آشپزي ايراني

مجله دلتا

  • فلافل اسفناج، يك شام مغذي و سبك
  • طرز تهيه چلوكباب وزيري در خانه
  • طرز تهيه شيريني پنبه اي خانگي
  • چگونه از كپك زدن رب گوجه فرنگي جلوگيري كنيم؟
  • خورشت ماست، غذاي اعياني اصفهاني‌ها

مرباي توت فرنگي، خوش رنگ و خوشمزه

۹۶ بازديد

مرباي توت فرنگي را علاوه بر صبحانه مي‌توانيد با خامه صبحانه، كره يا انواع پنكيك سرو كنيد.

مرباي توت فرنگي
مرباي توت فرنگي يكي از پر طرفدارترين و خوشمزه‌ترين مربا‌ها است كه به عنوان صبحانه يا عصرانه مصرف مي‌شود. اين مرباي خوشمزه به خاطر ظاهر خوبي كه دارد، به عنوان نوعي دسر در مهماني‌ها سرو مي‌شود. طرز تهيه مرباي توت فرنگي را در مجله دلتا بخوانيد.

مواد لازم تهيه مرباي توت‌ فرنگي :

  • توت فرنگي: ۵۰۰ گرم
  • شكر: ۵۰۰ گرم
  • جوهر ليمو: يك چهارم قاشق چاي‌خوري
  • وانيل در صورت تمايل

مربا توت فرنگي

طرز تهيه مرباي توت‌ فرنگي :

توت فرنگي را خوب شسته و كلاهك آن را جدا كنيد.

در قابلمه‌اي كه دو برابر ميزان توت فرنگي‌ گنجايش دارد، توت فرنگي و شكر را لايه لايه بريزيد. در ظرف را گذاشته و ۲۴ ساعت در يخچال بگذاريد تا آب بيندازد.

قابلمه را روي شعله متوسط بگذاريد تا جوش بيايد. ۱۰ دقيقه پس از جوش آمدن، توت فرنگي‌ها را با كفگير سوراخ‌دار از ظرف بيرون بياوريد و بگذاريد شربت ۱۰ دقيقه ديگر بجوشد.

با قاشق چوبي كف روي ظرف را بگيريد. از قاشق استيل استفاده نكنيد، چون باعث كپك زدن مربا مي‌شود.

پس از اينكه كف شربت را گرفتيد، توت فرنگي‌ها را دوباره در آن بريزيد تا ۵ دقيقه ديگر بجوشند.

در اين فاصله جوهر ليمو را با يك قاشق غذاخوري آب جوش حل و به مربا اضافه كنيد.

مارمالاد توت فرنگي

چون توت فرنگي عطر خوبي دارد، نيازي به افزودن وانيل نيست. ولي در صورت تمايل مي‌توانيد مقدار كمي وانيل در مربا بريزيد.

پس از افزودن جوهر ليمو، اگر شربت رقيق بود و به اصطلاح قوام نيامده بود، بگذاريد تا كاملاً خنك شود؛ چون گرما باعث رقيق شدن مي‌شود.

اگر پس از خنك شدن، غلظت مناسب را پيدا كرد، مربا آماده است. اما اگر هنوز رقيق بود، بگذاريد بين ۵ تا ۱۰ دقيقه ديگر بجوشد.

مرباي آماده و خنك شده را در ظرف شيشه‌اي دردار ريخته و در يخچال نگهداري كنيد.

براي جلوگيري از كپك زدن مربا، وقتي مربا را در ظرف ريختيد، بگذاريد يك شب بماند. اگر مربا رقيق بود، ميوه را خارج كنيد و بگذاريد دوباره شربت قوام بيايد.

اگر مربا شكرك زد، آن را در قابلمه ريخته، كمي آب جوش و آبليمو اضافه كنيد تا يكي دو جوش بزند.

براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي، مجله دلتا را بخوانيد.

پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با يك مرباي خاص و خوشمزه “دستور تهيه مرباي گل گاو زبان” را مطالعه كنيد.



دستور پخت شامي ترش گيلاني

۷۸ بازديد

شامي ترش نوعي خورشت شمالي است كه با شامي‌ گوشتي كه داخل سس گوجه مزه‌دار شده، درست مي‌شود.

شامي ترش

شامي ترش يا ترش شامي يكي از غذاهاي سنتي گيلاني و بسيار معروف و لذيذ است. اين غذا  درواقع نوعي خورشت است كه با كته و سيب‌زميني سرخ كرده سرو مي‌شود. طرز تهيه شامي ترش گيلاني را در مجله دلتا بخوانيد.

