس از اينكه غذا آماده شد، آب را در كاسه‌ اي كشيده و با نان تريد كنيد. مواد را هم بكوبيد و به‎ عنوان گوشت كوبيده سرو كنيد.

آبگوشت را با انواع مخلفات مانند سبزي خوردن، ترشي، سالاد شيرازي، زيتون، پياز و ماست مصرف مي‌كنند.

ديزي

برخي براي اينكه طعم آبگوشت كمي ترش‌ تر شود، در آن ليمو عماني مي‌اندازند. براي اين منظور، يك ساعت قبل از آماده شدن غذا، دو عدد ليمو عماني را با چنگال سوراخ كرده و به غذا اضافه كنيد. در انتها و پس از پخت، ليمو عماني‌ ها را دور بيندازيد.

ديزي يا آبگوشت ؟

برخي به آبگوشت ديزي هم مي‌گويند. در واقع ديزي نوعي آبگوشت است كه در ظرف هاي مخصوصي به نام ديزي و در تنور يا فر پخته مي‌شود. در گذشته مردم مواد آبگوشت را در ظرف هاي ديزي سفالي يا ديزي سنگي مي‌گذاشتند و اگر در خانه تنور نداشتند، ظرف ها را به نانوايي مي‌دادند تا در تنور بگذارند و ديزي آماده شود.

براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي مجله دلتا را بخوانيد.


برچسب:
امتیاز:
بازدید: <~PostViwe~>
+ نوشته شده: 1398/10/24 ساعت: 12 توسط:deltafood :

كلم پلو ، غذاي خوش عطر و ساده


كلم پلو از انواع پلو هاي ايراني است.

كلم پلو يكي از غذاهاي سنتي ايراني است كه بسيار ساده درست مي‌شود و طرفداران زيادي دارد. در تهيه كلم پلو از ادويه هاي مختلفي استفاده مي‌شود و به همين دليل اين غذا بسيار خوش عطر و بو است. براي آشنايي با طرز تهيه يك كلم پلوي عالي، با مجله دلتا همراه باشيد.

مواد لازم تهيه كلم‌ پلو :

  • برنج: ۳ پيمانه
  • رب گوجه فرنگي: ۲ قاشق غذاخوري
  • پياز: يك عدد
  • گوشت چرخ كرده: ۲۵۰ گرم
  • كلم پيچ: ۲۵۰ گرم
  • زعفران دم كرده به ميزان لازم
  • ادويه هاي مختلف به ميزان لازم
  • نمك و فلفل به ميزان لازم

طرز تهيه كلم پلو

طرز تهيه كلم‌ پلو :

پياز را خلالي خرد كرده و با روغن تفت دهيد تا سبك و طلايي شود.

انواع ادويه هاي دلخواه را با نمك و فلفل به پياز افزوده و خوب تفت دهيد تا خامي آن ها گرفته شود.

هر چه تعداد ادويه ها بيشتر باشد، كلم پلو خوشمزه تر مي‌شود.

كلم را هم خلالي خرد كرده و با پياز داغ تفت دهيد تا نرم شود.

رب و گوشت چرخ كرده را به مواد بيفزاييد و با هم مخلوط كنيد. وقتي رنگ گوشت تغيير كرد، آن را از روي شعله برداريد.

اين غذا را مي‌توان بدون رب هم درست كرد.

برنج را از چند ساعت قبل در آب و نمك خيس كنيد. آن را در آب در حال جوش بريزيد و وقتي كمي نرم شد، آبكش كنيد.

پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با طرز تهيه كلم پلو شيرازي خوشمزه، مطلب بفرماييدكلم پلو شيرازي با كوفته قلقلي را مطالعه كنيد.

كف قابلمه كمي روغن ريخته و نان يا برنج براي ته ديگ بگذاريد.

برنج آبكش شده و مواد را لايه لايه در قابلمه بريزيد. بهتر است لايه آخر برنج باشد.

مقداري زعفران دم كرده روي برنج بريزيد و شعله را زياد كنيد تا پلو بخار كند. سپس دمكني گذاشته، حرارت را كم كنيد تا برنج دم بكشد.

پس از نيم ساعت غذا آماده است. آن را در ديس بكشيد و با سبزي و سالاد شيرازي سرو كنيد.

كلم پلو رستوراني :

در رستوران ها مايه كلم و مايه گوشتي را جداگانه درست مي‌كنند. به اين صورت كه كلم و پياز را با انواع ادويه ها تفت مي‌دهند و لا به لاي برنج دم مي‌كنند.

سپس گوشت، رب و پياز داغ را با هم مخلوط كرده و پس از اينكه پلو دم كشيد، آن را روي غذا مي‌دهند.

در اصل در كلم پلو رستوراني، گوشت با برنج دم نمي‌شود.

كلم پلو بدون گوشت :

اين غذا را بدون گوشت هم مي‌توان طبخ كرد. به اين صورت كه گوشت چرخ كرده را از مواد لازم حذف كرده و بقيه مواد را با هم مخلوط و با برنج دم كنيد.

كلم پلو بدون گوشت مناسب افرادي است كه از گوشت قرمز پرهيز مي‌كنند.

كلم پلو با گوشت قلقلي

طرز تهيه كلم پلو با گوشت قلقلي :

براي اين غذا گوشت چرخ كرده با مواد مخلوط نمي‌شود.

كوفته قلقلي را جداگانه درست كرده و كنار بگذاريد. وقتي كلم پلو آماده شد، آن را در ديس بكشيد و گوشت قلقلي ها را روي آن بگذاريد.

براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي مجله دلتا را بخوانيد.


برچسب:
امتیاز:
بازدید: <~PostViwe~>
+ نوشته شده: 1398/10/19 ساعت: 11 توسط:deltafood :

كوفته مرغ ، غذاي ساده و خوشمزه


طرز تهيه كوفته ساده مرغ را در مجله دلتا بخوانيد.

كوفته مرغ

كوفته مرغ نوعي كوفته ساده و خوشمزه و مناسب كساني است كه از خوردن گوشت قرمز پرهيز مي‌كنند. اين كوفته كه طرز تهيه آساني دارد، گزينه خوبي براي يك شام سبك يا پيش غذايي خوش طعم براي مهماني است.

مواد لازم تهيه كوفته مرغ ساده :

  • سينه مرغ: يك كيلو
  • تخم مرغ: ۳ عدد
  • آبليمو تازه: نصف استكان
  • زرشك: نصف فنجان
  • كره: ۱۰۰ گرم
  • پياز: ۴ عدد
  • رب گوجه فرنگي: يك قاشق غذاخوري
  • زعفران دم كرده: نصف قاشق چاي خوري
  • پودر سوخاري به ميزان لازم
  • نمك و فلفل به ميزان لازم
  • آلو در صورت تمايل

طرز تهيه كوفته مرغ

طرز تهيه كوفته مرغ ساده :

سينه مرغ را دو بار چرخ كنيد.

دو عدد از پياز ها را خرد كرده و كمي در روغن تفت دهيد. سپس با مرغ چرخ شده، تخم مرغ هم زده، پودر سوخاري، نمك و فلفل مخلوط كنيد و خوب ورز دهيد تا چسبندگي پيدا كند.

رب گوجه فرنگي را با كمي روغن تفت دهيد تا خامي آن گرفته شود. سپس ۳ ليوان آب با زعفران دم كرده به رب افزوده، بگذاريد جوش بيايد تا سس كوفته آماده شود.

در صورت تمايل مي‌توانيد در سس كوفته آلو بريزيد.

دو عدد پياز ديگر را در روغن تفت دهيد و پس از سرخ شدن با زرشك مخلوط كنيد.