مواد لازم تهيه شامي ترش :

  • گوشت چرخ‌كرده: ۴٠٠ گرم
  • پياز: يك عدد
  • گوجه‌فرنگي: ۲ عدد
  • رب گوجه‌فرنگي ۲ قاشق غذاخوري
  • آرد نخودچي: ٢ قاشق غذاخوري
  • گشنيز خرد شده: يك قاشق سوپ‌خوري
  • جعفري خرد شده: ۲ قاشق سوپ‌خوري
  • نعناع خشك: يك قاشق سوپ‌خوري
  • آب: يك ليوان
  • آب نارنج: نصف ليوان
  • نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم

ترش شامي

طرز تهيه شامي ترش :

پياز را ريز رنده كرده و آب اضافي آن را بگيريد؛ سپس با گوشت چرخ‌كرده، جعفري و گشنيز خرد شده، آرد نخودچي، نعناع خشك، نمك و فلفل مخلوط كنيد و ورز دهيد. از مواد به اندازه يك نارنگي برداشته و در كف دست به صورت گرد پهن كنيد.

در تابه‌ مقداري روغن سرخ كردني بريزيد و شامي‌ها را در آن سرخ كرده و كنار بگذاريد.

گوجه‌فرنگي‌ها را نگيني خرد كرده و با كمي روغن سرخ كنيد تا تغيير رنگ دهند؛ سپس آن‌ها را از تابه بيرون آورده و كنار بگذاريد.

رب، زردچوبه و كمي نمك را با مقداري روغن تفت دهيد و يك ليوان آب به آن اضافه كنيد. وقتي سس به جوش آمد، شامي‌ها را در آن بريزيد و ۳۰ دقيقه روي شعله ملايم بگذاريد تا مغزپخت شوند.

شامي گيلاني

در اواخر پخت آب نارنج و گوجه‌هاي سرخ شده را بيفزاييد و ده دقيقه زمان دهيد تا شامي‌ها مزه‌دار و ترش شوند.

به جاي آب نارنج مي‌توانيد از آبغوره استفاده كنيد، ولي شامي با آب نارنج خوشمزه‌تر مي‌شود.

وقتي شامي پوك و ترش آماده شد، آن را با سيب‌زميني سرخ كرده و كته سرو كنيد.

براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي، مجله دلتا را بخوانيد.

پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با طرز تهيه شامي كباب “بفرماييد شامي كباب ترد و خوشمزه” را مطالعه كنيد.

تاك پلو، غذاي محلي شاهرودي

۷۲ بازديد

تاك پلو غذاي محلي شاهرود است كه با برگ مو و برنج درست مي‌شود.

تاك پلو

اگر دوست داريد برنامه غذايي خود را متنوع و غذاهاي گوناگون ايراني را امتحان كنيد، تاك پلو انتخاب خوبي است. اين پلوي مخلوط و لذيذ طعم خوبي دارد و معمولا با مرغ سرو مي‌شود. با مجله دلتا همراه باشيد تا با طرز تهيه اين غذاي شاهرودي آشنا شويد.

مواد لازم تهيه تاك پلو :

  • برنج: ۴ پيمانه
  • برگ مو: ۴۰۰ گرم
  • فيله مرغ: ۸ عدد
  • پياز: ۲ عدد
  • گرد غوره: يك قاشق چاي‌خوري
  • زعفران دم كرده: يك قاشق چاي‌خوري
  • نمك و فلفل قرمز به ميزان لازم

تاك پلو شاهرودي

طرز تهيه تاك پلو :

برنج را پس از شستن، چند ساعت در آب و نمك خيس كنيد.

پياز را نگيني خرد كرده و با زعفران دم كرده، نمك و فلفل قرمز در ظرفي مخلوط كنيد.

فيله‌هاي مرغ را به مواد افزوده، با هم مخلوط كنيد تا مواد به خورد مرغ رود. پس از آن در ظرف را بسته و بگذاريد يك ساعت در يخچال بماند تا مزه‌دار شود.

در يك قابلمه مقداري آب بريزيد و روي شعله متوسط بگذاريد تا جوش بيايد؛ سپس برنج خيس خورده را در آب جوش بريزيد.

برگ مو را در اندازه دلخواه خردكرده و در قابلمه برنج بريزيد. پس از چند دقيقه كه برگ مو و برنج نرم شدند، آن‌ها را آبكش كنيد.