كوفته

از مايه كوفته به اندازه يك نارنگي كوچك برداشته، وسط آن كمي از مخلوط زرشك و پياز داغ بگذاريد و سپس آن را گرد كنيد.

پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با يك كوفته ساده و خوشمزه، مطلب كوفته نخودچي ، ترش و شيرين را مطالعه كنيد.

كوفته ها در سس بيندازيد تا بپزند. وقتي سس كمي غليظ شد، نصف استكان آبليموي تازه در آن بريزيد تا يكي دو جوش بخورد.

اگر طعم ترش را نمي‌پسنديد، آبليمو اضافه نكنيد.

پس از گذشت نيم ساعت كوفته آماده است.

در صورت تمايل مي‌توانيد مقداري سيب زميني سرخ كرده با كوفته مرغ سرو كنيد.

كوفته مرغ را با زرشك، گردو و جعفري تزيين كنيد.

براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي دلتا را بخوانيد.


برچسب:
امتیاز:
بازدید: <~PostViwe~>
+ نوشته شده: 1398/10/19 ساعت: 10 توسط:deltafood :

خورشت آلو مسما


خورشت آلو مسما يكي از خورشت هاي سنتي ايراني است.

خورشت آلو مسما

خورشت آلو مسما خورشت خوش طعم و ملسي است كه با مرغ درست مي‌شود. در تهيه اين خورشت هم از قيسي و هم از آلو سياه استفاده مي‌شود و به همين دليل اين غذا طعم بي نظيري دارد. براي آشنايي با طرز تهيه خورشت آلو مسما با مجله آشپزي مجله دلتا همراه باشيد.

مواد لازم تهيه خورشت آلو مسما :

  • مرغ: ۴ تكه
  • قيسي: ۱۲ عدد
  • آلو سياه: ۱۲ عدد
  • پياز: ۲ عدد
  • شكر: ۲ قاشق غذاخوري
  • رب گوجه فرنگي: يك قاشق غذاخوري
  • زعفران دم كرده به ميزان لازم
  • نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم

طرز تهيه خورشت آلو مسما

طرز تهيه خورشت آلو مسما :

پياز را خلالي خرد كنيد و در مقداري روغن تفت دهيد تا سبك و طلايي شود. وقتي پياز سرخ شد، نمك، فلفل و زردچوبه را به آن بيفزاييد.

آلو سياه و قيسي ها را جداگانه در تابه ديگري خوب تفت دهيد و كنار بگذاريد. مراقب باشيد آلو ها نسوزند.

حتماً آلو ها بايد تفت داده شوند. در غير اين صورت در خورشت ول مي‌شوند و ظاهر غذا را خراب مي‌كنند.

رب و شكر را به پياز داغ افزوده و تفت دهيد تا شكر كاملاً حل و مواد يكدست شوند.

ميزان شكر اين خورشت به ذائقه شما بستگي دارد و قابل تغيير است.

تكه هاي مرغ را به مواد افزوده، تفت دهيد تا كمي طلايي شوند. بهتر است از سينه يا فيله مرغ استفاده كنيد.

پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با انواع خورشت آلو، مطلب شيرين قاتوق، خورشت آلوي گيلاني را مطالعه كنيد.

آلو مسما

پس از اينكه مرغ ها سرخ شدند، آلو هاي تفت داده شده را اضافه كنيد.

سپس در قابلمه ۴ ليوان آب بريزيد و وقتي به جوش آمد، شعله را كم كنيد تا خورشت بپزد و جا بيفتد. اين خورشت بايد غليظ و آب كمي داشته باشد.

در اواخر پخت مقداري زعفران دم كرده در خورشت بريزيد.

در صورت تمايل مي‌توانيد همراه با زعفران، مقداري گلاب هم به خورشت اضافه كنيد.

براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي مجله دلتا را بخوانيد.