كف قابلمه كمي روغن ريخته و نان، برنج يا برگ مو براي ته ديگ بگذاريد؛ سپس مخلوط برنج و برگ موي آبكش شده را در قابلمه بريزيد و لا به لاي آن‌ها گرد غوره بپاشيد.

وقتي برنج بخار كرد، دمكني بگذاريد و حدود ۵۰ دقيقه زمان دهيد تا برنج دم بكشد.

در مدت دم كشيدن برنج، فيله‌هاي مرغ را از يخچال بيرون آوريد و در تابه‌اي سرخ كنيد.

وقتي پلو آماده شد، آن را در ديس بكشيد و فيله‌هاي مرغ را اطراف آن بچينيد.

تاك پلو را با سالاد و انواع ترشي سرو كنيد.

براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي، مجله دلتا را بخوانيد.

دستور تهيه مرباي گل گاو زبان

۷۳ بازديد

مرباي گل گاو زبان يك مرباي خوشمزه است كه خاصيت آرام بخشي دارد.

مرباي گل گاو زبان



كوفته قارچ، ساده و خوشمزه

۵۹ بازديد

كوفته قارچ يكي از انواع كوفته است كه با قارچ، برنج و گوشت چرخ‌كرده درست مي‌شود.

كوفته قارچ

كوفته قارچ بسيار خوشمزه و لذيذ و طرز تهيه آن شبيه كوفته‌هاي ديگر است. اين كوفته راحت درست مي‌شود و براي يك شام سبك مناسب است. طرز تهيه كوفته قارچ را در مجله دلتا بخوانيد.

مواد لازم تهيه كوفته قارچ :

  • گوشت چرخ‌كرده: ۳۰۰ گرم
  • برنج: يك و نيم ليوان
  • سبزي كوفته: ۲ ليوان
  • قارچ: ۳۰۰ گرم
  • تخم‌مرغ: يك عدد
  • پياز: يك عدد
  • رب گوجه‌فرنگي: يك قاشق غذاخوري
  • نمك، فلفل، زردچوبه و پودر تخم گشنيز به ميزان لازم

مواد داخل كوفته :

  • پيازداغ: يك قاشق غذاخوري
  • سيرداغ: يك قاشق غذاخوري
  • قارچ سرخ شده: ۴ قاشق غذاخوري

طرز تهيه كوفته قارچ

طرز تهيه كوفته قارچ :

برنج را با يك سوم ليوان آب، نمك و يك قاشق چاي‌خوري زردچوبه روي شعله ملايم بگذاريد تا نرم و آب آن كشيده شود.

پياز را خلالي خرد و با روغن سرخ كنيد. رب، زردچوبه، نمك و فلفل را به آن افزوده و كمي تفت دهيد تا بوي خامي ادويه‌ها گرفته شود.

به مواد چند ليوان آب اضافه كنيد تا جوش بيايد؛ سپس آن را كنار بگذاريد.

در كاسه‌اي برنج، گوشت، سبزي كوفته، قارچ، نمك، فلفل، پودرتخم گشنيز و تخم‌مرغ را با هم مخلوط كرده و با دست ورز دهيد تا حالت چسبندگي پيدا كند.

بهتر است قارچ را قبل از مصرف با مقداري آبليمو تفت دهيد تا قارچ خوش‌رنگ و غذا خوشمزه‌تر شود.

كوفته قارچ خوشمزه

از مايه كوفته به اندازه يك نارنگي برداريد و ميان آن از مخلوط مواد داخل كوفته بگذاريد و گرد كنيد.

وقتي كوفته‌ها آماده شدند، يكي يكي در سس بگذاريد و شعله را كم كنيد.

هنگام پخت توجه كنيد كه در قابلمه كاملاً بسته نباشد؛ اين كار از وا رفتن كوفته جلوگيري مي‌كند.

پس از يك ساعت و نيم كوفته‌ها آماده است. آن‌ها را در ظرف گذاشته و كمي از سس روي آن‌ها بريزيد.

اين كوفته را با سبزي خوردن و انواع ترشي سرو كنيد.

براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي، مجله دلتا را بخوانيد.

طرز تهيه كباب قفقازي

۶۰ بازديد

كباب قفقازي مانند كباب بختياري از تركيب گوشت قرمز و مرغ تهيه مي‌شود و بسيار پرطرفدار است.

كباب قفقازي

كباب قفقازي يكي از كباب‌هاي خوشمزه و معروف است كه اصالت آن به قفقاز برمي‌گردد. اين كباب را به راحتي و با كمي حوصله مي‌توان در منزل درست كرد. براي آشنايي با طرز تهيه كباب قفقازي با مجله دلتا همراه باشيد.

مواد لازم تهيه كباب قفقازي :

  • گوشت گوساله: نيم كيلو
  • سينه مرغ: نيم كيلو
  • فلفل‌دلمه‌اي: ۴ عدد
  • پياز: ۲ عدد
  • كره: ۵۰ گرم
  • ماست چكيده: نصف ليوان
  • روغن زيتون: ۲ قاشق غذاخوري
  • زعفران دم كرده: يك قاشق غذاخوري
  • نمك و فلفل به ميزان لازم

طرز تهيه كباب قفقازي

طرز تهيه كباب قفقازي :

پيازها را خلالي خرد كنيد و در كاسه بريزيد؛ سپس روغن زيتون، ماست چكيده ، نمك و فلفل را به آن افزوده و مخلوط كنيد.

گوشت مرغ و گوساله را به اندازه جوجه كباب خرد كرده و به مواد درون كاسه اضافه كنيد. مواد را با دست زير و رو كنيد تا به همه جاي گوشت برسد.

روي در كاسه سلفون بكشيد و دو ساعت در يخچال بگذاريد تا گوشت‌ها نرم و طعم‌دار شوند.

فلفل‌دلمه‌اي را به صورت تكه‌اي براي سيخ كردن خرد كرده و كنار بگذاريد.

پس از دو ساعت، كاسه را از يخچال بيرون بياوريد و گوشت‌ها را سيخ كنيد. براي سيخ كردن به ترتيب يك تكه گوشت قرمز، يك تكه فلفل‌دلمه‌اي و يك تكه گوشت مرغ بگذاريد. به همين ترتيب تمام سيخ‌ها را پر كرده و كنار بگذاريد.

كباب

زغال‌ها را به صورت يكدست در منقل بگذاريد و روشن كنيد. سيخ‌ها را روي منقل بچينيد و به صورت مداوم بچرخانيد تا كباب‌ها به صورت يكدست پخته شوند.

با مخلوط كردن زعفران دم كرده و كره آب شده سس كره درست كنيد و در دو دقيقه پاياني پخت كباب، با قلم‌مو روي آن‌ها بماليد. اين كار علاوه بر اينكه طعم و ظاهر كباب را بهتر مي كند، باعث مي‌شود آن‌ها خشك نشوند.

كباب قفقازي را پس از آماده شدن با برنج يا نان و گوجه كبابي سرو كنيد.

براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي، مجله دلتا را بخوانيد.

طرز تهيه مرباي زنجبيل

۶۵ بازديد

مرباي زنجبيل با زنجبيل تازه درست مي‌شود و خواص زيادي دارد.

مرباي زنجبيل

مرباي زنجبيل يكي از انواع مربا است كه طبع گرمي دارد. تهيه اين مربا كمي وقت‌گير است، ولي به طعم خوب آن مي‌ارزد. مرباي زنجبيل با نان و كره، صبحانه‌اي دلچسب براي روزهاي سرد است. اين مربا را علاوه بر صبحانه، به‌عنوان دسر هم مي‌توان سرو كرد. طرز تهيه مرباي زنجبيل را در مجله دلتا بخوانيد.

مواد لازم تهيه مرباي زنجبيل :

  • زنجبيل تازه: ۲۰۰ گرم
  • شكر: ۲۰۰ گرم
  • آب: يك و نيم ليوان
  • آبليمو: يك قاشق مرباخوري

طرز تهيه مرباي زنجبيل

طرز تهيه مرباي زنجبيل :

زنجبيل را پوست گرفته و به صورت خلالي يا نگيني خرد يا با پوست، ورقه‌اي كنيد.

زنجبيل خرد شده را ۱۵ دقيقه در آب بجوشانيد؛ سپس آن را آبكش كرده، در صافي بريزيد و آب سرد روي آن بگيريد.

زنجبيل را دوباره در آب بجوشانيد و آبكش كرده و اين كار را ۴ تا ۵ بار تكرار كنيد تا تلخي زنجبيل از بين برود. البته اگر تندي زنجبيل را دوست داريد، مي‌توانيد اين كار را كمتر انجام دهيد.

پس از اينكه تلخي زنجبيل از بين رفت، آن را چند ساعت در كاسه آب سرد بگذاريد و در اين مدت چند بار آب آن را عوض كنيد.