برچسب:
امتیاز:
بازدید: <~PostViwe~>
+ نوشته شده: 1398/10/16 ساعت: 12 توسط:deltafood :

كوفته نخودچي ، ترش و شيرين


كوفته نخودچي يكي از غذاهاي سنتي ايراني است.

كوفته نخودچي

كوفته نخودچي نوعي كوفته ساده و خوشمزه است كه به آساني تهيه مي‌شود. اين كوفته در قديم زياد پخته مي‌شده و به آن “آق بالا” مي‌گفتند. كوفته نخودچي بسيار سبك و گزينه مناسبي براي شام است.

مواد لازم تهيه كوفته نخودچي :

  • گوشت چرخ كرده: نيم كيلوگرم
  • آرد نخودچي: ۳۰۰ گرم
  • پياز: ۳ عدد
  • شيره انگور به ميزان لازم
  • آبليمو به ميزان لازم
  • رب گوجه فرنگي: يك قاشق غذاخوري
  • پودر تخم گشنيز: يك قاشق چاي خوري
  • زعفران دم كرده: يك قاشق غذاخوري
  • نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم

طرز تهيه كوفته نخودچي

طرز تهيه كوفته نخودچي :

دو عدد از پياز ها را رنده كرده و آب آن ها را بگيريد. سپس با گوشت چرخ كرده، آرد نخودچي، پودر تخم گشنيز، نمك، فلفل و زردچوبه مخلوط كرده و خوب ورز دهيد.

براي اينكه مايه كوفته سفت نباشد، مقداري آب ولرم به آن اضافه كنيد تا منسجم و يكدست شود.

مراقب باشيد مايه كوفته شل نشود، چون وا مي‌رود.

براي تهيه سس كوفته، پياز باقي مانده را خلالي خرد كرده و در روغن تفت دهيد تا طلايي شود. وقتي پياز سرخ شد، رب و كمي زردچوبه به آن افزوده و پس از تفت دادن، مقداري آبليمو و شيره انگور با يك قاشق غذاخوري زعفران دم كرده به مواد سس اضافه كنيد. كمي آب در سس بريزيد و بگذاريد بجوشد تا آماده شود.

مي‌توانيد به جاي شيره انگور از شكر استفاده كنيد.

پخت كوفته نخودچي

از مايه كوفته به اندازه يك نارنگي برداشته، گرد كنيد و با مقداري روغن تفت دهيد. وقتي رنگ كوفته ها عوض شد، آن ها را در سس در حال جوش بريزيد. شعله را كم كنيد تا كوفته ها آرام بپزند. در قابلمه را نبنديد تا كوفته ها وا نروند.

وقتي كوفته ها آماده شدند، در ظرف سرو كشيده و از سس روي آن ها بريزيد.

در صورت تمايل مي‌توانيد مقداري از سس كوفته را در كاسه بريزيد و در آن نان تريد كنيد.

براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي مجله دلتا را بخوانيد.


برچسب:
امتیاز:
بازدید: <~PostViwe~>
+ نوشته شده: 1398/10/16 ساعت: 11 توسط:deltafood :

مرباي خرمالو ، صبحانه اي دلچسب براي روز هاي سرد


براي آشنايي با طرز تهيه مرباي خرمالو با مجله دلتا همراه باشيد.

مرباي خرمالو

مرباي خرمالو يكي از انواع مربا است كه در فصل پاييز و زمستان درست مي‌شود. پخت مرباي خرمالو خيلي رايج نيست، ولي پيشنهاد مي‌شود حتماً اين مرباي خوشمزه را امتحان كنيد. مرباي خرمالو سرشار از آهن و بسيار پر خاصيت است.