شكر و آب را در قابلمه‌اي بريزيد و آن را روي شعله متوسط بگذاريد تا بجوشد؛ سپس زنجبيل را به مخلوط شكر و آب افزوده، بگذاريد شهد مربا قوام بيايد.

اگر شهد مربا زياد بود، مي‌توانيد در مرباهايي مانند مرباي هويج از آن استفاده كنيد.

مربا

به خاطر طعم قوي زنجبيل، اين مربا نيازي به افزودن وانيل و گلاب ندارد.

در اواخر پخت مربا، آبليمو را به آن اضافه كرده، قابلمه را از روي شعله برداريد تا مربا سرد شود.

مرباي خنك شده را در ظرف شيشه‌اي بريزيد و در يخچال نگه داريد.

براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي، مجله دلتا را بخوانيد.

پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با يك مرباي خوشمزه “مرباي كدو حلوايي، ترد و مجلسي” را مطالعه كنيد.

مرغ ناردوني، خورشت ترش گيلاني

۸۰ بازديد

مرغ ناردوني نوعي خورشت گيلاني است كه طعم ترشي دارد.

مرغ ناردوني

مرغ ناردوني از غذاهاي معروف شمالي است كه بيشتر به عنوان خورشت و با كته سرو مي‌شود. اين غذا كه در آن از رب و دانه‌هاي انار استفاده شده، بسيار خوشمزه است و طعم ترش و لذيذي دارد. با مجله دلتا همراه باشيد تا با طرز تهيه مرغ ناردوني آشنا شويد.

مواد لازم تهيه مرغ ناردوني :

  • تكه‌هاي مرغ به تعداد لازم
  • رب انار: ۳ قاشق غذاخوري
  • پياز: يك عدد
  • زعفران دم كرده به ميزان لازم
  • دانه انار: يك پيمانه
  • نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم

طرز تهيه مرغ ناردوني

طرز تهيه مرغ ناردوني :

در تابه‌اي تكه‌هاي مرغ را سرخ كنيد تا طلايي شوند. بهتر است در تهيه اين غذا از ران مرغ استفاده كنيد.

پياز را نگيني خرد كرده و در كمي روغن تفت دهيد تا سبك و نرم شود؛ سپس فلفل و زردچوبه را به آن افزوده و با هم تفت دهيد. چون رب انار نمك دارد، در اين مرحله نمك نريزيد تا غذا شور نشود. بهتر است از ادويه ديگري استفاده نكنيد تا طعم اصلي غذا حفظ شود.

پس از اينكه بوي خامي زردچوبه گرفته شد، ۳ قاشق غذاخوري رب انار به مواد افزوده و تفت دهيد. يك ليوان آب جوش در خورشت ريخته و نمك آن را اندازه كنيد.

خورشت ناردون

مرغ‌هاي سرخ شده را در سس بگذاريد و روي آن‌ها مقداري زعفران دم كرده بريزيد. در تابه را ببنديد تا مرغ‌ها نيم‌پز شوند؛ سپس يك پيمانه انار دون شده را به خورشت افزوده، در تابه را ببنديد تا انار و مرغ با هم پخته شوند. بهتر است از انار شيرين با دانه‌هاي قرمز استفاده كنيد تا طعم و ظاهر غذا خوب شود.

خورشت ناردون آماده است؛ آن را با دانه‌هاي انار تزيين كرده و با كته و مخلفات شمالي مانند زيتون پرورده و سير ترشي سرو كنيد.

براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي، مجله دلتا را بخوانيد.

كباب بناب خانگي به شيوه آذربايجاني

۶۸ بازديد

كباب بناب يا كباب ساطوري از كباب‌هاي خوشمزه و پرطرفدار ايراني و متعلق به شهرستان بناب است كه با نام كباب آذربايجاني هم شناخته مي‌شود.

كباب بناب

كباب بناب از گوشت تازه و چربي‌دار گوسفند، در اندازه‌اي بزرگتر از كباب كوبيده تهيه مي‌شود و هر پرس آن بر خلاف كباب كوبيده معمولاً يك سيخ است. تفاوت كباب بناب با كوبيده در اندازه، نحوه خرد كردن پياز و استفاده از سبزيجات معطر در آن است.

مواد لازم تهيه كباب بناب :

  • گوشت گوسفند: نيم كيلو
  • پياز: ۲ عدد
  • پيازچه: ۳ عدد
  • جعفري ساطوري: يك پيمانه
  • نمك و فلفل به ميزان لازم

كباب ساطوري

طرز تهيه كباب بناب :

پيازها را ساطوري خرد كنيد؛ فقط مراقب باشيد آب آن‌ها درنيايد. مهمترين تفاوت كباب بناب با كوبيده در ساطوري كردن پياز است.

پيازچه و جعفري را هم ساطوري خرد كرده و كنار بگذاريد.

گوشت را دو بار چرخ كرده، در كاسه‌اي بزرگ بريزيد و كم كم پياز، سبزيجات، نمك و فلفل را به آن اضافه كنيد. گوشت را با مواد خوب ورز دهيد تا به خورد هم بروند و يكدست شوند. روي كاسه سلفون يا پلاستيك كشيده و يك ساعت زمان دهيد تا گوشت استراحت كند.

سپس دست خود را در آب گرم بزنيد و به اندازه يك كوفته از گوشت برداشته، در دست حالت دهيد و آن را وارد سيخ كنيد.

كباب آذربايجاني

گوشت را آرام آرام در سيخ پخش و پهن كنيد. در آخر با دو انگشت با فاصله شيارهايي در گوشت ايجاد كنيد.

براي آماده كردن منقل، زغال‌ها را به صورت مساوي در آن پخش كنيد. در ابتدا كه سيخ‌ها را روي منقل مي‌گذاريد، آتش بايد در بالاترين درجه حرارت باشد. پس از چند دقيقه كه سيخ‌ها را روي آتش گذاشتيد، وقتي كباب تغيير رنگ داد، آن را برگردانيد تا طرف ديگر هم درست شود.

كباب بناب را با نان يا چلو و گوجه‌فرنگي كبابي سرو كنيد.

براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي، مجله دلتا را بخوانيد.

پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با كباب مخصوص اصفهان “برياني، كباب معروف اصفهاني” را مطالعه كنيد.

برياني، كباب معروف اصفهاني

۷۱ بازديد

برياني اصفهان از غذاهاي سنتي و معروف اين شهر است كه با گوشت گوسفندي درست مي‌شود.

برياني اصفهان

برياني اصفهان درواقع نوعي كباب است كه با نان محلي سرو مي‌شود. در تهيه اين غذا از دنبه استفاده شده و از اين رو برياني غذاي چربي است.

مواد لازم تهيه برياني اصفهان :

  • گوشت سردست گوسفندي: ۵۰۰ گرم
  • دنبه: ۵۰ گرم
  • جگر سفيد: ۱۰۰ گرم
  • پياز: ۲ عدد
  • پودر دارچين: يك قاشق چاي‌خوري
  • نعناع خشك: يك قاشق چاي‌خوري
  • نمك و فلفل به ميزان لازم
  • زعفران دم كرده: يك قاشق چاي‌خوري
  • خلال پسته و بادام و مغز گردو براي تزيين

بريوني

طرز تهيه برياني اصفهان :

يكي از پيازها را نگيني خرد كرده و در روغن تفت دهيد تا سرخ شود.

در قابلمه‌اي گوشت سردست گوسفندي و دنبه را با ۴ ليوان آب روي شعله ملايم بگذاريد تا مغز پخت شوند؛ وقتي گوشت خوب پخته شد، مقداري از آب آن را كنار بگذاريد.

گوشت و دنبه را با هم چرخ كرده، زعفران دم كرده، نعناع خشك، نمك و فلفل را به آن افزوده، مخلوط را دوباره چرخ كنيد.

در قابلمه‌اي پياز ديگر را نگيني خرد كرده و با جگر سفيد، دو ليوان آب، نمك و فلفل روي شعله ملايم بگذاريد تا جگر بپزد؛ وقتي جگر پخته و آب آن تبخير شد، پياز و جگر را در همان قابلمه تفت دهيد. جگر را هم چرخ كرده، كنار بگذاريد.

كباب برياني

گوشت و دنبه چرخ شده را مانند همبرگر شكل داده و روي آن دارچين بريزيد؛ سپس دو طرف آن را در روغن سرخ كنيد.

وقتي برياني آماده شد، آن را روي نان بگذاريد و كمي از آب گوشت كنار گذاشته شده روي نان بريزيد.

مخلوط چرخ شده جگر سفيد و پياز را با خلال پسته و بادام و مغز گردو تزيين و برياني را با پياز و سبزي خوردن سرو كنيد.

براي ديدن مطالب بيشتر مجله آشپزي، مجله دلتا را بخوانيد.