مواد لازم تهيه مرباي خرمالو :

  • خرمالوي خرد شده: ۳ پيمانه
  • شكر: ۲ پيمانه
  • آبليموي تازه: يك قاشق سوپ خوري
  • رنده پوست ليمو ترش: نصف قاشق چاي خوري
  • مغز بادام: نصف پيمانه

طرز تهيه مرباي خرمالو

طرز تهيه مرباي خرمالو :

پوست نازك خرمالو را بگيريد و آن را خرد كنيد.

در قابلمه اي شكر بريزيد و تكه هاي خرمالو را به آن بيفزاييد.

قابلمه را ۱۵ دقيقه روي شعله ملايم بگذاريد و مواد را هم بزنيد تا شكر غليظ شود، ولي مربا به مرحله جوشيدن نرسد.

پوست ليمو ترش را بگيريد و ريز رنده كنيد.

مغز بادام ها را خرد كنيد يا در مخلوط كن بريزيد.

اگر طعم بادام را دوست نداريد، مي‌توانيد آن را حذف كنيد.

سپس پوست ليمو ترش رنده شده را با مغز بادام خرد شده و آبليمو روي مربا بريزيد و شعله را خاموش كنيد.

وقتي مربا خنك شد، آن را در شيشه ريخته و در يخچال نگهداري كنيد.

پيشنهاد مطالعه: اگر به انواع مربا علاقه داريد و مي‌خواهيد طعم هاي جديد را امتحان كنيد، مطلب مرباي انار، مرباي خوش رنگ پاييزي را مطالعه كنيد.

در صورتي كه دوست داريد مارمالاد خرمالو درست كنيد، يك قاشق سوپ خوري پودر ژلاتين را به روش بن‌ماري (حرارت غير مستقيم) در ۳ قاشق سوپ خوري آب حل كنيد.

خرمالو ها را ميكس كنيد تا پوره شوند. سپس آن ها را با شكر و پودر ژلاتين مخلوط كرده و به جاي پوست ليمو و آبليمو، از كمي وانيل براي طعم دادن به مارمالاد استفاده كنيد.

همه مواد را روي شعله ملايم با هم مخلوط كنيد تا مارمالاد غليظ و آماده شود.

براي ديدن مطالب بيشتر مجله  آشپزي مجله دلتا را بخوانيد.


برچسب:
امتیاز:
بازدید: <~PostViwe~>
+ نوشته شده: 1398/10/16 ساعت: 11 توسط:deltafood :

آش گندم ، مقوي و پر خاصيت


آش گندم يكي از انواع آش هاي ايراني است كه خاصيت زيادي دارد.

آش گندم

آش گندم غذايي ساده و سبك است كه بيشتر به عنوان عصرانه يا پيش غذا سرو مي‌شود. اين آش خوشمزه به دليل دارا بودن گندم و حبوبات مختلف، مقوي و غذاي مفيدي براي رشد كودكان و نوجوانان است.

مواد لازم تهيه آش گندم :

  • پياز: ۲ عدد
  • سير: ۱۰ حبه
  • نخود: ۲۵۰ گرم
  • لوبيا چيتي: ۲۵۰ گرم
  • گندم پوست كنده: ۴۰۰ گرم
  • سبزي آش: يك كيلوگرم
  • نعناع خشك: يك قاشق غذاخوري
  • كشك به ميزان لازم
  • نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم

تزيين آش گندم

طرز تهيه آش گندم :

لوبيا چيتي و نخود را از شب قبل خيس و چند بار آب آن را عوض كنيد. اين كار براي اين است كه نفخ حبوبات از بين برود و بهتر پخته شوند.

در قابلمه اي گندم را بشوييد و بگذاريد با حبوبات خيس خورده شده، بپزد و نرم شود.

سير و پياز را ريز خرد كرده و در مقداري روغن تفت دهيد تا طلايي شوند. سپس فلفل و زردچوبه را به آن‌ها افزوده و تفت دهيد تا به خورد هم بروند.

پس از اينكه حبوبات خوب پخته شدند، سبزي آش را با پياز داغ و سير داغ به آش بيفزاييد.

سبزي آش شامل جعفري، تره، گشنيز و اسفناج است. اگر اسفناج در دسترس نبود، از برگ چغندر استفاده كنيد.

شعله را كم كنيد تا آش جا بيفتد و غليظ شود. در صورت تمايل مي‌توانيد در انتهاي پخت مقداري كشك به آش اضافه كنيد.

نمك آش را در انتها اندازه كنيد. چون كشك نمك دارد و ممكن است آش شور شود.

پيشنهاد مطالعه: اگر دوست داريد آشي با طعم متفاوت امتحان كنيد، مطلب آش انار، آش ترش پاييزي را مطالعه كنيد.

طرز تهيه آش گندم

آش گندم گوشت ندارد. ولي مي‌توانيد با گوشت چرخ كرده، كوفته قلقلي درست كرده و با آن سرو كنيد.

وقتي آش جا افتاد و آماده شد، آن را در ظرف كشيده و با كشك، پياز داغ، سير داغ و نعناع داغ تزيين كنيد.

براي تهيه نعناع داغ، نعناع خشك را در مقداري آب خيس كنيد. سپس آب اضافه را گرفته و نعناع را با كمي روغن تفت دهيد تا رنگ آن تغيير كند و كمي تيره شود.

آش گندم را با نان و پنير و سبزي سرو كنيد و از آن لذت ببريد.

براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي مجله دلتا را بخوانيد.


برچسب:
امتیاز:
بازدید: <~PostViwe~>
+ نوشته شده: 1398/10/11 ساعت: 15 توسط:deltafood :

كباب سرداشي همدان


كباب سرداشي از غذاهاي محلي همدان است.

كباب سرداشي




برچسب:
امتیاز:
بازدید: <~PostViwe~>
+ نوشته شده: 1398/10/9 ساعت: 14 توسط:deltafood :

مرباي كدو حلوايي ، ترد و مجلسي


مرباي كدو حلوايي يكي از انواع مربا هاي ايراني است.




برچسب:
امتیاز:
بازدید: <~PostViwe~>
+ نوشته شده: 1398/10/7 ساعت: 12 توسط:deltafood :

شيرين قاتوق ، خورشت آلوي گيلاني


خورشت شيرين قاتوق از غذاهاي محبوب گيلاني است.

خورشت شيرين قاتوق

خورشت شيرين قاتوق از انواع خورشت هاي محلي گيلان و به خورشت آلو و قيسي هم معروف است. اين خورشت طعم ملسي دارد و بسيار خوشمزه است. پيشنهاد مي‌شود اين خورشت ساده و لذيذ گيلاني را درست كرده و از آن لذت ببريد.

مواد لازم تهيه خورشت شيرين قاتوق :

  • مرغ: ۶ تكه
  • آلو سياه: ۳۰۰ گرم
  • قيسي: ۳۰۰ گرم
  • كشمش پلويي: يك پيمانه
  • گردوي خرد شده: ۱۰۰ گرم
  • پياز: ۴ عدد
  • رب گوجه فرنگي: ۲ قاشق سوپ خوري
  • زعفران دم كرده به ميزان لازم
  • شكر: ۲ قاشق غذاخوري
  • نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم
  • آبليمو در صورت تمايل

خورشت شيرين قاتوق

طرز تهيه خورشت شيرين قاتوق :

پياز ها را خلالي خرد كرده و با مقداري روغن تفت دهيد تا نرم و طلايي شوند. وقتي خوب سرخ شدند، آن‌ را كنار بگذاريد.

در قابلمه اي مقداري روغن بريزيد و مرغ ها را با نمك، فلفل و زردچوبه سرخ كنيد. پياز داغ آماده شده را با رب گوجه فرنگي به مواد افزوده، كمي تفت دهيد تا خامي رب گرفته و مرغ خوش رنگ شود.

سپس در قابلمه مقداري آب بريزيد تا روي مرغ را بگيرد. حرارت را كم كنيد تا مرغ بپزد.

آلو و قيسي را از چند ساعت قبل خيس كرده و سپس آن ها را در كمي روغن تفت دهيد و وقتي مرغ پخت، به آن اضافه كنيد.

گردو را ريز خرد كرده و با كشمش تفت دهيد و كنار بگذاريد.

در اواخر پخت، شكر و زعفران دم كرده را به خورشت بيفزاييد تا عطر و طعم آن حفظ شود. اگر دوست داريد شيرين قاتوق ملس باشد، وقتي خورشت جا افتاد، كمي آبليمو به آن اضافه كنيد.

پس از آماده شدن خورشت، آن را در ظرف بكشيد و كشمش و گردوي تفت داده شده را روي آن بريزيد.

شيرين قاتوق را با كته و انواع مخلفات شمالي مانند سير ترشي، زيتون پرورده و … سرو كنيد.

براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي مجله دلتا را بخوانيد.


برچسب:
امتیاز:
بازدید: <~PostViwe~>
+ نوشته شده: 1398/10/7 ساعت: 11 توسط:deltafood :

زرشك پلو با مرغ ، محبوب همگان


زرشك پلو با مرغ از غذا هاي خوشمزه و پر طرفدار ايراني است.

زرشك پلو

زرشك پلو با مرغ از غذا هايي است كه اكثر افراد آن را دوست دارند و در بيشتر مهماني ها و مجالس سرو مي‌شود. مرغ زرشك پلو را بنا به سليقه به شيوه هاي گوناگوني مي‌توان طبخ كرد. با مجله آشپزي مجله دلتا همراه باشيد تا با طرز تهيه زرشك پلو با مرغ مجلسي آشنا شويد.

مواد لازم تهيه زرشك پلو با مرغ :

  • مرغ: ۶ تكه
  • پياز: ۲ عدد
  • زردچوبه: ۲ قاشق چاي خوري
  • نمك: يك قاشق چاي خوري
  • رب گوجه فرنگي: ۲ قاشق غذاخوري
  • زعفران دم كرده به ميزان لازم
  • آبليمو به ميزان لازم
  • گلاب: يك قاشق غذاخوري
  • زرشك: يك پيمانه
  • شكر: ۳ قاشق غذاخوري
  • كره: ۵۰ گرم
  • خلال پسته براي تزيين

زرشك پلو با مرغ

طرز تهيه زرشك پلو با مرغ :

پياز ها را نگيني خرد كنيد.

تكه هاي مرغ، پياز، نمك و زردچوبه را در تابه اي با مقداري روغن روي شعله متوسط تفت دهيد.

دقت كنيد پياز ته نگيرد، چون رنگ آب مرغ را تغيير مي‌دهد.

وقتي مرغ را خوب تفت داديد و طلايي شد، حدود ۴ ليوان آب اضافه كنيد. مقدار آب زياد نباشد، چون احتياجي به پوشاندن سطح مرغ نيست. در ظرف را بگذاريد تا مرغ پخته شود.

در تابه ديگري كمي روغن را با دو قاشق غذاخوري رب تفت دهيد تا بوي خامي آن گرفته شود. سپس آبليمو و زعفران دم كرده را به رب بيفزاييد.

وقتي مرغ پخته شد، سس آماده را روي آن بريزيد. در ظرف را بگذاريد و وقتي سس به خورد مرغ رفت، آن را از روي شعله برداريد. تكه هاي مرغ را از سس جدا كرده و سس را در ظرف جداگانه اي بريزيد.

طرز تهيه زرشك پلو با مرغ

زرشك را پاك كنيد و بشوييد. آن را در صافي بريزيد تا كاملاً خشك شود.

در تابه اي كره و مقداري روغن بريزيد. سپس زرشك، شكر، گلاب و زعفران دم كرده را با آن ها تفت دهيد. حرارت بايد ملايم باشد و تا جايي تفت دهيد كه فقط دانه هاي شكر حل شود. چون اگر زرشك زياد روي شعله بماند، مي‌سوزد و بد رنگ مي‌شود.

در كاسه اي برنج پخته شده را با مقداري زعفران دم كرده و زرشك سرخ شده مخلوط كنيد.

براي تزيين زرشك پلو با مرغ مقداري خلال پسته روي آن بريزيد.

سسي را كه كنار گذاشته بوديد، در كنار زرشك پلو با مرغ سرو كنيد.


برچسب:
امتیاز:
بازدید: <~PostViwe~>
+ نوشته شده: 1398/10/7 ساعت: 11 توسط:deltafood :

دلمه كلم ، بقچه خوشمزه سفره ايراني


دلمه كلم يكي از انواع دلمه هاي خوشمزه ايراني است.

دلمه كلم

دلمه كلم يكي از غذا هاي لذيذ و خوش طعم ايراني است كه با كلم پيچ درست مي‌شود. دلمه ها انواع گوناگوني دارند، ولي تقريباً مواد داخل آن ها مشابه هم است. طرز تهيه دلمه كلم ساده است و به راحتي مي‌توانيد يك غذاي خوشمزه و عالي درست كنيد.

مواد لازم تهيه دلمه كلم :

  • كلم پيچ بزرگ: يك عدد
  • برنج: ۲ پيمانه
  • لپه: نصف پيمانه
  • گوشت چرخ كرده: ۴۰۰ گرم
  • سبزي دلمه: يك كيلو
  • پياز: ۲ عدد
  • نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم
  • رب گوجه فرنگي: ۳ قاشق غذاخوري
  • آب نارنج يا آبليمو به ميزان لازم
  • پياز داغ به ميزان لازم

طرز تهيه دلمه كلم

طرز تهيه دلمه كلم :

برگ هاي كلم را ورق ورق كرده و از ساقه جدا مي‌كنيم.

در يك قابلمه بزرگ آب مي‌ريزيم و وقتي به جوش آمد، برگ هاي كلم را در آن مي‌گذاريم.

وقتي برگ ها نرم شدند، آن ها را آبكش كرده و مي‌گذاريم خنك شوند.

پياز ها را نگيني خرد كرده و در كمي روغن تفت داده تا نرم و طلايي شوند. وقتي پياز سرخ شد، گوشت چرخ كرده را با نمك، فلفل، زردچوبه و رب به آن بيفزاييد.

برنج را پس از شستن، در قابلمه اي با آب و نمك بريزيد تا نيم پز شود.

لپه ها را هم جداگانه بپزيد و كنار بگذاريد.

سبزي دلمه را كه شامل تره، گشنيز، جعفري، ترخون، مرزه، شويد و نعناع است، خرد كنيد.

در كاسه اي مواد تفت داده شده را با برنج نيم پز، لپه پخته شده و سبزي دلمه مخلوط كنيد.

قسمت پشت كلم پيچ را كه داراي يك رگ برگ ضخيم است، با كارد تيز كمي بگيريد تا بتوانيد از مواد داخل كلم ريخته و به راحتي آن را بپيچيد.

سپس از مواد دلمه داخل برگ‌ ها ريخته و لبه هاي برگ را روي مواد بياوريد.

با مقداري پياز داغ، رب و آب نارنج يا آبليمو سس درست كنيد و روي دلمه ها بريزيد. سپس روي آن ها سلفون بكشيد و يك ساعت در فر كه از قبل گرم شده، بگذاريد.

براي ديدن مطالب بيشترمجله آشپزي مجله دلتا را بخوانيد.


برچسب:
امتیاز:
بازدید: <~PostViwe~>
+ نوشته شده: 1398/10/3 ساعت: 13 توسط:deltafood :

:: مطالب مشابه